Dolls Of The World

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Re: Dolls Of The World

Post autor: DragonLady »

No i super :). Świetnie wygląda! Cieszę się, że się udało :).

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Rewelacyjnie teraz wygląda,a wręcz idealnie.Super,bardzo się cieszę Twoim szczęściem.Przepiękna laleczka.Gratuluję.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

ingrid, gratuluję, rozumiem Twoją radość - tak udana lalka z drobnym, ale wyraźnym defektem nie cieszy tak jak powinna, teraz jest doskonała :)

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Jestem bardzo szczęśliwa, że to ciałko trafiło do Ciebie :) Trafiło idealnie :)

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Naprawdę jestem bardzo szczęśliwa, lalka faktycznie teraz błyszczy i wszystko w niej doskonale pasuje. Kupiłam tę księżniczkę ze 2 lata temu od jednego mężczyzny, który wyprzedawał kolekcję córki (mam ogromną nadzieję, że sytuacja nie była wynikiem jakiejś tragedii). Sporo lal sprzedał, została mu jednak część dotw walizkowych oraz np. Wiking i księżniczka Anglii, wzięłam niemal wszystko co miał, bo liczył naprawdę w cenie złomowej i to za lalki nrfb. Wszystkie są odpukać bardzo udane, jedynie Wiking wymagała wymiany ciałka, przez co bardzo odstawała od reszty. Lalkę spakowałam z powrotem do pudełka, ponieważ podkradłam jej stojak dla innej dotw.

Mam jedynie swoje żale do Mattela, że głowa wiking jest lekko pęknięta z tylu, przy linii włosów, od chyba nadmiernego rotowania rozsadziło lekko tył, oraz, że ubranko lalki było na nią naszyte i przy zmianie ciałka musiałam bawić się w rozpruwanie fabrycznego szwu, naszywając kreację na nowo. Sznurki mocujące gorset były chyba docinane co do milimetra, są tak krótkie, że z ledwością związałam je ponownie. Kotwice mocujące głowę lalki, to już standardowy temat, który drażni mnie przy chyba każdej rozpakowywanej lalce. Na koniec jeszcze dodam, że strój jest zrobiony pięknie, dość solidnie, akcesoria dekorujące również ciekawe i staranne (hełm, zbroja, sztylet), tylko szkoda, że bluzka do której wszyte są rękawy nie jest z tego samego materiału co spódnica. To, że rękawy są cieniutkie, to daje zwiewny wspaniały efekt, ale w części bluzki tkanina jest tak delikatna, że obawiałam się przy nakładaniu, jakby miała mi zaraz rozejść się w rękach, a mogłaby być przecież zrobiona z tego samego silnego materiału co spódnica i tak jest pod gorsetem.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Z serii księżniczek obok pudełkowanego Wikinga mam jeszcze Anglię i Danię. Przyjemnie byłoby trafić księżniczkę Holandii, Portugalii, czy Francji, chociaż Francja to dzisiaj dosyć unikatowy model.

Za Angielkę zapłaciłam ok 40zł
Obrazek

Dunka trafiła mi się z lalkowej wymiany.
Obrazek

Obie są przepiękne i żal mi je wyciągać z pudełek, chociaż i tak niektórym pudełkowym lalkom podkradam stojaki :>
Obrazek

Obrazek

Jeszcze buźki. Lubię mold Mackie, zamknięte usta wyglądają w lalce dojrzale, a po drugie Mackie potrafi mieć wiele twarzy, niby szablon jest podobny, ale lalki chyba za każdym razem bywają z tym moldem interesujące na nowo.

Obrazek

Obrazek

Rosjanka Sasza też Mackie i również bardzo wyjątkowa.
Obrazek

a tutaj Kolejne Mackie, moja Szwedka Ingrid i Rosjanka Nadia, jak ja to mówię taka bardziej cerkiewna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Ooo, tyle pięknych Mackówek! I każda inna (przynajmniej w moich nieobiektywnych oczach)! Jak tu nie uwielbiać tego moldu? Dunka przecudna, czerwone usta, które nie wyglądają na lalce wulgarnie to moim zdaniem wyjątkowe. Moja Rosjanka DOTW nosi imię Natasza i podoba mi się u Twojej, że obdarzyłaś ją rajstopami - tego od początku brakowało mi w tej kreacji, kozaki, płaszcz (prawie) oficerski, mufka i futrzak na głowie, ale nogi gołe, absurd projektowy :) Twoja 2 Rosja też przecudna, szalenie podoba mi się, że jest taka wystawna i strojna, jej makijaż oczu jest przeboski! Prawdziwe klejnoty pokazujesz!

