Lalki-hybrydy

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Re: Lalki-hybrydy

Post autor: LuLu »

Tak o tym też czytałam. Dziękuję :] Póki co jednak nie mam ani Dala ani obitsu więc nie mam to zmieniać. A jak przyjdzie mój Dal to i tak trochę sobie pewnie poczeka :)
Broken Doll in the Middle of Chaos...

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Moja najnowsza hybrydka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tak w ogóle to może ktoś poznaje, co to za mold i jaka lalka?
Obrazek
Wiem na pewno, że to jakaś wróżka, bo ciałko ma typowe dla wróżek. Miała odłamaną szyję, a buźkę taką ładną, że musiałam jej dokupić nowe ciałko:
Obrazek

Jak pewnie poznajecie, ciałko jest od fash Summer, więc może ktoś byłby zainteresowany kupnem główki? Bez kolczyków :)

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Ania_DollSecondHand pisze: Jak pewnie poznajecie, ciałko jest od fash Summer
Chyba jednak Tereski ;)
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

Post autor: Magalita »

Zdecydowanie tereski!
Zapraszam - blog pod nowym adresem! ----> http://summerdollstories.blogspot.com/
Obrazek

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Tak, Tereski :D A buźkę ma jak Summer i to mnie zmyliło, choć na pudle napisane, jak byk :D

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Summer miała chyba trzy rożne moldy (najstarszy, najładniejszy, teraz dzierżony przez Tereskę, obecny fashionistkowy i z dreamhousa)... Przynajmniej tak przeczytałam pod jakimś zdjęciem na Flickr.
A buźka tej panny też jest śliczna i mnie również męczy co to za mold!

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Za bardzo to ja sie nie znam, ale mi sie strasznie kojarzy z tango...

A jest! : http://www.flickr.com/photos/phcorefox/5489865298/
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

ajatoco

Post autor: ajatoco »

A mi się wydaje, że to jedna z muz z bajki Barbie i Diamentowy Pałac, o jakże wdzięcznym imieniu...

Dori ;)

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Lacrima, Ajatoco, dzięki ogromne za identyfikację! To dokładnie ta laleczka :D Nawet miała jeszcze firmową fryzurkę, gdy ją kupowałam. Strasznie się cieszę, bo chciałam mieć jakąkolwiek lalkę z moldem Tango, ale ciągle obstawiałam, że to nie jest Tango :D A Dori brzmi wdzięcznie, ale pasuje do takiej przyjaznej buźki ;)

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Witajcie, Drodzy Ludkowie :-)

To mój pierwszy post, zatem chciałem się ładnie z Wami przywitać. Mam na imię Paweł i jestem początkującym lalkoholikiem :)

Oczywiście jestem tutaj po to, aby zadawać różne dziwaczne pytania, hehe :]

Przymierzam się do stworzenia "lalki-hybrydy", gdyż gotowych ideałów nie ma, a lalki bliskie ideałowi są kosmicznie drogie.

Zacznę od tego, że bardzo podoba mi się "uroda" lalek typu Moxie Girlz, Moxie Teenz (zwłaszcza ten typ), Liv, Simba Super Model - wiadomo - duże głowy, duże oczy (kocham te szklane), sympatyczne buźki.
Lalki Liv i Moxie Teenz są praktycznie niedostępne w Polsce, więc pozostaje mi stworzenie hybrydy z głową Moxie Girls lub Simba Super Model na ciele jakiejś Barbie. Wiem, że może wyglądać to śmiesznie, ale widziałem na którejś fotce w którymś poście taką hybrydę (Moxie Girlz) na ciałku Barbie Fashionistas. Dzięki takiemu połączeniu przypomina bardziej młodą kobietę niż dziewczynkę, no i dostępność ciuchów i akcesoriów dla takiej lalki jest ogromna.

Mam tylko pytanie do osób będących w temacie - czy głowa Moxie Girlz będzie pasować do wszystkich modeli ciałek Barbie? Jakie szczególne połączenie polecacie? Czy ruchomość głowy MG na ciele Barbie nie będzie ograniczona?

Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny. A może znacie jakieś inne mniej popularne alternatywy dla Moxie Teenz/Liv w rozsądnych cenach?

Pozdrawiam,
Paweł

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

Post autor: Pariflora306 »

Niach! Nowy Facet na forum ! :hurra:
Jak dobijemy do 10 to robimy imprezkę :party: :happy:
Raz się żyje! Dlaczego mam sobie odmówić lalki, która mi się podoba i sprawia że się uśmiecham? Ja również nie widzę przeciwwskazań ;)

Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog

http://pariflora.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

Witaj, Pawle! Cudne określenie - lalkoholik xD
Jeśli podobają Ci się Livki, to Cię pocieszę - przy pewnej dozie cierpliwości można je zdobyć za przystępną cenę. Bywają na Allegro, w FLTE, czasem sprzedają je kolekcjonerzy. Trzeba uważnie przyglądać się cenom - w tej chwil na Allegro są cztery Livki, z których jedna najtańsza kosztuje 45zł, a najdroższa 462zł. Osobiście polecam plażową serię Making Waves - jedna z nich siedzi u mnie na półce, ma świetną artykulację i rewelacyjne, miękkie włoski. Kupiłam ją bodaj za 60 zł (NRFB).
PS. Zajrzałam na FLTE - najtańsze Livki można kupić za ok. 65 zł z dostawą.
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Hehe, Pariflora306! :-) Taka imprezowiczówna z Ciebie?;-)

Mad-Telepath: Dzięki za info. Ostatnio śledzę regularnie Allegro, ale dostępne Livki nie podobają mi się... A o czymś takim jak FLTE nie słyszałem nigdy! Czy to bezpieczne? To coś jak nasze Allegro?

Pozdrawiam Panie!

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Witamy na forum, Panie Pawle :)
FLTE to polski sklep w USA. Wiele osób z forum tam kupuje i większość jest zadowolona. Tutaj mamy temat o kupowaniu w FLTE, polecam poczytać kupowanie-w-flte-jak-to-sie-odbywa-t490.html?hilit=FLTE

A hybrydę Moxie na ciele Fashionistas miała Ania z DollSecondHand, ale nie mogę znaleźć, musiałaby sama podać link do wpisu. Zresztą w tym temacie chyba też było jej zdjęcie.
Edycja: Znalazłam fotki w tym wątku lalki-hybrydy-t264-45.html#p23940

I jeszcze dodam, że podzielam z Tobą miłość do Livek, one są świetne :serducho:
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Cześć Paweł! Witaj na forum, niech ci klawiatura lekką będzie. ^^
Tu masz wszystko na temat FLTE: LINK

ODPOWIEDZ