Plażówki

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
Majulika
Kontakt:

Re: Plażówki

Post autor: Majulika »

Mam płaskosopą Teresę California Girl z 2005 i na życzenie córy zeszłoroczną, albo 2010- Barbie z Podwodnej Tajemnicy z tatuażem i różowymi pasemkami - mnie się ich stopy wydają bardziej ludzkie niż klasyczne " Kopytka" do szpilek - ale znaleźć im przyzwoite buty , ciężka sprawa..

Awatar użytkownika
Cola342
Kontakt:

Post autor: Cola342 »

Do ViollaNasks i przy okazji- sa jakies buty na płaskostope :co?:
Mam tą samą i u mnie pasują na nią klapki od Kena :-)

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Post autor: astridnat »

Cola342 pisze:Do ViollaNasks i przy okazji- sa jakies buty na płaskostope[/size][/b] :co?:
Mam tą samą i u mnie pasują na nią klapki od Kena :-)
Ja mam płasko stopą Hanne Montane i pasują na nią buty na obcasie od Stardoll by Barbie, Niestety nie mam żadnej plażówki, więc nie mogę porównać czy ich stopy się czymś różnią.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

To zależy, które płaskostope :) Te z plastikowymi nogami mają normalnie swoje buciki, ale te z gumowymi, wielkimi stopiskami z wyraźnie zaznaczonymi palcami to typowe plażówki, dla których nie ma produkowanych bucików... ;)

Awatar użytkownika
Pat
Kontakt:

Post autor: Pat »

Mam jedną plażówkę, jeszcze niezidentyfikowaną. Pasują buty... kena :D A przynajmiej te które mam.
Dolls... Dolls everywhere...

ajatoco

Post autor: ajatoco »

Merliah Summers dostała od Mattela różowe klapki ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Violla Nask
Kontakt:

Post autor: Violla Nask »

Ania_DollSecondHand pisze:To zależy, które płaskostope :) Te z plastikowymi nogami mają normalnie swoje buciki, ale te z gumowymi, wielkimi stopiskami z wyraźnie zaznaczonymi palcami to typowe plażówki, dla których nie ma produkowanych bucików... ;)
ależ są !- kowbojki od tych z klubu jeździeckiego! Obrazek
moja lalkowa stronka http://lalkomania.blogspot.com/

zawsze mam dużo do pogadania - zwłaszcza jako mama:)
http://mamydopogadania.blogspot.com/
a tu moje niezdarne jak na razie próby biznesowe:)
http://www.mamaodrana.pl

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

One mają takie wielkie stopy?! :D Nie miałam pojęcia! Dzięki za uświadomienie! ;)

Awatar użytkownika
Violla Nask
Kontakt:

Post autor: Violla Nask »

Ania_DollSecondHand pisze:One mają takie wielkie stopy?! :D Nie miałam pojęcia! Dzięki za uświadomienie! ;)

tak, takie same jak plażówki ;) - w końcu to Cali Girl - i jak to dziewczyny z Kalifornii - uwielbiają biegać boso po plaży ;) - tu moje plażowe panienki- te płaskostope - bo mam jeszcze dwie o normalnych stópkach;) - ale te płaskostope jakoś bardziej mi się z plażówkami kojarzą ;)

Obrazek
moja lalkowa stronka http://lalkomania.blogspot.com/

zawsze mam dużo do pogadania - zwłaszcza jako mama:)
http://mamydopogadania.blogspot.com/
a tu moje niezdarne jak na razie próby biznesowe:)
http://www.mamaodrana.pl

Awatar użytkownika
Majulika
Kontakt:

Post autor: Majulika »

Kurcze dzięki wielkie, to muszę poszperać za kowbojkami, bo klapki zimą nie uchodzi..:)
a Merliah z fotki wersji na bluzę z kapturkiem dla mnie wygląda dużo lepiej niż na syrenkę - za syrenkami zresztą nie przepadam -chociaż to takie " okołoplażówki".

Awatar użytkownika
Raquelle
Kontakt:

Post autor: Raquelle »

Nie mam nic do plażowych serii ;) .
Sama posiadam Cali Girl Barbie i Cali Girl Christie.
A płaskostopej Barbie nigdy "na żywo" nie widziałam O.o .
Może kiedyś jedna taka się u mnie pojawi... :blush: .
Na razie zachorowałam na poważną chorobę zakaźną zwaną "Barbie: Life in the Dreamhouse" :zakochany: :serducho: .
Obrazek

~ Raquelle

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Plażówek jakoś specjalnie nie wielbię i raczej nie kupuję.
A jak już nabywam to dlatego, że podoba mi się ich buźka, ale to od razu z zastrzeżeniem, że są to lalki do przebrania. :)

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Moje chyba najukochańsze plażówki, to seria Tropical Splash, coś 94r. Niezwykle podobają mi się ich pozłacane kostiumy, naszyjniki i kolczyki. Z tej serii miałam pierwszą Mattelkę malutką Skipper (chociaż rozważałam kupno Kiry, której właściwie do tej pory nie mam).

Dodam jeszcze, że plażowe są dla mnie lalkami wbrew pozorom bogatymi. Może stroje są mało skomplikowane, może seria szła w czysty playline, ale każda odsłona, to właściwie zupełnie oddzielny dział Splash n Color, Pearl Beach Hawaiian Fun, Wet N Wild, Glitter Beach. Buźki niektórych lalek są do dzisiaj zachwycające i nie mają za wielkiej konkurencji, jak chociażby pyszczek Glitter Beach Kira.

A to moja Malibu, tyle, że przebrana, ale chyba oryginalna, nie repro.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Ingrid przepiękne lalki i wspaniale że posiadasz całą serię Tropical Splash.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Dziękuje lwica.
Tropicalek niestety nie mam wszystkich :( , bo jest jeszcze i Kira i prześliczna Teresa, a także ciemnoskóry Steven. Wszystkich wydano 7. Kena kupiłam za złotówkę na targowisku, więc za to go lubię bardzo, ale jednak mimo, że nie ma większych poprzeciągań, to widać trochę starte włosy i ubranko jest słabszej kondycji. Barbie, jak nowa, Kristinka w sumie też, chociaż jej na twarzy widać takie dziwne mikro dziurki, jakby coś się działo ze skórą, nie wiem, czy to fabryczne, czy guma po latach tak reaguje. Skipperka nrfb (no wyjęłam ją troszkę z tekturką, aby ładniej ułożyć włosy i odkleić połamane ramiączka :P ) i taka raczej pozostanie, chociażby symbolicznie, jako moja pierwsza mattelka z dzieciństwa, którą w okresie dorastania porzuciłam z powodu presji otoczenia.

ODPOWIEDZ