Lalki firmowane logo "Disney"
- EvilCupcake
- Kontakt:
Re: Lalki firmowane logo "Disney"
Moana jest idealna pod każdym względem. Przepadłam dla jej zadziornego pyszczka.
- Annorelka
- Kontakt:
Olać Elenę, jej siostrzyczka to chodzące daww
- Mangalarga
- Kontakt:
Taka mała uwaga - przewinęło mi się przez ręce sporo księżniczek od Hasbro (ciągle za mną chodzi kilka, więc oglądam je w sumie jak tylko rzucą mi się w oczy) - u ŻADNEJ nie widziałam koślawych oczu czy ust! U jednej Anny była tylko zauważalna, choc nieduża skaza na jednym oku, ale poza tym absolutnie nic do zarzucenia pod kątem jakości makijażu.
Ucz się Mattleu.
Ucz się Mattleu.
- reiha
- Kontakt:
ja widziałam rozjechane księzniczki
tak samo EQ tej samej firmy, kiedyś chciałam kupić Twilight, bo była w promocji, musiałam przekopać całą półkę żeby znaleźć dobrą.
- ingrid
- Kontakt:
Księżniczki od Hasbra, to już nie muszą mieć zeza i tak wystarczająco odpychają miernotą, nie mniej popieram Reihę, wśród nich również zdarzają się niedoróbki, na tych płaskich twarzach, kojarzących mi się z gryzakiem dla młodszego dzieciństwa, szczególnie u Jaśminki można dostrzec te krzywizny, o ustach uchylonych w małpi dziubek nie wspominając.
Jedyne, co mnie ujmuje, to maluszki, księżniczki figurki, są wyważone, w jakiś sposób ujmujące.
Od tych większych lalek wymaga się podobnego polotu, ale przede wszystkim proporcji i pewnej sfery dojrzałości, klasy. Księżniczki od disneya mimo skromności, delikatności i powabu nie były infantylne i głupowate, ani dzieciakowate, jak koleżanka z piaskownicy czasami potrafi bywać i jakoś wątpię aby dziewczynki interesowały się nimi poprzez kompletne utożsamianie się, chodzi chyba raczej o podziw, jak wobec starszej siostry, czy uroczej młodej matki, która jest pewnego rodzaju wzorem i ideałem godnym naśladowania, pomagającym odnaleźć własną równowagę, szczególnie w tak ważnym okresie, jak dorastanie. Zresztą wśród Disneya są różne grupy wiekowe, dziwi mnie również, że nie wykorzystuje się np. postaci Lilo, Mowgliego, Shanti, czy Piotrusia Pana z załogą, aby przekazać pewną formę nieskrępowanej radości pomijając nieco te dojrzalsze aspekty. Są również zwierzęce alter ega, które to świetnie przenoszą emocję, a z odrobiną wyobraźni można by było je przedstawić jako istoty ludzkie, np. Simbę i Nalę.
Tam w zarządzie naprawdę nie analizują takich rzeczy, tylko robią szablon wsuwany do pudełka licząc na objawienie?
Ciekawe, jak wypadnie Moana i jako lalka i jako bajka oraz cała kampania.
Jedyne, co mnie ujmuje, to maluszki, księżniczki figurki, są wyważone, w jakiś sposób ujmujące.
Od tych większych lalek wymaga się podobnego polotu, ale przede wszystkim proporcji i pewnej sfery dojrzałości, klasy. Księżniczki od disneya mimo skromności, delikatności i powabu nie były infantylne i głupowate, ani dzieciakowate, jak koleżanka z piaskownicy czasami potrafi bywać i jakoś wątpię aby dziewczynki interesowały się nimi poprzez kompletne utożsamianie się, chodzi chyba raczej o podziw, jak wobec starszej siostry, czy uroczej młodej matki, która jest pewnego rodzaju wzorem i ideałem godnym naśladowania, pomagającym odnaleźć własną równowagę, szczególnie w tak ważnym okresie, jak dorastanie. Zresztą wśród Disneya są różne grupy wiekowe, dziwi mnie również, że nie wykorzystuje się np. postaci Lilo, Mowgliego, Shanti, czy Piotrusia Pana z załogą, aby przekazać pewną formę nieskrępowanej radości pomijając nieco te dojrzalsze aspekty. Są również zwierzęce alter ega, które to świetnie przenoszą emocję, a z odrobiną wyobraźni można by było je przedstawić jako istoty ludzkie, np. Simbę i Nalę.
Tam w zarządzie naprawdę nie analizują takich rzeczy, tylko robią szablon wsuwany do pudełka licząc na objawienie?
Ciekawe, jak wypadnie Moana i jako lalka i jako bajka oraz cała kampania.
- Mangalarga
- Kontakt:
Moana od DS:

