Główka IH JID Daniel- jakie ciałko kobiece?
-
golden_eye
- Kontakt:
Główka IH JID Daniel- jakie ciałko kobiece?
Ponieważ stoję na rozdrożu decyzyjnym, potrzebuję informacji.
Stoję przed wyborem pierwszej bjd. Wiem co chcę, ale nie wiem, jak to wyjdzie w realu. Marzy mi się Daniel z Iplehouse na damskim ciele. Problem jest następujący - jakie ciałko do niego brać? Z iple tylko kobiece? Z innej firmy - jeśli tak to jakie będzie pasować i będzie w miarę przyzwoite w obsłudze?
Do wyboru mam jeszcze zaklepaną SD, obmacaną już, ale ona jest wielka i ta wielkość mnie na spokojnie trochę przeraża, dlatego myślę o MSD na początek.
Drugą na pierwszym miejscu chcenia jest Clarice z Leeke.
Nie potrafię między nimi wybrać, na dwie nie mogę sobie pozwolić a przynajmniej nie teraz. Może jakieś informacje o hybrydzie Danielowej pomogą mi podjąć decyzję.
Może ktoś z forum ma męskiego ipla i damskie ciałka w msd rozmiarze, podpowie co pasuje a co nie, może ktoś się z taką hybrydą gdzieś kiedyś spotkał?
Stoję przed wyborem pierwszej bjd. Wiem co chcę, ale nie wiem, jak to wyjdzie w realu. Marzy mi się Daniel z Iplehouse na damskim ciele. Problem jest następujący - jakie ciałko do niego brać? Z iple tylko kobiece? Z innej firmy - jeśli tak to jakie będzie pasować i będzie w miarę przyzwoite w obsłudze?
Do wyboru mam jeszcze zaklepaną SD, obmacaną już, ale ona jest wielka i ta wielkość mnie na spokojnie trochę przeraża, dlatego myślę o MSD na początek.
Drugą na pierwszym miejscu chcenia jest Clarice z Leeke.
Nie potrafię między nimi wybrać, na dwie nie mogę sobie pozwolić a przynajmniej nie teraz. Może jakieś informacje o hybrydzie Danielowej pomogą mi podjąć decyzję.
Może ktoś z forum ma męskiego ipla i damskie ciałka w msd rozmiarze, podpowie co pasuje a co nie, może ktoś się z taką hybrydą gdzieś kiedyś spotkał?
- Mad-Telepath
- Kontakt:
Re: Główka IH JID Daniel- jakie ciałko kobiece?
Może zacznijmy od tego, jaki jest skin ton główki Daniela, którą zamierzasz kupić?
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett
Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/
Terry Pratchett
Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/
-
golden_eye
- Kontakt:
Chcę zamówić recasta, więc to chyba nie ma większego znaczenia a przynajmniej odpisali mi, że w każdym kolorze mogą zrobić pasującą główkę i ciałko. 
-
Desdemona
- Kontakt:
Ja to mogę coś o rozmiarach napisać. Msd jest poreczniejsze ale to dzieci. Jeśli chcesz dorosłą lalkę to SD . I myślę że bardziej widoczne jest to u panów. Ciałka kobiece msd mają czasami taki biust że i dorosłą kobietę w odpowiednim ubraniu mogą przedstawiać. Sama 2 miesiące temu miałam taki dylemat. Rozmiar SD poraża ale panowie są zacni 
-
golden_eye
- Kontakt:
No właśnie jeśli chodzi o panów w SD to nie miałabym problemu
ale na razie umyśliłam sobie takie cuś i chcę się zorientować w temacie czy jest to w ogóle wykonalne.
Sytuacja tak konkretnie przedstawia się następująco.
Mogę w tym roku kupić bjd. W zasadzie finansowo nie jestem ograniczona do rozmiaru, może być SD, może być MSD, różnica polega tylko na tym, że później ją kupię bo będę musiała dłużej odkładać.
ALE.
