Barbie Red Carpet - Gold Gown

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katti278
Kontakt:

Barbie Red Carpet - Gold Gown

Post autor: katti278 »

Właśnie znalazłam takąObrazek na allegro za 69 zł z możliwością odbioru w moim mieście za 69 zł ;) Jest śliczna i podoba mi się najbardziej z całej serii zaraz po Obrazek. Co o złotej myślicie? Ma ktoś?

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Re: Barbie Red Carpet - Gold Gown

Post autor: Pink Flamingo »

Też myślałem o złotej, ale powściągnąłem moje kolekcjonerskie zapędy w oczekiwaniu na drugi wypust The Barbie Look Red Carpet Collection, z którego chcę trzy lalki, koniecznie! :D

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

Mam z pierwszego wydania Look Red Carpet właśnie tą w złotej sukience i blondynkę w różowej. "Złota" jest naprawdę ładna na żywo (może nie aż tak ładna jak na zdjęciu promo, ale ładniejsza w realu niż na fotkach w pudełkach), też ją zamówiłam za 69 zł po uprzednim obejrzeniu
w TRU (były tam po 114 zł) :]

Więcej na temat tych lalek jest w tym wątku: kolekcjonerskie-nowosci-mattela-t997-270.html#p44332
Pink Flamingo pisze:Też myślałem o złotej, ale powściągnąłem moje kolekcjonerskie zapędy w oczekiwaniu na drugi wypust The Barbie Look Red Carpet Collection, z którego chcę trzy lalki, koniecznie! :D

Też czekam na 2 wydanie, z którego chcę koniecznie rudą i brunetkę. Mam nadzieję, że będą dostępne na Allegro w takich cenach jak poprzednie. :D

Awatar użytkownika
katti278
Kontakt:

Mi właśnie z tej samej edycji podoba się jeszcze ta w niebieskim stroju, ale sobie ją odpuszczam bo jest blondynką a takich to ja mam ze 30. Chcę się jeszcze "wzbogacić" o właśnie Rudą w zielonej sukni, brunetkę w czarnej i szatynkę w fioletowej. Trochę na to kasy pójdzie. A jak będzie jeszcze oszczędności to kupię w końcu pewnie parę lalek ze zmierzchu ;) Co do murzynki, pięknie się prezentuje poza pudełkiem, idealnie mi też pasuje do kena fashionatas który ma złote najcze :D Tylko podstawka jest jakaś niedorobiona(?) co delikatnie ruszam lalką żeby zmienić pozycję to wypada stojak z podstawki... A poza tym jest wdzięczną modelką.

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Hejka, mam pytanie dotyczących lalek z tej serii...
Mianowicie niebawem planuję zakupić 2 lalki z pierwszej serii "Red Carpet", tyle że nie mogę się zdecydować między tymi trzema (chociaż można powiedzieć, że piękna murzynka już jest pewniakiem):
ObrazekObrazekObrazek
pgotos by barbiecollector.com
Zastanawiałem się czy ktoś z Was może posiada już którąś z tych lalki i mógłby mi coś o nich powiedzieć (plusy i minusy, wady i zalety). :mysli: Byłbym BARDZO wdzięczny za pomoc... :buzki:

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Mam te lalki. Dla mnie minusem są kiepsko jakościowe włosy (blondynka z tego zdjęcia ma kanekalon, moja lalka ma na włosach widoczne odgniecenia od mocowania w pudełku) i te wszyte rzęsy - za długie, w kształcie wąsów Chaplina, jak to ktoś zgrabnie określił na FB. U Mulatki przeszkadza mi trochę jej trochę za duża do tak drobnego ciała głowa.Plusy widać na zdjęciu - lalki są śliczne,ciekawie ubrane, do tego, te nieczęsto spotykane u lalek za te cenę facemoldy.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Ja mam niebieski kombinezon - dla mnie była to najciekawsza lalka z tej serii, ma dopracowane akcesoria, świetne buty. Faktycznie, Jewelsnake zwraca uwagę na włosy i nie sposób się z nią nie zgodzić, są bardzo sypkie, lekkie, boję się zrobić z nimi cokolwiek. Moja też ma lekko przyklepane włosy po pudełkowym fryzie, zastanawiam się czy nie zanurzyć ich na chwilę w gorącej wodzie - na monsterkową Venus podziałało, a ma chyba podobną strukturę włosa. Rzęsy są śmieszną szczoteczką, ale uważam, że nawet pasują do tej lalki. W ogólnym rozrachunku bardzo ją lubię i uważam, że za taką cenę (69-79 zł) to udany produkt.
Teraz mam wielką ochotę na nowe wypusty tej serii, te niedostępne w Polsce, ale póki co średnio mi się to opłaca... Myślę trochę nad dokładnie tymi samymi lalkami, nad którymi Ty się zastanawiasz :) Troszkę kusi mnie szatynka w seledynowej sukni ze względu na włosy - Jewelsnake, czy to też ten sam rodzaj lekkich i sypkich pukli? Bo wyglądają na solidniejsze i dają mi tym samym jakąś nadzieję :)

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Dziękuję za Wasze opinie. :buzki:
Chyba już zdecydowałem się na lalkę w niebieskim kombinezonie oraz na tą w złotej sukience...
Bardzo kusiło mnie by zamiast tlenionej blondynki wybrać subtelną brunetkę (bo takie lalki lubię najbardziej), jednak po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku że jednak wybiorę tą pierwszą...
Wszystko przez to że w brunetce czegoś mi brakuję (nie licząc pięknej sukienki :serducho: ) i chyba zdecydowanie bardziej podoba mi się w w tej wersji z City Shopper (na którą poluje od dawna). ^^

Awatar użytkownika
katti278
Kontakt:

Mi włosy złotej jak najbardziej pasują, są w dotyku prawie jak prawdziwe i jeszczee misternie zakręcone ani trochę nie zmieniły się od rozpakowania. Lalka jest piękna, suknia cudowna, buty i akcesoria ahh... Tylko to ciało z takiej twardej gumy coraz mniej mi odpowiada, zawsze w tej samej grobowej pozycji i mała możliwość zmienienia bo z podniesioną(tą zgiętą) do góry ręką może tylko odgarniać włosy. Jednak nie zmieniłabym decyzji o kupnie jej, pewnie kiedyś wymienię tylko ciałko na artykułowane .

ODPOWIEDZ