Maleństwa od Mattel

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Maleństwa od Mattel

Post autor: Stary_Zgred »

Zakładam wątek zbiorczy dla maleńkich laleczek od Mattel, które co i rusz pojawiają się w różnych wątkach, a później ginie po nich ślad. Chodzi mi o drobinki, nie przekraczające wielkością połowy Barbie. Do wszczęcia tematu natchnęła mnie niespodzianka w paczce z eBaya - Sprzedawca wrzucił do mojej przesyłki prezent w postaci laleczki Spangle z serii "Dazzle Dolls":

Obrazek

Laluszka jest miniaturową kopią ciemnoskórej Steffie i jest obecnie moją ulubienicą. Pomyślałam sobie, że u was na pewno żyją jakieś nieduże mattelówny. Jeśli tak, to podzielcie się nimi na forum :)

Pozwalam sobie wkleić zdjęcia dwóch Spangletek, takich jak moja, pobranych z Flickr i uwolnionych z pudełka, żeby ewentualnie skusić kogoś do nabycia podobnych drobin :D

Obrazek
Link do zbiorów fotograficznych autorki zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/venivididolli/
Obrazek

Awatar użytkownika
Soihime
Kontakt:

Re: Maleństwa od Mattel

Post autor: Soihime »

Jejku są naprawdę urocze, aż szkoda, że mi nigdy coś takiego w ręce nie wpadło.

Awatar użytkownika
Aarjelin
Kontakt:

Post autor: Aarjelin »

oj fakt, słodka ta Sttefciowa miniaturka :zakochany: i jaki przemiły sprzedawca :ok:
hym, ja to z takich Mattelowych drobin to mam jeno różne wersje Calineczki xD ale to akurat tą czy inną większość kojaży bo często jej warjacje wychodzą, jakoś tak mam do nich słabość :rotfl: pewno przez to, że sama baśń w dzieciństwie była jedną z moich ulubionych i zawsze interesował mnie świat z perspektywy takiej kruszyny ^^ i pewnie dlatego teraz tak mi się podobają maleńkie dioramy, domki i zdjęcia plenerowe lal na których trawa wygląda jak las :D
"You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Ja nie mam niestety żadnej takiej kruszynki ale ta mini Stefcia jest taka słodka,urocza i prześliczna. :serducho:

ODPOWIEDZ