To będzie moja pierwsza bjd, i nie wiem czy nie jedyna, a przynajmniej zanosi się, że w ciągu najbliższych kilku lat będzie bardzo ciężko o kolejną (planowana własna chałupa więc rozumiecie, zaczną się przeliczania lalki na pustaki, watę i klozety). Chcę ją kupić zanim cyrk budowlany się zacznie bo jestem na 100 % bez jakiejś miliardowej części po przecinku pewna, że potem już będzie to niemożliwe.
Jako ta pierwsza, musi być idealna albo prawie. Dynię wybierałam bardzo długo i jestem z niej zadowolona na 200 %. Podobnie ma się z bjd, wybieram już dobry kwartał z okładem i nadal nie mogę się zdecydować co konkretnie chcę. Tzn ciężko mi wybrać kobiecy łebek. No jakieś one wszystkie takie... hm... U kogoś mogą mi się podobać bardzo, ale jeśli miałabym je kupić dla siebie i pod siebie to już niespecjalnie. Niewiele mi się podoba a jeśli już podoba to jest absolutnie poza moim zasięgiem zdroworozsądkowym i finansowym. Albo S&L tego łebka nie robią
Wiem, że wiele można zrobić makijażem, ale przeglądałam dziesiątki setek zdjęć orientacyjnie, co z łebka takiego a innego można wycisnąć, no i nic nie trafiło w moje serce. Prawie nic. Trafiła Asa, trafiła Topaz, trafiła Aria i Olivia (tych w recastach nie widziałam). Ale nadal to nie do końca jest to czego szukam, są piękne ale... niespecjalnie pasują mi do mojej wizji i historii
to nawiedzone jest, wiem, ale nie potrafię szukać tej lalki inaczej niż przez pryzmat właśnie mojej wizji.
W tą wizję, no może bardziej w serce niż w wizję ale to zawsze coś - trafia główka Daniela, widzę ją niepomalowaną i widzę śliczną dziewczynę
gorzej właśnie z dobraniem ciałka. Jeśli w msd nie ma kobiecego a tylko dziewczęce no to będzie problem, bo to ma być młoda kobieta a nie nastolatka.
Jak ktoś coś z tego zrozumiał to gratuluję
Tak wygląda zarys historyczny moich poszukiwań
Jeśli taka hybryda jest nie do zrobienia tak, żeby sensownie wyglądała, trudno, zacznę poszukiwania od nowa, ale gdyby się dało...
Sytuacja tak konkretnie przedstawia się następująco.
Mogę w tym roku kupić bjd. W zasadzie finansowo nie jestem ograniczona do rozmiaru, może być SD, może być MSD, różnica polega tylko na tym, że później ją kupię bo będę musiała dłużej odkładać.
ALE.
To będzie moja pierwsza bjd, i nie wiem czy nie jedyna, a przynajmniej zanosi się, że w ciągu najbliższych kilku lat będzie bardzo ciężko o kolejną (planowana własna chałupa więc rozumiecie, zaczną się przeliczania lalki na pustaki, watę i klozety). Chcę ją kupić zanim cyrk budowlany się zacznie bo jestem na 100 % bez jakiejś miliardowej części po przecinku pewna, że potem już będzie to niemożliwe.
