Imiona waszych "podopiecznych"
- Sakura
- Kontakt:
Re: Imiona waszych "podopiecznych"
Miło mi, że kogoś zainspirowało moje imieniotwórstwo
Ja słowo Hidari słyszałam w japońskiej piosence, spodobało mi się brzmienie i lalka je dostała jako imię, nie wiedząc, że imieniem nie jest. Dziękuję za przetłumaczenie - dla mnie również jest w porządku
Ja też tak mam, że często myślę nad imieniem lalki tuż po złożeniu zamówienia
Pink Flamingo jestem bardzo ciekawa jak brzmi imię twojej koleżanki
Było by mi miło, gdybyś je tu napisał, oczywiście jeżeli możesz
Jeśli nie da rady na pewno się nie obrażę 
- reiha
- Kontakt:
No tak, przecież to nie jest jedyna osoba o takim imieniuPink Flamingo pisze:Nie, nie czytałem, Gwendolina przywędrowała do mnie od Gwen Stefani, która tak ma imię i od Gwendoline Christie z "Gry o tron" - gra Brienne of Tarth - z tym, że w mnie bardziej podoba mi się swojska Gwendolina lub Gwendolyn - no i jest "doll" w wymowie, takie zmyślne![]()
To teraz muszę wyguglać Brienne, jestem ciekawa jak wygląda w serialu.
- Pink Flamingo
- Kontakt:
Ooo… Hmm… Brienne of Tarth w serialu wygląda… potężnie i dość męsko, lecz skrywa w sobie dużo kobiecości i delikatności 
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/doll_enthusiast/
- Lirazel
- Kontakt:
Dzięki za podrzucenie strony, muszę na niej pogrzebaćSakura pisze:U mnie są co do tego duże wymaganiaImię musi być niepolskie, najlepiej amerykańskie, japońskie lud skandynawskie, no i nie może mieć polskiego odpowiednika. Dlatego ostatnimi czasy muszę się już posługiwać internetem w szukaniu imion ( polecam stronę http://www.imiona.info , jest ich tam naprawdę dużo
). Przykładowe imiona moich lalek to: Hidari, Astrid, Haruka, Penny, Giselle. Oczywiście jest ich dużo więcej, ale to tylko przykłady
![]()
- Sakura
- Kontakt:
Lirazel, wiesz co nawet nie wiem. Ja jakiś czas temu interesowałam się mangą i anime. Dziś zostało mi tylko nadawanie imion tego typu lalkom i stylizowanie ich na Japońskie nastolatki
Ale jak tak teraz myślę, to chyba tam faktycznie była taka bohaterka
. Co do strony to tam też znalazłam fajne imiona dla dwóch z czterech moich Blythe LPS. Jedno to Rosalina (lalka na moim zdjęciu profilowym). Druga to Cherysa, a pozostałe dwie to Shelly i Tracy 
-
Dollina1238
- Kontakt:
Moja pullip peter pan ma na imię Lena.Imię przyszło tak samo z siebie 
Zapraszam na mojego bloga!
dollina-plastic.blogspot.com
dollina-plastic.blogspot.com
- Yoshimitsu
- Kontakt:
Moja delf dostała imię Amaterasu. Znaczenie imienia podoba mi się jak najbardziej, chociaż sama nazwa brzmi trochę bezpłciowo^^

- MPdoll
- Kontakt:
Moim lalkom postanowiłam nadać imiona jakoś "powiązane", więc postawiłam na imiona japońskie. Tak więc mieszkają ze mną: Hotaru, Megumi, Akemi, Mika, Kimiko, Satoru i Takeo 
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
Jedna lalka ma moje imię, bo jest podobna do mnie z dzieciństwa. 
A tak albo mają swoje "pudełkowe" imię, albo wcale.
Teraz się będę musiała zastanowić, bo jakoś te Barbie trzeba będzie odróżnić. Ale chcę je stylizować na konkretne postaci, więc myślę, że problemów z imieniem nie będzie.
A tak albo mają swoje "pudełkowe" imię, albo wcale.
Teraz się będę musiała zastanowić, bo jakoś te Barbie trzeba będzie odróżnić. Ale chcę je stylizować na konkretne postaci, więc myślę, że problemów z imieniem nie będzie.
- Dragonella~
- Kontakt:
Moje dyniogłówki:
Miyuki (Bloody Red Hood),
Zoe (Victorique de Blois),
Coco (Alte),
Avery (Kaela).
Miyuki przyszła sama z siebie - wyjęłam ją z pudełka i od razu wiedziałam że to będzie akurat to
Pozostałe wybierałam, przeglądając strony z anglojęzycznymi imionami puki nie trafiłam na to właściwe.
Miyuki (Bloody Red Hood),
Zoe (Victorique de Blois),
Coco (Alte),
Avery (Kaela).
Miyuki przyszła sama z siebie - wyjęłam ją z pudełka i od razu wiedziałam że to będzie akurat to
- LolitaDolls
- Kontakt:
Masz victorique!Dragonella~ pisze:Zoe (Victorique de Blois),
-
Herma
- Kontakt:
U mnie jedna Barbie ma na imię Tina druga Clover a Summer ma po prostu Samantha zrobienie Sam, jest też Niki i Alex.
- Mysha
- Kontakt:
Ja z zasady nadaję imiona pudełkowe, aczkolwiek ostatnio postanowiłam zmienić imię mojej Kizuny - doszłam do wniosku, że dojrzała już do tego etapu. Zastanawiam się ciagle pomiędzy "Gaja", "Kaja" i "Maja" i za nic nie potrafię podjąć decyzji. "Maja" najbardziej naturalnie mi przychodzi, ale jest też aż nazbyt popularne. Może macie dla mnie radę? 
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]

- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
W takim razie poszukaj może jeszcze innego? U mnie z imieniem musi coś zaskoczyć, to uczucie, kiedy wiem, że do tej konkretnej lalki będzie dane imię pasować.Mysha pisze:Ja z zasady nadaję imiona pudełkowe, aczkolwiek ostatnio postanowiłam zmienić imię mojej Kizuny - doszłam do wniosku, że dojrzała już do tego etapu. Zastanawiam się ciagle pomiędzy "Gaja", "Kaja" i "Maja" i za nic nie potrafię podjąć decyzji. "Maja" najbardziej naturalnie mi przychodzi, ale jest też aż nazbyt popularne. Może macie dla mnie radę?
Mnie jakoś do Twojej lalki pasuje Kira.
- Stary_Zgred
- Kontakt:
Czasami imiona i rok się nadaje
Swojemu paskudowi nijak nie byłam w stanie dobrać dobrego miana. Na początku był Jarosław - ale mi nie pasowało. Potem - Lolo. I jeszcze gorzej. Kolejna próba - Velvet. I znów niedobrze, a wręcz paskudnie, bo brzmiało jakby pensjonarka się czymś podnieciła. W końcu imię samo się nadało i biedny blondas stał się Omletem. I wreszcie mi pasuje. Ale żeby dojść do Omleta potrzebowałam duuuuużo czasu 

Omlet szaleje ze szczęścia, tyle, że chowa to w sobie

Omlet szaleje ze szczęścia, tyle, że chowa to w sobie