Mynia i jej ubranka

Szyjesz, dziergasz? Pochwal się swoim dziełem!
Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Re: Mynia i jej ubranka

Post autor: barbusia77 »

Wszystkie ciuszki wyjątkowo śliczne, od plaszczykow i kurteczek oka nie mogę oderwac :klaszcze: do kolekcji brakuje jeszcze codziennych ciuchów, bardziej sportowych typu tuniki,getry,swetry itp ;) Ale juz teraz w szyciu barbioszkowych kreacji jestes wg mnie MISTRZYNIA :klaszcze: Bez urazy dla pozostałych dziewczyn oczywiście,bo Ich twórczości tez podziwiam :zawstydzony:
<3

Awatar użytkownika
aszeko
Kontakt:

Post autor: aszeko »

Przepiękne! Szczególnie podobają mi się te lamówki, dodają elegancji.
lalkowydomek.blogspot.com

Awatar użytkownika
Mynia1123
Kontakt:

Post autor: Mynia1123 »

Najmocniej przepraszam Was za tak długą przerwę, niestety wnuczek ma anginę :( W efekcie pochorowaliśmy się wszyscy i musiałam pogrzać się trochę w łóżku :)
Dziękuję za bardzo pochlebne opinie :)
I na początek dwa płaszczyki:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
aszeko
Kontakt:

Post autor: aszeko »

Śliczne, niebieski płaszczyk kojarzy mi się z rosyjską carówną - jeszcze tylko futrzana czapeczka :)
lalkowydomek.blogspot.com

Awatar użytkownika
Mynia1123
Kontakt:

Kolejny twór:

Obrazek

Jest to sukienka tylko i wyłącznie w jednym egzemplarzu, stworzona specjalnie na licytację z okazji Mikołaja :)

marikka
Kontakt:

Post autor: marikka »

Sukienka jest urocza :) Jak patrzę na nią to od razu na myśl przychodzą mi święta
http://swiatlalek.blogspot.com/ - mój blog lalkowy :)

Awatar użytkownika
Mynia1123
Kontakt:

Wybaczcie za przerwę - kilka kolejnych wzorów, być może mniej imponujących ale wartych uwagi :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Somarie
Kontakt:

Post autor: Somarie »

Śliczne i zarazem bardzo eleganckie! Bardzo mi się podoba asymetryczna tunika, no i niebieski płaszczyk z futrzanymi obszyciami. Suknia mikołajkowa jest bajeczna!
Mogłabym zapytać, skąd bierzesz te futrzane obszycia? Jak dotąd nie wpadłam co moznaby zastosować w podobnym celu.

Awatar użytkownika
ms.goch
Kontakt:

Post autor: ms.goch »

To zupełnie nie mój styl jednak wszystko od strony technicznej jest na prawdę rewelacyjnie wykonane :)

Awatar użytkownika
Mynia1123
Kontakt:

Somarie pisze:Śliczne i zarazem bardzo eleganckie! Bardzo mi się podoba asymetryczna tunika, no i niebieski płaszczyk z futrzanymi obszyciami. Suknia mikołajkowa jest bajeczna!
Mogłabym zapytać, skąd bierzesz te futrzane obszycia? Jak dotąd nie wpadłam co moznaby zastosować w podobnym celu.

Futrzane obszycia to tzw. dzianina futerkowa (przeznaczona do produkcji pluszaków)
Problemem może być uzyskaniem bowiem Runotex (producent na Polskę) nie sprzedaje tego w ilościach detalicznych (można na belki, 20 metrów) a w hurtowniach cena za metr to od 40-60zł.
Jak już kiedyś pisałam, po odliczeniu kosztów tkaniny, ciężko mówić w moim przypadku o zarobku :D Ale bardzo to lubię :)

@ms.goch - ślicznie dziękuję :)

ODPOWIEDZ