Ingrid, Twoja Mermaid ma włosy w świetnym stanie, jak nowiusieńkie
Barbie lata 90-te
-
kasiulka03
- Kontakt:
Re: Barbie lata 90-te
Lwica, jak tylko nauczę się wstawiać zdjęcia na pewno to zrobię
Śliczną masz tą Christie i Tereskę
moja ma raczej sianko, i też bez ogona 
- ingrid
- Kontakt:
Laleczki lat 90 są solidne i one po latach wyglądają całkiem świeżo, jak to się mawia, niemal nie do zdarcia
. W sumie po latach ciężko je dostać w pudełkach, dużo łatwiej z drugiej ręki, a co ważne i często taniej. Akcesoria miewały podobne, pierścionki, kolczyki, to niekiedy samemu można coś dopasować, wystylizować laleczkę na własny gust. U mnie mieszka kilka pudełkowych 90-siątek i po nich też widać, że mają swoje lata, jak choćby popękane gumki na włosach, czy pokruszone przez czas bezbarwne ramiączka od stanika, nie mniej lalki trzymają się odpukać nieźle
Najgorsze są pogryzienia, luźne stawy, mocno starty makijaż, podcinane włosy i odbarwiony plastik na dekolcie kontrastujący z głową i rękami.
Najgorsze są pogryzienia, luźne stawy, mocno starty makijaż, podcinane włosy i odbarwiony plastik na dekolcie kontrastujący z głową i rękami.
- DragonLady
- Kontakt:
Popieram w 200%
. Jeśli nie trafiły na małego (abo i większego
) psuja, to choć niemłode, często prezentują się lepiej, niż to co teraz nowe w sklepach sprzedają. Wystarczy doprowadzić do porządku i lalka jak nowa. O jakości aktualnego asortymentu nie chcę się wypowiadać
, dość, że kilka moich ostatnich podejść do półki było totalną klapą. Bo wady.
Z drugiej strony, porządnie wybawione nowsze lalki jakoś szybciej tracą włosy i makijaż, dostają epickich luzów, a żute są zwykle tak samo jak stare. Wnoszę z grzebania w starociarniach i porównania wyglądu trupków z różnych lat. Tych nowszych jest więcej i są zwykle w gorszym stanie.
Z drugiej strony, porządnie wybawione nowsze lalki jakoś szybciej tracą włosy i makijaż, dostają epickich luzów, a żute są zwykle tak samo jak stare. Wnoszę z grzebania w starociarniach i porównania wyglądu trupków z różnych lat. Tych nowszych jest więcej i są zwykle w gorszym stanie.
- Annorelka
- Kontakt:
Ja mam z dzieciństwa sporo lalek z wczesnych lat 2000 i też są dobrej jakości. Zawsze starałam się dbać o zabawki, ale to nie zmienia faktu, ze były intensywnie bawione, a wciąż się trzymają super, 
- Ashley Shell
- Kontakt:
och uwielbiam lalki z lat 90tych, to moje dzieciństwo
Moja kolekcja lalkowa składa się w 95% z lat 90tych, więc jak tylko odnowie kilka sztuk zrobię zdjęcia partiami, bo wszystkie lalki pochowane mam w pudełkach 
- ada.otto
- Kontakt:
Super wątek
ja też coś pododaję jak znajdę chwilę. Ale w sumie rozszerzyłabym wątek do lale z lat 80 i 90, bo 80 są jeszcze piękniejsze 
- lwica
- Kontakt:
Kasiulka03 dziękuję bardzo w imieniu Tereski i Christie.
Ingrid i DragonLady macie rację laleczki z lat 90-tych są jakby bardziej trwałe.Być może Mattel bardziej się starał jeżeli chodzi o jakość produktów,a już na pewno o jakość włosów.Ja jak znajduje jakąś wybawioną,a raczej wymęczoną laleczkę,to choćby miała nie wiem jakiego kołtuna,z którego i tak trochę włosów w trakcie rozczesywania zostaje na grzebieniu,to potem wygląda pięknie.Mam wrażenie jeżeli przyszło by mi rozczesywać kołtun na lalkowej głowie współczesnej Barbie,to pewnie pozostałaby przynajmniej w połowie łysa.
Ashley Shell i Ada.otto cieszę się,że wątek się Wam podoba.Myślę,że można założyć osobny wątek lalek z lat 80-tych,tak one też są piękne.Sama mam ich kilka sztuk.
Czekam na fotki waszych ślicznotek.
Ingrid i DragonLady macie rację laleczki z lat 90-tych są jakby bardziej trwałe.Być może Mattel bardziej się starał jeżeli chodzi o jakość produktów,a już na pewno o jakość włosów.Ja jak znajduje jakąś wybawioną,a raczej wymęczoną laleczkę,to choćby miała nie wiem jakiego kołtuna,z którego i tak trochę włosów w trakcie rozczesywania zostaje na grzebieniu,to potem wygląda pięknie.Mam wrażenie jeżeli przyszło by mi rozczesywać kołtun na lalkowej głowie współczesnej Barbie,to pewnie pozostałaby przynajmniej w połowie łysa.
Ashley Shell i Ada.otto cieszę się,że wątek się Wam podoba.Myślę,że można założyć osobny wątek lalek z lat 80-tych,tak one też są piękne.Sama mam ich kilka sztuk.
Czekam na fotki waszych ślicznotek.
- barbusia77
- Kontakt:
- lwica
- Kontakt:
Barbusia77 piękne są twoje laleczki i mają śliczne długie włoski.Widać że im u Ciebie dobrze.A co one za jedne,z jakich serii pochodzą?
- barbusia77
- Kontakt:
Pierwsza to Ginger Barbie a druga dentist Barbie
Mam tylko te i dwie z lat 80tych 
<3
- Stary_Zgred
- Kontakt:
Dentist Barbie ma jeden z najpiękniejszych makijaży wśród lalek playline. Po przebraniu w okazalszy strój można ją śmiało brać na salony 

