Plotki, spekulacje, przecieki z Mattel.

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Re: Plotki, spekulacje, przecieki z Mattel.

Post autor: Miranda »

Pink Flamingo pisze:Ja chyba jeszcze nie, bo kiedy widzę coś takiego, to mnie aż ściska w dołku: https://www.instagram.com/p/BLcDAa6Dwyz ... arbiestyle
Zastanawiam się czy wyprodukowanie takich egzemplarzy byłoby naprawdę aż tak kosztowne? Przecież jeszcze niedawno mieliśmy dobre lalki w całkiem dobrych cenach (patrz serie Basics, Tim Gunn, czy wcześniejsze Top Model). Bo gdyby powstała oficjalna Yves Saint Laurent Barbie, byłbym wniebowzięty.
Myślę, że wyprodukowanie takich lalek wcale nie byłoby jakieś kosztowne. Ubranie też nie mają jakiegoś bardzo skomplikowanego stroju.
Pink Flamingo pisze:Poza tym, przyznaję, lalki z tego instagrama są trochę jak policzek w kolekcjonerską twarz - widzimy, co oferuje Mattel i jak dramatycznie czasem różni się to od postów na insta. Gdyby kolejna Millie w serii The Look (która przecież zahacza o konto @barbiestyle) wyglądała tak jak tutaj: https://www.instagram.com/p/BLRHMmejfLN ... arbiestyle, kupuję praktycznie z miejsca! Przyznam szczerze, że nie rozumiem tego toku rozumowania w tej firmie.
Chyba nie tylko Ty nie rozumiesz. :D

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

lwica pisze:A tak jak Ashy nie za bardzo lubię to ta z warkoczykami mi się bardzo podoba.Być może dlatego,że jest mało do Ashy podobna.
Lwico, doskonale podsumowane, zgadzam się w 100% dlatego tak się zmyliłem ;)
JoannaS pisze:Nowe ruchome ciałka Model Muse z The Look są dość niedbale wykonane, makijaże niespójne. Coraz więcej w ubrankach rzepa, coraz mniej zatrzasków. Internet daje mnóstwo informacji zwrotnych o gustach klientów, może Mattel zacznie lepiej przewidywać popyt.
Właśnie, internet mówi i to sporo, przecież Mattel idzie z duchem czasu i ciekaw jestem czy monitorują swoją obecność w sieci pod tym kątem - moim zdaniem to jedyny rozsądny ruch, bo nikt nie powie im lepiej czego oczekuje niż sami odbiorcy, którzy zresztą chętnie chcą o tym mówić - trzeba tylko zebrać to w rozsądne zestawienie dla zarządu korporacji. A jakość tych artykułowanych ciałek faktycznie jest słabiutka. I moim zdaniem zamienienie ramion pivotala na te z Fashionistas nie jest najlepszym pomysłem. Ja, np., za artykulacji pod biustem nie tęsknię, a kosztem tego mogliby coś poprawić.
Miranda pisze:Myślę, że wyprodukowanie takich lalek wcale nie byłoby jakieś kosztowne. Ubranie też nie mają jakiegoś bardzo skomplikowanego stroju.
No właśnie, a lalki same w sobie przepiękne i w dodatku upamiętniające wielkiego YSL. 2 Black Label (sukienka Mondrian i suknia z kokardą) 1 Gold (Safari a'la Veruschka) i ja nie mam nic przeciwko ;) Przecież w Top Model były lalki w "skórzanych" kozakach, z dopracowanymi dodatkami (niektóre torebki to jest dosłownie małe arcydzieło), świetnymi makijażami, o głowach bez kleju nie wspominając, a całość w momencie wypustu na rynek nie kosztowała majątku... Można? Można.
Pomarzyć chyba tylko ;)

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Na coś takiego się natknąłem dziś: https://www.instagram.com/p/BL2B93Ojbyo ... arbiestyle - ręka Mbili w warkoczykach zgięta pod takim kątem, który może zwiastować ciałko MtM w takim ciemnym kolorze. Ciekawe, kiedy zobaczymy w produkcji coś takiego.

