Lalki-hybrydy

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Re: Lalki-hybrydy

Post autor: LuLu »

Everki na barbiowych ciałkach są super! Już je kiedyś widziałam i jestem za :D
Pullip na monsterce też nie wygląda źle. Cóż obitsu coconut jest rzadkie, więc sobie jakoś muszą radzić :]

Tak na marginesie: reiha - nie poznałam przez avek! Gdzież ta Maddie xD (Mam nawyk utożsamiania ludzi z ich avatarami...)
Broken Doll in the Middle of Chaos...

Awatar użytkownika
Medithanera
Kontakt:

Post autor: Medithanera »

Bratzilla na ciele Super Model od Simby (na które kiedyś uparcie chciałam upchnąć małą Blythe - to dopiero była HYBRYDA warta swojej nazwy).

Obrazek

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

But znaleziony?
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Medithanera, Yasminie bardzo ładnie w rudych włosach :D Fajny pomysł na hybrydę. Ciałko od Super Modelki jest bardzo sympatyczne i nie ma irytująco gumowych nóg, tak jak Bratzille. Chyba nie ma różnic w kolorze skóry?

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Przesadziłam Moxie Girlz na ciałko od Bratzillaz (to od Ciebie, Medithanera ;) ):
Obrazek
Więcej we wpisie:
http://dollsecondhand.wordpress.com/201 ... -natarciu/
Hybrydka w obrębie jednej firmy, w lalkach podobnych wzrostem, więc miałam pewność, że się uda :) Ubranka od Moxie Girlz też pasują na Bratzillaz, z wyjątkiem oczywiście butów, więc na wielkie bratzillasowe stopiska z trudem, ale wcisnęłam buciki od Fleur :D

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Świetnie wygląda. A na pewno zyskała na ruchomości ;)

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Dzięki :) Co prawda ciałka od Bratzillaz nie są idealne między innymi ze względu na gumowe łydki, ale lepsze to niż oryginalne ciałka Moxie, które są estetyczne, ale mało ruchliwe :)

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Przyznaję, że byłam w szoku jak się dowiedziałam, że braztizlle mają gumowe nogi. No i nogi Moxie mają buto-stopy xD

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

LuLu, nie wiem, kto wpada na takie pomysły i czemu to ma służyć :D

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Ja tak samo :D

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Aniu: a jak wygląda "luzowatość" stawów Bratzillas? Robię cały czas rozeznanie w dostępnych typach ciałek lalek Barbiowatych, itd. (nie licząc klonów, of course), ale im bardziej zagłębiam się w temat, tym bardziej głupi jestem... Ktoś mógłby zrobić taki spis, z głównymi cechami, np. wysokość, dostępne odcienie, materiał, zginalność... Ech, byłoby zbyt pięknie, nieprawdaż?

Zakupiłem na dniach na Allegro lalkę z pieskami (marki?) Miao Miao (blondynka z niebieskimi "wszczepianymi" oczami) - zrobię posta o niej dla ew. zainteresowanych w odpowiednim wątku. Bardzo ma sympatyczną buźkę i nie jest nawet takiej masakrycznej jakości. Zastosowane materiały troszkę mnie zaskoczyły, ale generalnie jestem na tak.

Wysoce artykułowane lalki są super, ale ja cały czas się boję, że trafię na używane rozklekotane ciałko, albo zakupione nowe zacznie szybko "latać" w stawach. Dlatego też zastanawiam się nad kupnem ciałek plastykowych (np. z serii Barbie Szykowna albo Czarująca). Ech, mam mętlik w głowie :-(

Twoja Avery rzeczywiście wygląda teraz świetnie :-)

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Arigato78, przecież jak coś Ci się nie spodoba, zawsze możesz sprzedać. Lalki to chodliwy towar, szczególnie te artykułowane. A jak sam się nie przekonasz jakie są w użyciu, to tak naprawdę nigdy się tego nie dowiesz ;)
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

arigato78 pisze:Aniu: a jak wygląda "luzowatość" stawów Bratzillas? Robię cały czas rozeznanie w dostępnych typach ciałek lalek Barbiowatych, itd. (nie licząc klonów, of course), ale im bardziej zagłębiam się w temat, tym bardziej głupi jestem... Ktoś mógłby zrobić taki spis, z głównymi cechami, np. wysokość, dostępne odcienie, materiał, zginalność... Ech, byłoby zbyt pięknie, nieprawdaż?

Zakupiłem na dniach na Allegro lalkę z pieskami (marki?) Miao Miao (blondynka z niebieskimi "wszczepianymi" oczami) - zrobię posta o niej dla ew. zainteresowanych w odpowiednim wątku. Bardzo ma sympatyczną buźkę i nie jest nawet takiej masakrycznej jakości. Zastosowane materiały troszkę mnie zaskoczyły, ale generalnie jestem na tak.

Wysoce artykułowane lalki są super, ale ja cały czas się boję, że trafię na używane rozklekotane ciałko, albo zakupione nowe zacznie szybko "latać" w stawach. Dlatego też zastanawiam się nad kupnem ciałek plastykowych (np. z serii Barbie Szykowna albo Czarująca). Ech, mam mętlik w głowie :-(

Twoja Avery rzeczywiście wygląda teraz świetnie :-)
Arigato, ciałko, które użyłam do Avery, nie było w ogóle rozklekotane. Stawy chodzą normalnie, nie są ani luźne ani sztywne, jednak słyszałam już różne opinie o tych ciałkach.

Co do spisu, o którym piszesz, to musiałby to zrobić ktoś, kto ma każdą dostępną lalkę w każdym dostępnym odcieniu i stopniu artykulacji :D A i tak nie byłby to wiarygodny spis, bo, jak wiadomo, różnie można trafić i jedna artykułowana lalka będzie mniej lub bardziej luźna w stawach niż druga niby taka sama :)

Co do ciałek Basiek Szykownych albo Czarujących to jestem na wielkie NIE. Gdyby chociaż łaskawie Mattel podarował im zginane kolana, to przeżyłabym, ale puste ciało, jak u klona, to dla mnie lekka przesada. Nie mówiąc już o pozowaniu do zdjęć takiej sztywniary ;) Wolę więc rozklekotane, ale artykułowane ciałko niż takie czarujące ;)

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Mattelowska "When I Read I Dream" Jo na ciałku EAH Raven:

http://www.flickr.com/photos/elizabethp ... 877082715/

Kolorystycznie ponoć ładnie pasuje, ale nie jestem przekonana co do proporcji. Szkoda, że nie ma więcej zdjęć.
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Może jakby szyja była krótsza... :mysli:

ODPOWIEDZ