Modelina
- Sophyaa
- Kontakt:
Modelina
Mam pytanie do osób korzystających z modeliny. O ile dobrze pamiętam podczas gotowania ulega ona brzydkiemu odbarwieniu i chropowata się robi. Na opakowaniu jest instrukcja, żeby utwardzac w piekarniku i tu pytanie. Czy to musi koniecznie byc piekarnik? zanim ja moją gazówkę rozgrzeję do potrzebnej temperatury szlag mnie trafi. Do tego na jak długo mam je tam włożyc? Marzą mi sie kolorowe guziczki, jakaś biżuteria może, naczynka dla lalek... Pomysłów 1000-ce bo bo długim czasie nic nie robienia trochę mnie nosi. Czy takie maleństwa mogę np. do piekarnika na prąd włożyc? i na jak długo? Piekarnik nie ma ustawiania temperatury tylko czas i grzałki.
- elianka
- Kontakt:
Re: Modelina
Pewnie że możesz, nawet w mikrofali
Natajka ma takie coś:
http://natajka89.blogspot.com/2011/09/m ... arnik.html
Ja wypiekam co prawda w piekarniku normalnym, w kuchence, ale nie pilnuje tych temperatur i czasu - po pieczeniu czegoś (do jedzenia) jak już jest rozgrzany, wstawiam rzeczy na jakiś czas w zasadzie taki aż piekarnik wystygnie i się utwardzają
Natajka ma takie coś:
http://natajka89.blogspot.com/2011/09/m ... arnik.html
Ja wypiekam co prawda w piekarniku normalnym, w kuchence, ale nie pilnuje tych temperatur i czasu - po pieczeniu czegoś (do jedzenia) jak już jest rozgrzany, wstawiam rzeczy na jakiś czas w zasadzie taki aż piekarnik wystygnie i się utwardzają
- Sophyaa
- Kontakt:
Dięki wielkie
Właśnie taki mam co prawda odrobinę zużyty ale to, to
Oj to się jutro pobawię 
- Nanettcia
- Kontakt:
Ja mam sposób na odbarwianie się po gotowaniu rzeczy z modeliny - natłuszczam olejem i jest okej. Nie odzyskują zupełnej pełni kolorów, ale nie są wyblakłe. 
- martoom
- Kontakt:
Ja robię tam samo jak elianka.
Jak babcia coś piecze to potem się podrzuca i gotowe :3
Jak babcia coś piecze to potem się podrzuca i gotowe :3
- Nanettcia
- Kontakt:
* chociaż jak mogę to wypiekam. 
-
MajaDoll
- Kontakt:
Żeby zneutralizować ten wyblakły kolor, można pomalowac lakierem bezbarwnym. 
-
Laleczkowa2571
- Kontakt:
Ja robie od dwóch dni z modeliny i piekłam w wodzie i w piekarniku,wodzie mi trochce wyblakły a z piekarnika jest ok 
Na lalki jest zawsze czas