ily 4EVER

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

ily 4EVER

Post autor: Kamelia »

Ostatnio dowiedziałam się o ich istnieniu i... przepadłam. ;)

Są dwie linie tych lalek - jedne produkowane przez Disney Store, drugie przez Jakks Pacific. Różnią się tym, że pierwsze mają oczy plastikowe, wstawiane, drugie malowane. Są też różnice w artykulacji (te z DS mają podwójne stawy kolanowe). Same lalki nie przedstawiają konkretnych postaci Disneya, za to ich stroje i dodatki są inspirowane disnejowskimi bohaterami.

U mnie jest ich już siedem. ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Naskrobałam dziś o nich post na blogu, jest małe porównanie do ciałek made to move. Jakby ktoś miał ochotę zajrzeć, to zapraszam. :)
https://kameliadolls.blogspot.com/2024/ ... lowej.html

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Re: ily 4EVER

Post autor: barbusia77 »

O mamuniu jakie śliczne :zakochany: ruda skradła moje serce. Gdzie je kupić?
<3

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Ha, moje też. ;)

No u nas ciężko. Na naszym Amazonie ceny są absurdalne, po prostu z kosmosu. Na alledrogo już lepiej, ale bez szału. Ja wszystkie upolowałam z drugiej ręki w nieco bardziej przystępnych cenach...

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Dla mnie one są takie... no niby ładne i estetyczne, ale wszystkie mają bardzo podobną mimikę i w ogóle moldy, bardzo właśnie w klimacie dizajnu postaci ze współczesnych animacji, a za tymi nie przepadam

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Wiadomo, że każdy ma swoje upodobania. ;) Ja jestem zaskoczona tym, że mnie tak zauroczyły. xD

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Na allegro widziałam dwie ale mi się podoba najbardziej ruda a tej nigdzie nie widziałam. Będę szukać bo jest naprawdę sympatyczna. Jakiej one są wysokości?
<3

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Ruda jest niestety w 3-paku świątecznym. Choć przyznam, że ciemnoskóra panna zachwyciła mnie równie mocno. A i chłopak okazał się na żywo dużo bardziej interesujący, niż na fotach promo. I jestem zadowolona z całej trójki.
Obrazek

I wzrostem, i proporcjami przypominają barbiowate - choć mi się bardziej podobają kształty ily 4ever. Są bardziej naturalne. Moje kiece wiedźm pasują na ily w sam raz, ale myślę, że bardziej obcisłe ubrania barbiowych nie dopną się na ily. Więcej fot z porównania ruchomości itd wrzuciłam w poście na blogu - zapraszam.

Obrazek

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Kurcze, jak mi się coś spodoba to albo niedostępne albo w trójpaku :wrr: nie lubię ciemnoskórych lalek, nie zbieram chłopaków .. zapłacę za 3 lalki jak chce tylko jedną a pozostałe sprzedam za bezcen znając życie :pudło:
<3

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Teraz to ciut za późno, bo po sporych przecenach ILY 4ever nie są już dostępne, ale jeśli chodzi o lalki na motywach Disneya to zawsze warto sprawdzić stronę Disney Store. Zwykle rzeczy są dostępne, często są różnego rodzaju promocje a powyżej pewnej kwoty darmowa wysyłka.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Wiem, przegapiłam i niezmiernie nad tym ubolewam...
Teraz pozostaje mi tylko polowanie na lalki z drugiej ręki. Ech, życie.

Awatar użytkownika
Riv
Kontakt:

Post autor: Riv »

Też przegapiłam, za długo się zastanawiałam nad tymi polipropylenowymi włosami (z reguły nie kupuję lalek z takimi) i wszystko poszło. Chociaż najbardziej i tak mi żal śnieżkowego zestawu akcesoriów z psem. :(

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Tak, te włosy to spory mankament... Choć z drugiej strony fryzura się trzyma i nie rozwiewa jej wiatr, co jest plusem przy zdjęciach "w terenie".

Pozostało tylko polować na jakieś oferty z drugiej ręki... :(

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Kamelia pisze:
06 wrz 2024, 13:43
Tak, te włosy to spory mankament... Choć z drugiej strony fryzura się trzyma i nie rozwiewa jej wiatr, co jest plusem przy zdjęciach "w terenie".

Pozostało tylko polować na jakieś oferty z drugiej ręki... :(
A co jest z nimi nie tak? Mechacą się? Czy są raczej grube i ciężkie?
<3

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Grube i sztywne, nie poddają się też za bardzo wrzątkowaniu.

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Rudzielec ma ładna fryzurę więc nic bym jej nie zmieniała. Coraz więcej lalek ma takie trudne włosy. Nawet moje silikonki. Myślałam już że mi się woda za słabo zagotowała xD
<3

ODPOWIEDZ