DokładnieMiranda pisze:W 1988 roku Teresa miała "Spanish headmold".
Tereski
- BarbieDream
- Kontakt:
Re: Tereski
- lwica
- Kontakt:
Dziękuję ślicznie za poprawę i sprowadzenie na właściwe tory.
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
Może nie wszystko, ale podoba mi się. Lalka moim zdaniem odmłodniała, ma ciekawszą fryzurę. Jak dla mnie zmiana na plus.Stary_Zgred pisze:Właśnie zobaczyłam przemalowaną i taką wzięłabym z otwratymi ramionami. Linkuję do strony, bo autor zdjęcia nie zezwala na jego kopiowanie: https://www.flickr.com/photos/jswdolls/ ... 43120@N07/
- VintageVixen
- Kontakt:
No wlasnie mialam pisac ze spanish headmold, ale California Dream ma wlasnie calkiem inna twarzyczke niz spanish mold, ktory ja zawsze utozsamiam z Teresa, wiec jak to jest z ta California, ktos moze wie? To jest tez spanish headmold czy to jest Whitney ze Steffie, czy juz sie sama pogubilam.BarbieDream pisze:DokładnieMiranda pisze:W 1988 roku Teresa miała "Spanish headmold".a wspomniana Whitney ma zwykle mold Steffie
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
- VintageVixen
- Kontakt:
Dziekuje bardzoMiranda pisze:To jest Spanish headmold.
Strasznie sie ta Teresa zmienila na przestrzeni lat, tak jak i Barbie oczywiscie, ale Teresie poswieca sie mniej uwagi wydaje mi sie i jest to takie mniej zauwazalne ta zmiana.
- reiha
- Kontakt:
haha XD byłam pewna, że ktoś ją wsadził do pralki, przez co tak zbladłaDragonLady pisze:Lwico, ona ma te ślepka takie bo to farba wrażliwa na temperaturę. Ogrzana znika i lalka "zamyka" oczy, taki bajer miała też jedna ze śpiących królewien Mattela.
- roroDolls
- Kontakt:
Widze, ze zjawiam sie na forum w sama pore!...ale zeby watku o Tereskach do tej pory nie bylo???
Tez uwazam, ze Tereska jest tylko jedna.
(jesli nie ma zadnej Lei w poblizu ani Lary w oddali - jest to chyba mj najulubienszy mold!)
od dziecka znajdowalam w niej komfort choc nigdy nie mialam - wygladala przeciez bardziej jak ja...
w tym tygodniu mialam piekny łów Tereskowy... Hollywood nails w stanie idealnym - wlacznie ze strojem choc bez butow - to nietypowe dla mnie;-) i jakas boska zupelnie FF ...ale czekaja biedulki w kolejce bo mam taka silna wole wzgledem chronologuii, ze hoho
Ciagle obrabiam moja Cali Girl - czeka budulka gla na biurku bo nie moge przetrawic tego polaczenia opalenizny z lodowo-perlowym makijazem
ale to moja pierwsza wiec coz poczac...
Tez uwazam, ze Tereska jest tylko jedna.
(jesli nie ma zadnej Lei w poblizu ani Lary w oddali - jest to chyba mj najulubienszy mold!)
od dziecka znajdowalam w niej komfort choc nigdy nie mialam - wygladala przeciez bardziej jak ja...
w tym tygodniu mialam piekny łów Tereskowy... Hollywood nails w stanie idealnym - wlacznie ze strojem choc bez butow - to nietypowe dla mnie;-) i jakas boska zupelnie FF ...ale czekaja biedulki w kolejce bo mam taka silna wole wzgledem chronologuii, ze hoho
Ciagle obrabiam moja Cali Girl - czeka budulka gla na biurku bo nie moge przetrawic tego polaczenia opalenizny z lodowo-perlowym makijazem
- lwica
- Kontakt:
RoroDolls fajnie,że do Nas dołączyłaś.Tereska Hollywood Nails to piękna zdobycz.Gratuluję.Pochwal się swoimi laleczkami.Wrzucaj fotki.