Jako ta pierwsza, musi być idealna albo prawie. Dynię wybierałam bardzo długo i jestem z niej zadowolona na 200 %. Podobnie ma się z bjd, wybieram już dobry kwartał z okładem i nadal nie mogę się zdecydować co konkretnie chcę. Tzn ciężko mi wybrać kobiecy łebek. No jakieś one wszystkie takie... hm... U kogoś mogą mi się podobać bardzo, ale jeśli miałabym je kupić dla siebie i pod siebie to już niespecjalnie. Niewiele mi się podoba a jeśli już podoba to jest absolutnie poza moim zasięgiem zdroworozsądkowym i finansowym. Albo S&L tego łebka nie robią
W tą wizję, no może bardziej w serce niż w wizję ale to zawsze coś - trafia główka Daniela, widzę ją niepomalowaną i widzę śliczną dziewczynę
Jak ktoś coś z tego zrozumiał to gratuluję
Tak wygląda zarys historyczny moich poszukiwań
- Arszenikk
- Kontakt:
IH ma dość masywne głowy, imo ciężko je jest połączyć z innymi ciałami. Zwłaszcza, że to chłopięcy łeb. Ja Ciebie rozumiem, bo też szukam lalki pod postać, a nieodwrotnie xD
Niemniej jednak wiem, że naprawdę dużo ludzi, którzy kupili msd "bo łatwy rozmiar, bo na początek" sprzedają te lalki i przerzucają się na SD. Desdemona i ja jesteśmy przykładem chociażby xD
No i parę innych osóbek z lalkowego grona. Na Twoim miejscu bym dozbierała na SD. A Asa jest na bank recastowana, Soom Topaz również c:
Niemniej jednak wiem, że naprawdę dużo ludzi, którzy kupili msd "bo łatwy rozmiar, bo na początek" sprzedają te lalki i przerzucają się na SD. Desdemona i ja jesteśmy przykładem chociażby xD
No i parę innych osóbek z lalkowego grona. Na Twoim miejscu bym dozbierała na SD. A Asa jest na bank recastowana, Soom Topaz również c:
Oh, you can't help that. Most everyone's mad here.
-
golden_eye
- Kontakt:
Mailuję jakiś czas już ze Stevenem/albo Luo
Asę i Topaza właśnie mają, no ale... Asa jest taka dorosła już, piękna okropnie ale dorosła, no na moje oko ze 30 ma, dojrzałą urodę o tak mogłabym powiedzieć. Ofc mój osobisty odbiór. Topaz firmowy jest bleee ale gdzieś widziałam ownerską śliczności nie dojrzałą ale i nie nastolatkę, taką młodą kobietę i takiej potrzebuję, jest prawie taka jak chcę, ale czy ktoś mi umaluje właśnie taką?
Gdybym brała bez dobierania do wizji, nie miałabym aż takiego problemu, ale kupować a bo jest ładna, a mieć wciąż z tyłu głowy tą wizję i potem pluć sobie w zupę, że mogłam wybrać lepiej bo ciągle jestem lalkowo niezaspokojona bo to nie TA?
Jest na sali psychiatra?
Kompletnie od czapy podobają mi się Chloe i Clarice z Leeke, i to jest alternatywa gdybym nie zdecydowała się na ludzką kształtem lalkę. Do nich wizji nie mam, zostaje kwestia wyboru wielkości, jedna jest 1/6, druga 1/4. Pikuś.
Ale znów siedzi mi w głowie wizja. Mniej by mnie bolały te niż jakaś ludzka, ale ciągle mi dzwoni wizja. Wyjdzie na to, że się nie zdecyduję i nie kupię żadnej
Dlatego zbieram info o Iple, o innych ciałkach, ogólnie w ogóle każdą wiadomość, żeby to sobie poskładać do kupy i ruszyć w którymś kierunku z szukaniem. Na razie jestem w czarnej d....ziurze decyzyjnej.
Gdybym brała bez dobierania do wizji, nie miałabym aż takiego problemu, ale kupować a bo jest ładna, a mieć wciąż z tyłu głowy tą wizję i potem pluć sobie w zupę, że mogłam wybrać lepiej bo ciągle jestem lalkowo niezaspokojona bo to nie TA?
Jest na sali psychiatra?
Kompletnie od czapy podobają mi się Chloe i Clarice z Leeke, i to jest alternatywa gdybym nie zdecydowała się na ludzką kształtem lalkę. Do nich wizji nie mam, zostaje kwestia wyboru wielkości, jedna jest 1/6, druga 1/4. Pikuś.
Ale znów siedzi mi w głowie wizja. Mniej by mnie bolały te niż jakaś ludzka, ale ciągle mi dzwoni wizja. Wyjdzie na to, że się nie zdecyduję i nie kupię żadnej
Dlatego zbieram info o Iple, o innych ciałkach, ogólnie w ogóle każdą wiadomość, żeby to sobie poskładać do kupy i ruszyć w którymś kierunku z szukaniem. Na razie jestem w czarnej d....ziurze decyzyjnej.