I jeszcze inna rzecz, lalka z lewego dolnego rogu przypomina mi odrobinę Fernandę Ly, nową twarz wśród modelek, robiącą ostatnio sporą karierę:
Obrazek
żródło
Ciekawie by było, gdyby lalka inspirowana tą modelką ujrzała światło dzienne półek sklepowych :)

Swoją drogą, zbliża się 2017 i pojawiają się już pierwsze przecieki i zapowiedzi nowych lalek. Jest ktoś, jakaś gwiazda lub celebryta, którą chcielibyście zobaczyć w wersji zbarbiowanej?

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Pink Flamingo pisze:ręka Mbili w warkoczykach zgięta pod takim kątem, który może zwiastować ciałko MtM w takim ciemnym kolorze.
Ciągle liczę na MtM w odcieniu Light Black - potrzebuję obecnie czterech :P

A ta z grzywką wydaje się całkiem interesująca, ma chyba nowy mold, bo nie kojarzę takiej buźki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Mangalarga pisze:A ta z grzywką wydaje się całkiem interesująca, ma chyba nowy mold, bo nie kojarzę takiej buźki.
Właśnie, właśnie, chyba nowy. Mnie przypomina trochę z Fashionistas Smiley, ale z bardziej azjatyckim rysunkiem oka.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

niebarbiowo :P
na MH Arena zostały odnalezione na Amazon pozycje Enchantimals (lalka i figurka).
At first glance you may think that the Enchantimals are just a regular group of girls. But on closer inspection you’ll see that this unique band live somewhere between human and animal. The Enchantimals are at one with nature, and as keepers of their forest home, they strive to maintain balance, peace and harmony, with unwavering compassion towards all living things. Each Enchantimal gets some much needed help from their very own animal bestie. Like the best of friends, they share an unbreakable bond, as well as extraordinary animal abilities. But why does their forest home need such a special group to help look after it? Because this is no ordinary forest - it’s enchanted!
Obrazek
źródło
następczynie Everek? Kiedyś widziałam informację, że 2017 to ostatni rok EAH, ale nie wiem czy to prawda, może ktoś tak sobie klepnął. Chociaż nie zdziwiłabym się gdyby to była prawda, patrząc na to co ostatnio dzieje się z serią.

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

A ja obstawiam, że to ciemne ciałko wejdzie! Mimo, że mattel sciemnia na instagramie na maxa, to zawsze ziarnko prawdy się znajdzie. Niektóre lalki sa przerabiane na potrzeby sesji, ale to tak jak z nami kolekcjonerami, przecież też przerabiamy lalki. A instagram to instagram, trzbe brać to z dużym dystansem.

Awatar użytkownika
Kiryuu
Kontakt:

Post autor: Kiryuu »

proszę, proszę, proszę, niech Enchantimals będą mniejsze i artykułowane, albo chociaż urocze-nie tandetne...

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Carmazin »

nie no, ja zawsze marzyłam o lalce-skunksie... to co Mattel teraz sobą reprezentuje mnie przeraża :(

Awatar użytkownika
Netta
Kontakt:

Post autor: Netta »

Pojawiła się reklama Enchantimals:
https://vk.com/video370044283_456239039.
Nie wiem kto zasiada w Mattelu i wymyśla nowe linie (zmierzające w stronę chińskich klonów, tych tanich i bez polotu), ale moim zdaniem przydałby mu się duży kubeł lodowatej wody na głowę. Lisiczka i inne postacie miały spory potencjał, można było im dać ciałko wielkości Howleen/Twyli albo alicjowych everek (oczywiście artykułowane). Ogonek mógłby być materiałowy, "futrzasty". To samo z jej pupilkiem, Mattel kiedyś wypuszczał zwierzaki z futrem, np. taki piesek: https://images-na.ssl-images-amazon.com ... F21K3L.jpg albo artykułowana kotka z futrem: http://acimg.auctivacommerce.com/imgdat ... 817989.jpg.

niemiłamonika
Kontakt:

Post autor: niemiłamonika »

A to nie są lalki jako dodatek dla dzieci do PetShopów? Wszystko na raz w jedną kupę?

ODPOWIEDZ