Playline 2016

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Re: Playline 2016

Post autor: BarbieDream »

Są już dostępne na Amerykanosie (dawne FLTE) po 80 zł. Jest Barbie i Teresa z tego co widziałam :)

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

O! Widać złe zapytanie wpisałam w wyszukiwarkę, bo widziałam na FLTE tylko Teresę, a tu i Barbioszka jest. :)
Myślę, że w Polsce taniej nie będą, a na promocję, to pewnie nie ma szybko co liczyć i tym bardziej, że się u nas szybko pojawią, skoro dopiero teraz te z artykułowaną kostką weszły na nasz rynek.

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Post autor: Ciabas »

Niech ktoś się pochwali jak się joginkowe ciałka spisują. I co się stało z Ashą? Gdzie ona jest?
Chciałabym w każdym obudzić bohatera

szpilka
Kontakt:

Post autor: szpilka »

Ciabas pisze: I co się stało z Ashą? Gdzie ona jest?

http://www.amazon.com/dp/B015EB287C
nie widziałam jeszcze, żeby była dostępna, ale skoro jest na amazonie, to chyba ma szansę się pojawić.

Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Post autor: Malina »

Gdyby ktoś kupował ją na ciałko, to bardzo prosiłabym o zdjęcie szyi bez głowy :)

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

BarbieDream pisze:Są już dostępne na Amerykanosie (dawne FLTE) po 80 zł. Jest Barbie i Teresa z tego co widziałam :)
Wczoraj wieczorem też wyczaiłem ją na FLTE i od razu zamówiłem Terese oraz japonkę. :hurra: Nie mogłem się powstrzymać, tym bardziej że znając moje szczęście to ich ceny by podskoczył, gdybym teraz ich nie kupił. :wrr: Żałuje że nie było tej murzynki, bo to na niej i japonce najbardziej mi zależało. :bezradny:

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Czyli wszystkie sa już dostępne. Super. I jest też przy Azjatce już pierwszy komentarz, może mało treściwy, ale jest.
Ciekawe, csy tylko na tych trzech laleczkach się skończy?

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Post autor: Ciabas »

Aktualnie nie ma Neko, a Barbie kosztuje ponad 200zł....i wywala mi Teresę z koszyka gdy już chce płacić.... ;( why?!?!?
Chciałabym w każdym obudzić bohatera

szpilka
Kontakt:

Post autor: szpilka »

Ciabas pisze:Aktualnie nie ma Neko, a Barbie kosztuje ponad 200zł....i wywala mi Teresę z koszyka gdy już chce płacić.... ;( why?!?!?
Mam wrażenie, że to jest zależne od dostępności i ceny na amazonie. Poczekaj, rzucą nową partię ;)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Porównania Made to Move Barbie, Fashionista/Style, pivotal i Poppy Parker. Trzeba wejść w galerię, albo klikać od tego zdjęcia w prawo, bo nie ma dla nich wydzielonego albumu - link.

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Super znalezisko, reiha!

Sam nie wiem co myśleć o tych nowych ciałkach. Skoro zwykła artykułowana "fashionistka" (przed 2015) potrafiła (nierzadko już fabrycznie, po wyjęciu z pudełka !!!) po krótkim czasie użytkowania (przez osobę dorosłą!) mieć luzy w stawach i pajacykowate nogi, to aż strach pomyśleć jakim mega pajacem może stać się "Made To Move" Barbie po kilku tygodniach "przerabiania" możliwych poz i ustawiania do zdjęć, itp.
Posiadam kilka fashionistkowych ciałek z 1. i 2. wypustu, a także artykułowaną Steffi Love od Simby (z ruchomymi stopami). Co z tego, że lalki się pięknie prezentują w różnych pozach, skoro jakość plastiku i technologia wykonania pozostawia wiele do życzenia... Stawy szybko się wyrabiają, są delikatne, a dokupić np. dłoni czy całych nóg nie można. W przypadku awarii ciałka lalki trzeba kupić nową Fashionistas (sorki - nie nową! trzeba polować na starszego typu Fashionistas), co wiąże się z wydatkiem rzędu ok. 40 zeta.
Wspomniałem o Steffi Love Simby... Luzy w stopach artykułowanej Steffi (wersja z pieskiem) przyprawia o siwe włosy podczas pozowania lalki. Nie posiadam żadnego nowego wypustu Mattel'a z ruchomymi stopami, ale przypuszczam, że w przypadku tych lalek jest tak samo jak ze Steffi Love.
Seria "Made To Move" może być traktowana jako ciekawostka (według mnie). Nagie ciałka z tej serii nie wyglądają ciekawie, natomiast "pozowalność" zasługuje na szóstkę, nie da się tego ukryć. I tu nasuwa się pytanie - dla jakiej grupy docelowej została stworzona ta linia lalek? Jakie ceny, co z trwałością i wykonaniem?
Z pewnością 1 egzemplarz sam zakupię i się przekonam ile wart jest plastik :-)

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Nie wiem co ty robisz z tymi lalkami, ale siedem moich fashionistek (w tym dwie podzieciowe jeszcze z pierwszej serii) mają łącznie może ze trzy luźne stawy na spółkę. (I w tym wliczam pierwszą Glam z pękniętym kolanem)
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

KiciaKocia pisze:Nie wiem co ty robisz z tymi lalkami, ale siedem moich fashionistek (w tym dwie podzieciowe jeszcze z pierwszej serii) mają łącznie może ze trzy luźne stawy na spółkę. (I w tym wliczam pierwszą Glam z pękniętym kolanem)
Tylko gratulować :-)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Jeszcze to!
ObrazekMade to Move limbs by SevignyFF, on Flickr

Zastanawiam się, czy moje ruchome lalki jakoś szczególnie zużyły się przez lata, muszę zrobić przegląda jutro. Mam cztery podzieciowe do porównania, ale dwie mają nogi na gumce, więc trudno je liczyć :< Mówię o MH, ale skoro producent ten sam... Na pewno zabawa w animację poklatkową (krótka, ale zawsze) nie popsuła ani łokci, ani dłoni. Nie jestem pewna co do kolan, ale wszystkie moje pierwsze były chińskie, a te jakoś zawsze lecą mi bardziej to tyłu od tych indonezyjskich. Szczerze mówiąc swoje najbardziej popsute lalki wyjmowałam już w takim stanie z pudełka, przy Ashlynn everkowej musiałam wepchnąć dwie gumki w ramię, żeby chociaż trochę ją usztywnić :facepalm: U podobnie do tych Barbie skonstruowanej Gooliope, martwię się ciut o stawy kolanowe, ciężar głowy może za bardzo je dociskać, kiedy lalka siedzi na nogach. U Barbie ten problem odpadnie. Chociaż wydaje mi się, że przy "dorosłym" :P (tzn używaniu ich prawie wyłącznie do pozowania do zdjęć i miętoszenia żeby zająć czymś ręce) traktowaniu lalek, nie powinny się za bardzo zniszczyć. Przydałyby się jakieś ogólnoforumowe badania wytrzymałości lalkowych stawów :D

jak ja piszę, okropności. Muszę znowu zacząć czytać książki, bo zapomniałam jak wyglądają zdania.

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Jedyne co mi się niezbyt podoba w tym ruchomym ciałku, jeśli chodzi o stawy to łączenie w udach - mogłoby być bardziej subtelne jak np. u laleczek pure neemo, a nie "odstawać". Ale cała reszta wygląda w moim odczuciu ładnie, estetycznie przy takiej możliwości pozowania!

ODPOWIEDZ