My Scene- my love ;)

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Medithanera
Kontakt:

Re: My Scene- my love ;)

Post autor: Medithanera »

Jakie są szanse na znalezienie Jai?
Najlepiej jako lalki używanej, nie NRFB, ale odkąd przeglądam nie widziałam jeszcze żadnej. Wydawało mi się, że na logikę rzadsza i trudniejsza do zdobycia powinna być Lindsay (też chyba wydana tylko raz?). Na początku myślałam, że Kenzie trudno capnąć, ale (nie żebym jakąkolwiek miała), ale sprawdzając wszystkie allegro, ebay, molotok i parę innych serwisów ogłoszeniowych znalazłam chyba ze trzydzieści Kenzie, tuzin Lindsay i ani śladu Jai.

Jakiś czas temu znajomy wysłał mi "zabawne zdjęcie" aukcji z allegro (podobno aukcji, nie wiem czy to nie był montaż) na którym siedziało wielkie stado mulatek i murzynek my scene, a sprzedaż dotyczyła czwartej lalki od lewej w siódmym rzędzie od góry czy jakoś tak - to już tak z czystej ciekawości: czy ktoś wie czy taka aukcja naprawdę kiedyś się pojawiła?

I jeszcze jedno pytanie: jak Jai już się pojawia, to ile kosztuje? Więcej niż Lindsay?
Najtańszą Lindsay, już sprzedaną znalazłam za jakieś ~150zł z wysyłką, ale na niej aż tak bardzo mi nie zależy.
Brakuje mi jednej do stada i chciałabym, żeby to była Jai, w ostateczności mógłby to być nawet jej klon, ale nawet na klona nigdzie nie trafiłam. W ostatecznej ostateczności dokonam aktu rasistowskiego rerootując i przemalowując Kennedy, ale jak bym się nie starała przecież i tak mi z tego nie wyjdzie nawet namiastka Jai, najpewniej po prostu zniszczę Kennedy.

Ew. czy jest jakaś dostępna lalka, która przy odrobinie dobrej woli ze strony patrzącego mogłaby stać na półce z pozostałymi my scene i wyglądać na "pasującą do nich" Jai?

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Ja mam dwie podróbkowe
simba My Style, bardzo podobna do mattelowskiej
Obrazek
i całkowicie "made in china"
Obrazek
Obie spokojnie stoją sobie w towarzystwie oryginalnych Scenek i nie wyglądają na gorsze ;)
Swego czasu w odmętach internetu trafiłam jeszcze na fotkę "Funky Fashion Show In-Style"
Obrazek
Na oryginalną Jai w ludzkiej cenie jeszcze nie trafiłam- jak się pojawiają, to cena niestety nie na moją kieszeń :(

@edit
http://www.ebay.com/itm/My-Style-Ethnic ... 2ec81dae08
Sądzę, że jakość kudłów woła o pomste do nieba, ale buźka podobna do oryginału

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Mam takiego klonika, ale ona ma kolor Madison.

A Jai kupiłam w zeszłym roku przed świętami na Allegro, za 40 kilka zł i do tej pory mnie dziwi (i strasznie cieszy), że tak tanio (oryginalne ciuszki, nietykana). Po kilku latach czekania. Więc musisz, Medithanera, po prostu być bardzo cierpliwa ;)

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Średnio na Ebay trafiają sie raz w miesiącu, ja swoja naga w idealnym stanie kupiłam za jakieś 60 zł z dostawa włącznie, więc można spokojnie kupic tylko trzeba cierpliwości.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Post autor: astridnat »

Moja pierwsza My Scenka:) Chelsea Rebel Style
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Bardzo ładna :D (i fajne zdjęcie!) Lubię oglądać Scenki u innych, chociaż na żywo nie mogę się do nich przekonać. Dzisiaj przypomniałam sobie o swojej połamanej sierocie z lumpeksu, na razie moczy się w płynie, ale nie wiem czy uda się pokonać sianowatość jej włosów. Na razie wszystko wskazuje na to, że to Delancey Street Art, a przynajmniej tak głosi napis na wyguglowanym pudełku.

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Post autor: astridnat »

reiha pisze:Bardzo ładna :D (i fajne zdjęcie!) Lubię oglądać Scenki u innych, chociaż na żywo nie mogę się do nich przekonać. Dzisiaj przypomniałam sobie o swojej połamanej sierocie z lumpeksu, na razie moczy się w płynie, ale nie wiem czy uda się pokonać sianowatość jej włosów. Na razie wszystko wskazuje na to, że to Delancey Street Art, a przynajmniej tak głosi napis na wyguglowanym pudełku.
Spróbuj olejku jedwabnego na te włosy. Tzn na suche końce. Mnie pomaga:)
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Dzięki :serducho: Przy okazji też bym skorzystała, sama zamieniam się w stóg siana...

Awatar użytkownika
misia27
Kontakt:

Post autor: misia27 »

Mój pierwszy post na forum chociaż od dłuższego czasu sobie poczytuje. Chyba zwariowałam, bo kupiłam My Scene, chociaż one mi się nie podobały. Jako, że dotarła nie w swoim ubraniu to poszukałam na allegro właścicielki tej sukienki i czekam aż do mnie dotrze.
Obrazek

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Gratuluję- to jedna z ładniejszych przedstawicielek My Scene!

Awatar użytkownika
misia27
Kontakt:

Dotarły dwie Westley. Zastanawiam się czy brokat z ust może zejść, bo jedna to chyba Westley Tropical Bling (rysunek oka pasuje ale nie ma brokatu na ustach)

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Jeszcze się nie spotkałam, chociaż myślę, że ten brokat się może wycierać z czasem.

Awatar użytkownika
misia27
Kontakt:

Moje My Scene - zaczęło się od jednej a nie wiadomo na ilu skończę bo mi się inne też podobają.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Ta uśmiechnięta jest śliczna, kiedyś na pewno taką będę mieć ;)

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Uśmiechnięte są przeurocze :serducho: Wiem co mówię, bo mam takie cztery (w tym jedną repaintowaną)

ODPOWIEDZ