-
Desdemona
- Kontakt:
Fakt ASA. To już dorosła kobieta dojrzała. Ale wiele SD może robić za młode dziewczyny. Dla mnie co prawda dziewczęce ciało ale można super kobietę 20 lat zrobić to Nova
https://m.flickr.com/#/photos/126025309 ... 188896471/
https://m.flickr.com/#/photos/126025309 ... 103168518/
Polska artystka cudne 3 moldy ale nie tanio chociaż warto wysokość niestandardowa 50 cm
https://m.flickr.com/#/photos/126025309 ... 188896471/
https://m.flickr.com/#/photos/126025309 ... 103168518/
Polska artystka cudne 3 moldy ale nie tanio chociaż warto wysokość niestandardowa 50 cm
-
golden_eye
- Kontakt:
Główki ładne, ale to jednak nie te rysy
i nie ta cena.
Mam wyznaczony mój własny rozsądkowy limit $, które mogę wydać na lalkę. Oczywiście chciałabym oryginalną, dlaczego nie, ale nie za 1,5 - 2 czy więcej k. Dlatego rozważam recasta. Przegladałam mniej znane firmy z tańszymi lalkami ale nie znalazłam nic dla siebie.
Jak pozuje soomowe ciałko SD? Ktoś, coś? Czy one wszystkie w tym rozmiarze mają tak strasznie żyrafowate szyje? Topaz na zdjęciu ma chyba podwójną normalną długość, wygląda prawie jak struś. Da się szyję skrócić jakoś?
A lalki z BEYOURS? Jak pozują? Ktoś ma może taką w SD/MSD?
Mam wyznaczony mój własny rozsądkowy limit $, które mogę wydać na lalkę. Oczywiście chciałabym oryginalną, dlaczego nie, ale nie za 1,5 - 2 czy więcej k. Dlatego rozważam recasta. Przegladałam mniej znane firmy z tańszymi lalkami ale nie znalazłam nic dla siebie.
Jak pozuje soomowe ciałko SD? Ktoś, coś? Czy one wszystkie w tym rozmiarze mają tak strasznie żyrafowate szyje? Topaz na zdjęciu ma chyba podwójną normalną długość, wygląda prawie jak struś. Da się szyję skrócić jakoś?
A lalki z BEYOURS? Jak pozują? Ktoś ma może taką w SD/MSD?
- Arszenikk
- Kontakt:
Jeżeli weźmiesz nowe ciało Sooma to pozuje pięknie! Ale trzeba wyżłobić trochę joint w łokciach, ja to swojemu zrobiłam i zgina łokieć bardziej, niż na 90 stopni xD
Topaz jest na starym ciele, które jest bardzo komiksowe. Tu masz to nowe. Macałam, jest zacne.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 16e63a6d10
Topaz jest na starym ciele, które jest bardzo komiksowe. Tu masz to nowe. Macałam, jest zacne.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 16e63a6d10
-
golden_eye
- Kontakt:
Zapytam S.o to nowe ciałko.
Kurczę jedna buźka z BY mi podeszła baaaardzo ale znów nie ma w recastach
Oryginalna poza moim zasięgiem.
Kurczę jedna buźka z BY mi podeszła baaaardzo ale znów nie ma w recastach
- Arszenikk
- Kontakt:
S/L mają to ciało. Cała lalka 246$ z wysyłką.
Be Yours? Nie mają takich drogich lalek chyba.
Be Yours? Nie mają takich drogich lalek chyba.
-
golden_eye
- Kontakt:
Jest za 350 $, to o 100 za dużo dla mnie 
-
Desdemona
- Kontakt:
A z drugiej ręki? Dopiero na Allegro była dollzone msd za 710 zł
-
golden_eye
- Kontakt:
Dollzone to nie moja bajka
No nic, zacznę szukać od nowa
No nic, zacznę szukać od nowa