Lalki firmowane logo "Disney"

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Re: Lalki firmowane logo "Disney"

Post autor: EvilCupcake »

Moana jest idealna pod każdym względem. Przepadłam dla jej zadziornego pyszczka.

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Taka mała uwaga - przewinęło mi się przez ręce sporo księżniczek od Hasbro (ciągle za mną chodzi kilka, więc oglądam je w sumie jak tylko rzucą mi się w oczy) - u ŻADNEJ nie widziałam koślawych oczu czy ust! U jednej Anny była tylko zauważalna, choc nieduża skaza na jednym oku, ale poza tym absolutnie nic do zarzucenia pod kątem jakości makijażu.
Ucz się Mattleu.
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

ja widziałam rozjechane księzniczki ;) tak samo EQ tej samej firmy, kiedyś chciałam kupić Twilight, bo była w promocji, musiałam przekopać całą półkę żeby znaleźć dobrą.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Księżniczki od Hasbra, to już nie muszą mieć zeza i tak wystarczająco odpychają miernotą, nie mniej popieram Reihę, wśród nich również zdarzają się niedoróbki, na tych płaskich twarzach, kojarzących mi się z gryzakiem dla młodszego dzieciństwa, szczególnie u Jaśminki można dostrzec te krzywizny, o ustach uchylonych w małpi dziubek nie wspominając.

Jedyne, co mnie ujmuje, to maluszki, księżniczki figurki, są wyważone, w jakiś sposób ujmujące.

Od tych większych lalek wymaga się podobnego polotu, ale przede wszystkim proporcji i pewnej sfery dojrzałości, klasy. Księżniczki od disneya mimo skromności, delikatności i powabu nie były infantylne i głupowate, ani dzieciakowate, jak koleżanka z piaskownicy czasami potrafi bywać i jakoś wątpię aby dziewczynki interesowały się nimi poprzez kompletne utożsamianie się, chodzi chyba raczej o podziw, jak wobec starszej siostry, czy uroczej młodej matki, która jest pewnego rodzaju wzorem i ideałem godnym naśladowania, pomagającym odnaleźć własną równowagę, szczególnie w tak ważnym okresie, jak dorastanie. Zresztą wśród Disneya są różne grupy wiekowe, dziwi mnie również, że nie wykorzystuje się np. postaci Lilo, Mowgliego, Shanti, czy Piotrusia Pana z załogą, aby przekazać pewną formę nieskrępowanej radości pomijając nieco te dojrzalsze aspekty. Są również zwierzęce alter ega, które to świetnie przenoszą emocję, a z odrobiną wyobraźni można by było je przedstawić jako istoty ludzkie, np. Simbę i Nalę.

Tam w zarządzie naprawdę nie analizują takich rzeczy, tylko robią szablon wsuwany do pudełka licząc na objawienie?

Ciekawe, jak wypadnie Moana i jako lalka i jako bajka oraz cała kampania.

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Moana od DS:

Obrazek
Moana disney store by Sergio Ortigoza Clever, on Flickr

Obrazek
Moana disney store by Sergio Ortigoza Clever, on Flickr

Widzę artykulację łokci i nadgarstków, ciekawią mnie kolana. Jeśli zginaczkowe - KCEM!

I taki słodziak:

Obrazek
Disney Store - "Moana" Animator Doll by DisneyCollector, on Flickr

A to wersja Hasbro (sztywne nadgarstki...):

Obrazek
New Disney moana & Castle cinderella, beauty and the best by Sergio Ortigoza Clever, on Flickr
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Z opisu wynika, że ma klikane kolana. Bu.

https://flic.kr/p/M5Ci4K
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

szkoda :( spodziewałabym się zawiasowych, bo ma grube nogi, może trudniej byłoby przez to używać tego druta, ale jednak nie :(
ostatnio jak oglądam recenzje, to wydaje mi się że większość nowych lalek od DS ma klikane kolana :(

Awatar użytkownika
IHime
Kontakt:

Post autor: IHime »

reiha pisze:szkoda :( spodziewałabym się zawiasowych, bo ma grube nogi, może trudniej byłoby przez to używać tego druta, ale jednak nie :(
ostatnio jak oglądam recenzje, to wydaje mi się że większość nowych lalek od DS ma klikane kolana :(
Zawiasowe kolana od DS były mało estetyczne, nogi wyginały się w nich na boki, szybko zaczynały latać, a nóżki wyglądały jak u kaczuszki. Na razie wolę klikalne, dopóki nie poprawią projektu zawiasowych. :)

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Ja mam wrażenie, że w ogóle zarzucili nowe kolana i raczej zostaną przy klikanych :/
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

jeszcze trochę i DS też straci licencję na księżniczki Disneya Obrazek

Awatar użytkownika
IHime
Kontakt:

Post autor: IHime »

reiha pisze:jeszcze trochę i DS też straci licencję na księżniczki Disneya Obrazek
Whyyyy? Ich projekty podobają mi się zdecydowanie najbardziej.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Wpadł do mnie na trochę Dzwoneczek, wyprodukowany przez firmę Applause i od momentu wyjęcia go z koperty wiedziałam, że polubię małego grzdyla. Dzwoneczek jest dwukrotnie drobniejszy niż Barbioszki i przyjemnie tłuściutki, ale da się go upchnąć w ciuchy od Monsterek. Trochę się na nim opinają, ale nie pękają w szwach. No i ma stopy urodzonego piechura (wielkie i płaskie). Mordka czujna i cwaniacka, czyli dokładnie taka, w jakich się lalkowo podkochuję. To taki Dzwoneczek-łobuz, ale niegroźny, tyle że z dziwnymi pomysłami :serducho:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Przeglądając pudło z trupiszonami natknęłam się na lalkę, która pokazuje, że Disney Store też miał swoje słabsze momenty. Ota Jasmina wyprodukowana na brytyjski rynek:
Obrazek
Paskudna jak nabzdyczony sęp, choć charakteru odmówić jej nie można. Ciekawe, czy inne księżniczki z tej serii były równie urodziwe :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Fajna jest, jako księżniczka Disneya to pewnie nie bardzo, ale jako lalka charakterystyczna - super.

ODPOWIEDZ