Cześć wszystkim...
Właśnie jestem w trakcie tworzenia mojego kolejnego projektu, tym razem związanego z "tematycznym strojem". Od 2 dni we Wrocławiu nieustanie pada deszcz, gdy tak siedziałem na ogródku to zdałem sobie sprawę, że moje lalki nie mają żadnego stroju na taką pogodę. Tak oto narodził się pomysł, który staram się od wczoraj zrealizować.
W skład zestawu wchodzą:
- - kurtka / płaszczyk
- spodnie
- kalosze
- torba na ramię
- parasolka
Gdy byłem w Warszawie, to przypadkowo natrafiłem na ciekawy zestaw: lalka + laptop + iPhone + słuchawki + szczotka do włosów, a wszystko to za 5 zł.
Lalkę wywaliłem do kosza, bo była brzydka i sztywna jak kłoda. Z całego tego zestawu zostawiłem same dodatki i buty owej lalki, które świetnie nadawały się jako kalosze.
Wczoraj butki przemalowałem na zgniłą zieleń o ciemnoszarej podeszwie, wyglądają pięknie.
Kolejną rzeczą, którą potrzebuję jest parasolka... I tu zaczyna się problem. Skąd wytrzasnąć parasolkę pasującą do lalek typu Barbie??
Przeszukiwałem internet z nadzieją, że znajdę jakąkolwiek mini parasolkę, niestety bezskutecznie. Jedyne na co wpadłem to jak zrobić zamkniętą parasolkę, jednak zależało by mi również na otwieranej (fotka 01, fotka 02, fotka 03).
I tu zwracam się do Was o pomoc, czy macie jakieś pomysły jak zrobić lub gdzie kupić parasolkę??