Piraci i Marynarze
![uśmiech :]](./images/smilies/kwadr.gif)
zdjęcie promo wygląda bardzo ładnie i bajkowo, ale, ale:
Muszę wtrącić swoją własną opinię.
-Nowa postać Dana mnie intryguję, taka chodząca mapa skarbów, mam co do tej laleczki ogromne nadzieje, szczególnie, że wydzieliłam sobie dwie półki na sprawy podwodno-piracko-wyspiarskie, gdzie mieszkają wszelakie syreny, dzikusy, krokodylki, węże i inne ćmy.
- Pozostałe postacie są powielone, ale dwie mnie również zaciekawiły, jedna, to Lagoona, gdyż może wreszcie znajdę odpowiednią Lagoonę w specyficznym morskim stylu, która będzie bliżej Legend, niż współczesnego wizerunku. Druga postać to Clawdeen, wilk morski, sama Clawdeen mnie mało interesuje, zależałoby mi na jej ciuszkach, w które bardzo chętnie odziałabym Skelitę i jej mi tutaj zabrakło. Są bojkoty, że Clawdeen ma biedny outfit, ale dla mnie symboliczny i prosty, opaska-czapka, bluzeczka w paski, krótkie spodenki, wywijane buciska i pas.
- Kolejne lalki już mnie nie urzekają, chociaż poczekam, co będzie na real fotkach. Jak na razie Gill wygląda mi za bardzo nowocześnie, rozumiem, że seria nie trzyma się zaszłych czasów i Monsterki żyją w teraźniejszości, to ja jednak wolę zróżnicowania kulturowe, a już szczególnie w sztuce lalkowej, aniżeli globalne bluzy z kapturem, dżinsy, czy sportowe buty. Draculaura nie wiedzieć czemu nasuwa mi natrętną myśl -Pielęgniarka szpitala polowego i na tym zakończę. Kot sprawia wrażenie, jakby uciekł z serii Gloom and Bloom, chociaż kota mogli zrobić podobnego, jak w Planecie Skarbów od Disneya. Na koniec Rochelle hmmm, może jako posągowa ozdoba statku owszem, ale to kwestia do przedyskutowania. Jeżeli Rochelle zrobią ciekawą, to wrzucę ja do wodnej półki i będzie tkwiła przy wodoroście.
Boję się tego 2016 roku, bo na Monsterkach jednak wciąż mi bardzo zależy