- DragonLady
- Kontakt:
Się wielbiciele Teresek mnożą ostatnio straszliwe, niczym klonowani
, witam kolejną pokrewną duszę
.
Pokaż coś upolowała, poszczuj nas zagramanicznym dobrem
.
A poza tym wybaczcie, kobity, nie dałam rady zrobić porównania koralikowych, weekend mi przeleciał i gupio i za szybko
. Mogę ewentualnie większe fotki którychś z Teresek podocinać i wrzucić gdzieś w wątku, gdyby któraś kogoś szczególnie interesowała.
Pokaż coś upolowała, poszczuj nas zagramanicznym dobrem
A poza tym wybaczcie, kobity, nie dałam rady zrobić porównania koralikowych, weekend mi przeleciał i gupio i za szybko
- lwica
- Kontakt:
Smoczyco problem jest tego typu,że Nas a przynajmniej mnie interesują wszystkie Tereski z długimi włosami,no wiesz takie do pasa albo dłuższe,więc jak byś kiedyś mogła tak chociaż po jednej lub po dwie wrzucać to by było super.A co to są te koralikowe ? A masz może w swojej kolekcji Tereski z moldem Steffie,znaczy z dziubkiem ?
- DragonLady
- Kontakt:
Bead Blast, Lwico - nie znalazłam blondynki, miałam wrzucić do siebie albo do dziewięćdziesiątek całą trójkę.
Nie, nie mam - mam jedną jedyną lalkę z tym moldem, rudą, niezidentyfikowaną zresztą, Tereski właściwie tylko te najbardziej znane, z kwadratową buzią, za to sporo. Późniejszych mam tylko kilka, przypadkiem i hurtowo trafionych i chętnie się pozbędę
.
Nie, nie mam - mam jedną jedyną lalkę z tym moldem, rudą, niezidentyfikowaną zresztą, Tereski właściwie tylko te najbardziej znane, z kwadratową buzią, za to sporo. Późniejszych mam tylko kilka, przypadkiem i hurtowo trafionych i chętnie się pozbędę
- lwica
- Kontakt:
Pokaż fotkę rudej Stefki w identyfikacji lalek,na pewno ktoś ją rozpozna.To może wyślij mi fotki na PW tych Teresek co masz w nadmiarze i chętnie się z nimi rozstaniesz.
- DragonLady
- Kontakt:
W weekend ewentualnie, bo nie mam. Rudej znaczy. Teresy to takie z okolic 2005/2006 i wyżej, zupełnie nietereskowate z wyglądu, tyle że brunetki.
- VintageVixen
- Kontakt:
Lwica ubija interes poki goroca
Dragon wrzucaj jakies fotki, masz tyle Tereniek, a tu taka posucha
Czlowiek chce poogladac, a tu nie ma nic, a ja tylko jedna
Ale tak a propo mojej (Perfect Pink) moze ktos mi pomoze, bo niby moja pudelkowa, ale otwierana
przynajmniej mam takie podejrzenie i takie mam pytanie do kogos, kto ja pudelkowa mial, jakie ona ma oryginalnie ulozone wlosy ? Bo rozne zdjecia w internecie sa, a moja miala taka jakas ''fryzurke'' ulozona, a tu znowu widzialam na zdjeciu, ze ona ma tak do tylu wszystko i teraz nie wiem, czy ktos ta moja otwieral i jej postanowil zafundowac takie cos czy to tak oryginalnie bylo czy o co chodzi. Wklejam zdjecie mojej, zeby bylo wiadomo o czym mowie.

Dragon wrzucaj jakies fotki, masz tyle Tereniek, a tu taka posucha
Ale tak a propo mojej (Perfect Pink) moze ktos mi pomoze, bo niby moja pudelkowa, ale otwierana