Diana

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
niuniek
Kontakt:

Re: Diana

Post autor: niuniek »

Ania_DollSecondHand pisze:Jedna z moich Dian ostatnio przeszła małą metamorfozę :) Dollbby, pamiętasz ją?
Obrazek
http://dollsecondhand.wordpress.com/201 ... nowy-look/

Chcę taką mieć! Jest cuuuudna! :brawo:

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Dzięki, Niuniek! :D Biedaczce należało się nowe życie, te laleczki duuuużo zyskują po zmianie czupryny. Tylko nie polecam włosów z treski :D

Awatar użytkownika
Madelaine
Kontakt:

Post autor: Madelaine »

Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie
---
http://drugiezyciemad.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Madelaine pisze:Kogoś chyba pokręciło...
http://allegro.pl/lalka-diana-lata-80-t ... 70577.html
Ta lalka i inne od tego użytkownika wiszą na Allegro na pewno od roku bezskutecznie... Ktoś tu chce zarobić na czyjejś nieświadomości :/

Awatar użytkownika
Madelaine
Kontakt:

Post autor: Madelaine »

Innym się nie przyglądałam :)
Ale skoro wiszą od roku, to nie jest jeszcze z kupującymi tak źle.

Swoją drogą kupiłam w życiu dwie ciemnowłose Diany. Nowe, w pudełku. W Baltonie 20 lat temu ;)
I obydwie kupowałam na prezent. Chyba przez kolejne 20 lat będę pytać "dlaczego?"... Tanie były, mogłam dorzucić trzecią dla siebie...
Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie
---
http://drugiezyciemad.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Mad, jak ja sobie przypomnę, ile lalek mi przez ręce się przewinęło zanim zaczęłam je (lalki ;) ), zbierać, to się we mnie burzy :D

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Post autor: Lunarh »

Słuchajcie, jakiej firmy w ogóle jest lalka Diana? Kto ją wymyślił, z jakiego kraju pochodzi? Coś mi się obiło o uszy, że były takie lalki, ale nic poza tym... A może istnieje jakaś strona poświęcona tym lalkom?

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Lunarh, o Dianach jest cicho w sieci. Na samych lalkach jest jedynie MADE IN CHINA, a nigdzie nie widziałam jej pudełka. Jest to wielki anonim wśród ciekawych klonów Barbie...

Magda2702
Kontakt:

Post autor: Magda2702 »

Mam Diany kupione jakieś 20 lat temu. Taki dwupak w przeżroczystej torbie - pooglądałam bardzo dokładnie i poza napisem Diana nie ma na opakowaniu nic ! ani słowa.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Magda2702 pisze:Mam Diany kupione jakieś 20 lat temu. Taki dwupak w przeżroczystej torbie - pooglądałam bardzo dokładnie i poza napisem Diana nie ma na opakowaniu nic ! ani słowa.
Mój Boże! Masz je w opakowaniu? Pokaż je proszę na forum - toż to rzadkość jakich mało. Nawet jeśli opakowanie przeźroczyste i prościutkie. Bo większość z nas nigdy Diany w opakowaniu nie widziała.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Skandal... :/ Przecież Diany to nie były byle jakie lalki. Diana to było COŚ. Może nie Barbie, ale swoją renomę miała. Dziwi mnie to o tyle, że przecież wiele osób musiało ją mieć w dzieciństwie. I co?Żadnych galerii, żadnych fan page'ów? Nic?

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Stary_Zgred pisze:
Magda2702 pisze:Mam Diany kupione jakieś 20 lat temu. Taki dwupak w przeżroczystej torbie - pooglądałam bardzo dokładnie i poza napisem Diana nie ma na opakowaniu nic ! ani słowa.
Mój Boże! Masz je w opakowaniu? Pokaż je proszę na forum - toż to rzadkość jakich mało. Nawet jeśli opakowanie przeźroczyste i prościutkie. Bo większość z nas nigdy Diany w opakowaniu nie widziała.
Zgredko, pokaż opakowanie!!! :prosi: Poczuję się w końcu uświadomiona :D

Myszka27
Kontakt:

Post autor: Myszka27 »

Ja też poprosze zdjątko :)

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Myszka27 pisze:Ja też poprosze zdjątko :)
Magdo ulżyj nam i cyknij zdjęcie :prosi:

Awatar użytkownika
elsi
Kontakt:

Post autor: elsi »

Witam!
Trafiłam na to forum po raz kolejny, poszukując informacji o moich nowych nabytkach. Jest to więc mój pierwszy post i przy okazji witam się ze wszystkimi :)
Tym razem zdecydowałam się napisać, bo przeczytałam apel o pokazanie pudełka po Dianie. A tak się składa, że właśnie takowe upolowałam. :jupi: Ale nie puste. W pudełku były dwie lalki. Przedziwne lalki. Bez nóg ;) Syrenki. Co ciekawe, różnią się one od siebie, natomiast syrenkowe "wykończenie" mają identyczne. Zastanawiam się, czy fabrycznie tak wyglądały, czy ktoś w ten sposób próbował naprawić trupki? Skłaniałabym się ku temu drugiemu, bo nie wygląda to zbyt profesjonalnie.
Lalki mają plastikowe ciałka (oczywiście za wyjątkiem głowy), mocowanie głowy najprostsze z możliwych, czyli na klasycznych kulkach. Ręce się nie zginają. Jedna z nich mam sygnaturę z tyłu głowy, obie na plecach napis "China", w którym to wyrazie "n" jest napisane odwrotnie i wygląda jak rosyjskie "i". :bezradny:
Choć z drugiej strony różne już niedoróbki widziałam u lalek prosto z fabryki. Mam więc do Was serdeczną prośbę o próbę o próbę identyfikacji tych cudaczków, a ze swej strony w ramach podziękowania załączam zdjęcia pudełka :)
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
elsi

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