Fashionistas 2015

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Re: Fashionistas 2015

Post autor: Dampirg85 »

Ja osobiście polecam tą nową Terese.
Kupiłem ja w (jeszcze dawnym Wrocławskim) Realu (teraz obecnym Auchanie) za niecałe 30 zł (były w promocji)... Przyznam się, że na początku byłem sceptycznie do niej nastawiony i kupiłem ją tylko dla tego że była w promocji, ale teraz śmiało mogę powiedzieć że było warto. Nowa Teresa ma prześliczna buzię, bardzo delikatny i naturalny makijaż, dużo gęstych brązowo-czekoladowych włosów... A co najważniejsze nie posiada kleju w głowie. :zakochany: :klaszcze:
Z braku czasu nie miałem kiedy cyknąć jej jakąś sesję, ale teraz gdy mam urlop to postaram się to nadrobić. :zawstydzony:

Z tych nowych Barbie Fashionistas poluję jeszcze na te Panie:
1) http://www.barbiecollector.com/shop/dol ... doll-cjv75
2) https://www.flickr.com/photos/95171982@ ... ed-public/ (tyle, że pewnie nie kupię wszystkich, bo wpierw muszę zobaczyć je na żywo.)

Herma
Kontakt:

Post autor: Herma »

Sadzę, że tych drugich to jeszcze u nas w Polsce nie ma na razie, ale ładne są.
Na tą nową Teresę tez za jakiś czas myślę, że zapoluję bo mi też się ona podoba.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Będę starać się kupić Anę - to dla mnie odświeżona wersja kultowego Superstara, a więc lalka, do której będę miała sentyment. Wyjątkowo podobają mi się też ciemnoskóre fashionistki (za wyjątkiem Goddes, która ma straszny wytrzeszcz)
Obrazek

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Post autor: astridnat »

Czy to już było?
https://www.youtube.com/watch?v=mib0kxkLM7g

szkoda tylko, że lalki nie są ruchome jak na filmie :(
Obrazek

Herma
Kontakt:

Post autor: Herma »

Ano szkoda, ale za pewne nie są ruchome bo te artykułowane są droższe i pewno się tak dobrze nie sprzedają bo mało osób je kupuje. Jak rodzic ma do wyboru lalkę za 100 albo 110 zł a taką za ok 40 zł no to wiadomo, że kupi dziecku ta tańszą. Jeśli się coś tak dobrze nie sprzedaje no to trzeba zrobić to tak żeby cena za duża nie była to wtedy zyski będą większe. I ostatnio byłam nawet świadkiem takiej sytuacji w Smyku gdzie dziewczynka chciała Kena za ok 75 zł a jednak i tak wybrała jakąś tańszą lalkę potem bo jej mama powiedziała, że ta jest tańsza od Kena, którego chciała. Także ja się nie dziwię, że Mattel zrezygnował z artykulacji bo te lalki u nas są naprawdę drogie i pewno nie tylko u nas. A promocje się zdarzają rzadko i szkoda, że to nie te artykułowane są przeceniane a te właśnie z tańszych serii. Ja w Realu swoją lalkę z tej nowej serii kupiłam za 37,30 a w Smyku są tak po ok 90 o ile dobrze pamiętam. I w Realu u mnie ostatnio był Ryan z tej nowej właśnie serii po ok 45 zł i jak ostatnio tam byłam bo chciałam go sobie kupić to już go nie było ;(. Wniosek z tego jest jeden jak coś jest tańsze to ludzie chętniej to kupują i wtedy zyski są większe.

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Smyk to niestety ostatnie miejsce, gdzie kupuję lalki - tam mają taką marżę, że zabawki potrafią być 2 albo 3 razy droższe niż np. w markecie... Jedyny plus jest taki, że mają tam czasem lalki kolekcjonerskie :)

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Outlet Smyka potrafi czasem wyrzucić jakieś zagubione modele kolekcjonerskie w przecenach. Jak ktoś ma szansę, to można polować na przecenione kolekcjonerskie także w TK Maxx.

Co do Fashionistas 2015, czy cokolwiek wiadomo kiedy te modele pojawią się w sprzedaży? Barbiowy profil na IG wyrzuca mi już fotki z nowymi moldami, a w sklepach posucha :(

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Dopiero zaczęły się pojawiać w sklepach zagranicznych :P Nie napiszę że w USA, bo jeśli dobrze pamiętam to jeden człowiek jest z Australii. Innych lokalizacji nie sprawdzałam.
Mam wrażenie, że teraz i tak dostajemy nowości szybciej niż w poprzednich latach mojego lalkowania. Na pewno nie ma ich w katalogu na wiosnę-lato, następny będzie dopiero na jesień.

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Dla mnie to trochę oszukańcze, że w filmiku i na fotkach lalki są ruchome, a te w sprzedaży nie. :P Bym po reklamie chciała taką lalkę, proszę o nią rodziców, przynoszą mi identyczną, ale ze stałym zgięciem w talii i plastikowymi nogami.

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Nie kupię ich właśnie ze względu na brak artukulacji. Jak za sztywniarę to za drogo. Jak fashionistki były w sklepie to były niewiele droższe :no:
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

niemiłamonika
Kontakt:

Post autor: niemiłamonika »

Też mówię im "nie" właśnie za ciałka.

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Poczekam na jakieś promocje w marketach. Jeśli zdecyduję się kupić to tylko dla główki i ciuchów, ale to też zależy jak te buźki będą prezentowały się w rzeczywistości i jakie partie trafią do Polski. Ostatnim razem przejechałam się na baletnicach w ten sposób i najnowsze red carpety też nie powalały jakościowo w porównaniu do zdjęć promo.

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Neytiri, ciężko będzie kupić je tylko dla główki skoro więkzości z nich masz niewielką możliwość zmiany ciala w racjonalnej cenie
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Podobno seria z kurtkami Style Glam Night 2015 pojawi się najpierw w Europie - tak przynajmniej podaje blog: http://papusilemele.com/en/2015/06/06/b ... ight-2015/

Nowe faszionistki to projekt angażujący projektantów ciuchów, ciekawy całkiem, mam o nim artykuł w Vogue'u, postaram się w miarę możliwości zeskanować i się podzielić :) Podpisuję się pod wyższymi stwierdzeniami - sztywniary zniechęcają do zakupu. Chociaż Pazetka i Mbili wyglądają ślicznie w tych nowych wydaniach...

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Lacrima pisze:Neytiri, ciężko będzie kupić je tylko dla główki skoro większości z nich masz niewielką możliwość zmiany ciała w racjonalnej cenie
Wiadomo już czy odcienie ich ciałek będą się znacząco różniły od tych artykułowanych występujących dotychczas? Liczę, że jednak będę mogła podmienić na dostępne ciałka starych fashionistek Raquelle, Barbie, Artsy.

ODPOWIEDZ