POKOIK

Akcesoria, dodatki
Zablokowany
albi
Kontakt:

POKOIK

Post autor: albi »

Moi drodzy
Czy nie macie przypadkiem pomysłu na dioramę/pokoik dla lalek?Chcę wykonać coś dla moich lalek ale nie wiem jak?
Za pomysły dziękuje :)

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Re: POKOIK

Post autor: astridnat »

Och możliwości jest wiele. Najłatwiej zacząć od kartonu, bo to łatwy w obsłudze materiał:)

Kartonowe można na przykład zrobić tylko ściany, a za podłogę używać blatu stołu lub biurka:

Obrazek

Można też zrobić pokój w kartonie usuwając jedną lub dwie ściany i tapetując lub malując.

Obrazek
Obrazek

Można użyć półki na istniejącym regale:

Obrazek

Można też kupić (lub zrobić) cały regał dla lalek:
Obrazek

Ewentualnie zrobić sobie składany pokój 3 ściany plus ewentualnie podłoga - z płyt, które docinają w sklepie. Można skręcić przy pomocy wkrętarki i śrub:

Obrazek

W tym przypadku ścianę z oknem zrobiłam z mniejszej deseczki i patyczków do lodów. Dzięki temu mogę wpuszczać światło.
Obrazek

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Re: POKOIK

Post autor: privace »

Przecież cały dział jest właśnie o tym. Od wykonania mebelków, przez zdjęcia inspiracji domkowo-mebelkowo-dioramowych do gotowych przykładów dioramek userów... Przejrzyj cały dział, poczytaj.
Temat zamykam, bo byłby powtórzeniem pomysłów i zdjęć, które już na forum mamy...

Zablokowany