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Natasza, to też bardzo ładne imię, ja balansowałam pomiędzy Katją, a Saszą i jednak wygrała Sasza. Nadia natomiast otrzymała tę imię, gdyż z tyłu pudełka bodajże nazwano ją księżniczka Nadjeżda, więc w skrócie Nadijka. W kwestii rajstop, to miałam akurat takie jedne wolne na stanie, a zainspirowała mnie taka fotografia z internetu, więc postanowiłam wzbogacić Saszę w ten element stroju. Teraz faktycznie całość ze sobą doskonale się zgrywa. Taki ciężki strój na zimowe mroźne dni i golutkie nogi xD , to gdyby te oficerki były nawet wypychane futrem niedźwiedzim nie wiele by to pomogło.

Mackie już chyba zawsze będzie mi się kojarzył z niebieskookimi blondaskami o jasnej cerze. Chociaż gdyby użyli go w jakiejś nowej serii dotw i przypisali brunetce la tan może byłoby lepiej niż nieźle :mysli: . Tym bladziutkim blondynkom pasuje czerwień ust, dodaje majestatu i klasy, chociaż usta czerwone, to taki dość ryzykowny malunek :>

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Post autor: VintageVixen »

Ingrid pomysl z rajstopkami jest trafiony w dziesiatke, nigdy bym pewnie nie zwrocila na to jakiejs szczegolnej uwagi, ale to dopelnia calosc. Niby taki szczegol a tak potrafi wzbogacic. Rosjanka zawsze najbardziej mi sie podobala, juz od dluzszego czasu sie jej przygladam z checiami zakupu. Jak sie na nia patrzy przynajmniej wiadomo o jaki kraj chodzi, bo w DOTW roznie to bywa wedlug mnie. W dodatku ma taki arystokratyczny wyglad, przykuwa bardzo uwage w tlumie.

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Ingrid imponująca kolekcja lalek.Wszystkie są piękne.Gratuluję i podziwiam.Pokazuj więcej.A masz w swojej kolekcji może Polkę?

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Obie Rosjanki są naprawdę niezwykłe i mają świetne stroje, wydają się bardzo porządne jakościowo. Dunka chodzi za mną od pół roku i właśnie mam możliwość udziału w jej licytacji, a wciąż się waham.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Neytiri, Mackówek nigdy za wiele i jeżeli masz kasę, to szalej ;P Poza tym, ona wygląda mi na kolor neutra czyli może pasować na MtMa, a przynajmniej ja nie mam wyrzutów z zamianą ciałka TnT na MtM :)

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Pink Flamingo, tak Danish pasuje do ciała MtM Lei, widziałam takie hybrydki na Instagramie. Wciąż się waham bo miałam ostatnio dużo wydatków, ale w sumie seria DOTW i Princess of jest bardzo udana i nigdy mnie nie rozczarowała ;)

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Aha, no widzisz, a ja obstawiałem, że to Neutra, a jednak wychodzi, że Nostalgic, chyba, że masz na myśli rudą Leę ;) (czy to też Lea z buzi?) Przepraszam za offtop.
Zgadzam się z Tobą, serie Princess of i DOTW są bardzo udane i na tle bieżących poczynań Mattela tym bardziej warto zwracać uwagę na te poprzednie. Za mną chodzi Princess of the Pacific Islands i nawet ktoś ją miał na olxie w całkiem przyzwoitej kasie, ale teraz to już nie zgrzeszę po ostatnich wydatkach, chlip..

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Post autor: roroDolls »

a ja mam natentomiast:

vintage Hiszpanke (ale nie trawie kolczykow i mo/l/dy)

Obrazek

i zrobilam jej tak;-)

Obrazek

South Africa juz bya, wiadomo - i zrobilam jej tak...

Obrazek

Obrazek

Makowko-Szwedke /byla/ i zrobilam jej tak:

Obrazek

Obrazek

oraz

Krakowianke (ktora kocham za alabasr cery i czerwienie)

Obrazek

i

Austriaczke (jw = zielone oczy!)...

Obrazek

z tej milosci zrobilam im tak (ubrania na zatrzaski, zreszta kupilam je jako dodatek do Mbili;-)

Obrazek
sorry nieedytowane - na surowo wam podaje ;-)

...mam (jak wiadomo niektorym) grecka ksiezniczke ktora tez juz zrobilam (rozrobilam tudziez) 8)

ODPOWIEDZ