- barbusia77
- Kontakt:
Im mniej tym lepiejStary_Zgred pisze:Dentist Barbie ma jeden z najpiękniejszych makijaży wśród lalek playline. Po przebraniu w okazalszy strój można ją śmiało brać na salony
<3
- ingrid
- Kontakt:
Moje kolejne 90 (chyba same 90, a jak się przewinęła jakaś 80, to pewnie na granicy 80/90)
Czyżby pierwszy mężczyzna w tym wątku
? Mój cudny Ken RollerBlade, który tak bardzo mnie cieszy, jako NRFB.

Z innych zapudełkowanych Barbie z pianką do kąpieli (ta pianka, to już jakieś lata po terminie
)

Jak się nie mylę, moja pierwsza pchli targowa Barbie. Ubranko szyte przeze mnie. Na imię dałam jej Tina i kompletnie nie wiem, z jakiej ona może być serii.

Kolejna Pchli Targowa Magic Style , leżała niemal cała w błocie, w opłakanym stanie, ale odratowałam, jak dałam radę. Bardzo śliczna jest ta seria Magic Style, jakbym spotkała NRFB chętnie bym nabyła takie pudełko.

Barbie z wymianki lalkowej, Riding Horse Barbie Dżokejka

Totally Hair, Allero, po przejściach, pęknięta noga, podciachana grzywka, brak pierścionka, brak oryginalnych butów i ubranko kupowane na raty.

Steffie, w sumie hybrydka, trafiłam głowę, spasowałam ciałko i wyszedł taki słodziak

Czyżby pierwszy mężczyzna w tym wątku

Z innych zapudełkowanych Barbie z pianką do kąpieli (ta pianka, to już jakieś lata po terminie

Jak się nie mylę, moja pierwsza pchli targowa Barbie. Ubranko szyte przeze mnie. Na imię dałam jej Tina i kompletnie nie wiem, z jakiej ona może być serii.

Kolejna Pchli Targowa Magic Style , leżała niemal cała w błocie, w opłakanym stanie, ale odratowałam, jak dałam radę. Bardzo śliczna jest ta seria Magic Style, jakbym spotkała NRFB chętnie bym nabyła takie pudełko.

Barbie z wymianki lalkowej, Riding Horse Barbie Dżokejka

Totally Hair, Allero, po przejściach, pęknięta noga, podciachana grzywka, brak pierścionka, brak oryginalnych butów i ubranko kupowane na raty.

Steffie, w sumie hybrydka, trafiłam głowę, spasowałam ciałko i wyszedł taki słodziak

- Stary_Zgred
- Kontakt:
Ingrid, blondynka z dwukolorowymi włosami to nie MagicStyle ino SuperStyle i to jeszcze europejski wypust! Te lalki są strasznie trudne do dostania w stanie NRFB. W dzieciństwie miałam wersję europejską, której obcięłam włosy, pomalowałam twarz i zrobiłam jeszcze coś, co podpada pod lalkowy kryminał. Później odkupiłam wersję amerykańską w stanie pudełkowym, ale że się różniła od tej z dzieciństwa, to sprzedałam. Była taka, takusia:
http://dolland.blox.pl/resource/IMG_6458.JPG
http://dolland.blox.pl/resource/IMG_6445.JPG
Prawie taka sama, jaką miałam kiedyś. To "prawie" zwarzyło mi jednak humor na dość długo. Wszelakoż tuszę, że kiedyś upoluję tę właściwą i to będzie piękny dzień
http://dolland.blox.pl/resource/IMG_6458.JPG
http://dolland.blox.pl/resource/IMG_6445.JPG
Prawie taka sama, jaką miałam kiedyś. To "prawie" zwarzyło mi jednak humor na dość długo. Wszelakoż tuszę, że kiedyś upoluję tę właściwą i to będzie piękny dzień

- ingrid
- Kontakt:
Na rynek europejski, hmm, to już kompletnie jestem zaskoczona
, a że Super Style, to dziękuję za poprawienie, wiem, że one były dość podobne. Ta moja Miała w sumie całe kolczyki, ale popękały, a nawet się nimi jakoś specjalnie nie bawiłam. Włosy chyba są trochę podcinane. Buciki i bolerko założyłam z własnej ręki. Lala ma za to pierścionek
. Nóżki są w stanie, jakby ją dopiero wyjęto z pudełka, chociaż dekolt coś się jakby odbarwia, nie wiem od czego te lalki się odbarwiają, chyba, że taka była i nie przywiązywałam do tego uwagi. U mnie lalki mieszkają w miejscu, gdzie nie są narażane na bezpośredni kontakt z nasłonecznieniem.