U mnie mąż lepiej zainwestuj w złoto monety w coś wartościowego a nie kupujesz bzdury, ale czasem chodzi ze mną na giełde i sam je dla mnie wyszukuje.. Mama przestań kupować już te starocie bo już nie ma tego gdzie trzymać w domu, siostra myśli że jestem głupia że wydaje pieniadze na stare lalki czy miśki tak że staram się jej nie informować o nowych zdobyczach.
-- 27 mar 2015, o 14:30 --
Moja córka jest teraz w pierwszej klasie i przyszło mi do głowy i nawet sama się ucieszyłam z tego pomysłu żeby zrobić wystawe starych lalek miśków u córki w szkole. Nawet zaczełam wygrzebywać lale te które prezentuja się najfajniej. Pomyślałam że darmowe muzeum starych zabawek to zawsze ciekawostka dla dzieciaków i dorosłych też. Jednak później zaczeły ogarniać mnie mniej optymistyczne obrazy tego co będziesię w szkole działo po takowej wystawie. Pomyslałam czy przypadkiem córka nie będzie w jakiś sposób wyśmiewana czy krytykowana przez niemądre dzieciaki czy nie będzie się spotykała na przerwach z wyśmiewaniem jej osoby czy jej rodziny ? i zamknełam temat chyba tej wystawy nie odważę się zrobić a chciałam dobrze. Co o tym sądzicie ? dobrze myślę ?
Pytałam nawet jedną dziewczynę która kolekcjonuje porcelanowe lalki jak zorganizowała wystawę w swojej szkole ( bo chwaliła się na blogu ze dostała nagrodę w szkole za swoje hobby i i zorganizowała wystawę na dzień dziecka ) itd itp niestety mimo moich wielu meili czy pytań na jej blogu nie zechciała odpowiedzieć mi na to pytanie i podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami

zresztą muszę Wam powiedzieć że nie jest to odosobniony przypadek bo jeszcze inna blogowiczka zablokowała możliwość pisania do niej i komentowania jej zdjęć z wizerunkami lalek . Byłam zaskoczona bo zawsze grzecznie i przyjaźnie do niej się zwracałam ale chyba stałam się niewygodna bo zamiast napisać pod zdjęciem" o jaka wspaniała piękna cudowna lalka " to zadawałam pytania porównywałam ze swoimi "zdobyczami " itd itp aż w końcu mnie zablokowała. Ale to na szczęście tylko dwa takie dla mnie nieprzyjemne zdarzenia od reszty kolekcjonerek wyczuwam bardzo przyjazne nastawienie

chętnie odpowiadają na moje pytania i dzielą się swoją wiedzą