Moana disney store by Sergio Ortigoza Clever, on Flickr

Widzę artykulację łokci i nadgarstków, ciekawią mnie kolana. Jeśli zginaczkowe - KCEM!
I taki słodziak:

Disney Store - "Moana" Animator Doll by DisneyCollector, on Flickr
A to wersja Hasbro (sztywne nadgarstki...):

New Disney moana & Castle cinderella, beauty and the best by Sergio Ortigoza Clever, on Flickr

Widzę artykulację łokci i nadgarstków, ciekawią mnie kolana. Jeśli zginaczkowe - KCEM!
I taki słodziak:

Disney Store - "Moana" Animator Doll by DisneyCollector, on Flickr
A to wersja Hasbro (sztywne nadgarstki...):

New Disney moana & Castle cinderella, beauty and the best by Sergio Ortigoza Clever, on Flickr
- Mangalarga
- Kontakt:
- reiha
- Kontakt:
szkoda
spodziewałabym się zawiasowych, bo ma grube nogi, może trudniej byłoby przez to używać tego druta, ale jednak nie 
ostatnio jak oglądam recenzje, to wydaje mi się że większość nowych lalek od DS ma klikane kolana
ostatnio jak oglądam recenzje, to wydaje mi się że większość nowych lalek od DS ma klikane kolana
- IHime
- Kontakt:
Zawiasowe kolana od DS były mało estetyczne, nogi wyginały się w nich na boki, szybko zaczynały latać, a nóżki wyglądały jak u kaczuszki. Na razie wolę klikalne, dopóki nie poprawią projektu zawiasowych.reiha pisze:szkodaspodziewałabym się zawiasowych, bo ma grube nogi, może trudniej byłoby przez to używać tego druta, ale jednak nie
- Mangalarga
- Kontakt:
Ja mam wrażenie, że w ogóle zarzucili nowe kolana i raczej zostaną przy klikanych 
- reiha
- Kontakt:
jeszcze trochę i DS też straci licencję na księżniczki Disneya 
- IHime
- Kontakt:
Whyyyy? Ich projekty podobają mi się zdecydowanie najbardziej.reiha pisze:jeszcze trochę i DS też straci licencję na księżniczki Disneya
- Stary_Zgred
- Kontakt:
Wpadł do mnie na trochę Dzwoneczek, wyprodukowany przez firmę Applause i od momentu wyjęcia go z koperty wiedziałam, że polubię małego grzdyla. Dzwoneczek jest dwukrotnie drobniejszy niż Barbioszki i przyjemnie tłuściutki, ale da się go upchnąć w ciuchy od Monsterek. Trochę się na nim opinają, ale nie pękają w szwach. No i ma stopy urodzonego piechura (wielkie i płaskie). Mordka czujna i cwaniacka, czyli dokładnie taka, w jakich się lalkowo podkochuję. To taki Dzwoneczek-łobuz, ale niegroźny, tyle że z dziwnymi pomysłami

- Stary_Zgred
- Kontakt:
Przeglądając pudło z trupiszonami natknęłam się na lalkę, która pokazuje, że Disney Store też miał swoje słabsze momenty. Ota Jasmina wyprodukowana na brytyjski rynek:

Paskudna jak nabzdyczony sęp, choć charakteru odmówić jej nie można. Ciekawe, czy inne księżniczki z tej serii były równie urodziwe

Paskudna jak nabzdyczony sęp, choć charakteru odmówić jej nie można. Ciekawe, czy inne księżniczki z tej serii były równie urodziwe

- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
Fajna jest, jako księżniczka Disneya to pewnie nie bardzo, ale jako lalka charakterystyczna - super.