Barbie lata 70-te i 80-te

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Re: Barbie lata 70-te i 80-te

Post autor: VintageVixen »

barbusia77 pisze:
VintageVixen pisze:Lwica :slinka: na wszystkie trzy slinka cieknie, ale nie ukrywam, ze na twoja ''perelke'' najbardziej i Kayle, kiedys w ogole nie lubilam wszystkich Kayli, Midgow i takich innych, ale pozniej sie do nich wszystkich przekonalam i zawsze milo mi zobaczyc w tlumie innych blondow, sliczna jest i lubie ze sie wyroznia bo ma calkowicie inna urode.

barbusia77 to zdjecie jest genialne, niby staruszki a wygladaja lepiej niz dzisiejsze nastolatki :D Piekne sa, a wlosy byly rerootowane, czy tak ulozylas ich oryginalne ?
Wloski maja naturalne, umyte i wgnieciona odzywka :)
Wygladaja bardzo swiezo i nowo ( a to dla staruszek komplement ) :)

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Dziękuję.VintageVixen wypakowałaś już swoje laleczki?To pokazuj czym prędzej.Czekam na fotki Twoich ślicznotek.

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Post autor: VintageVixen »

Ehh nawet nie chce o tym myslec, jeszcze wszystko w powijakach, jak narazie moge tylko poogladac sobie wasze slicznosci, zanim moje wyskocza z pudla.

JoannaS
Kontakt:

Post autor: JoannaS »

Wirus barbiozy i mnie dopadł, znalazłam w SH Peaches N Cream i mam takie zabawne poczucie posiadania ssskarbu :) Śliczne macie lale! Chciałam zapytać, gdzie je zdobywacie, na allegro jest trochę pudełkowych ale szkoda by mi było je wyciągać z pudełka, a w pudełku eksponować nie będę. Ile powinna kosztować, w stosunku do ceny pudełkowej, lalka we własnej sukience, lub chociaż z tej epoki, i nie pogryziona? Ja za swoją w SH dałam 18zł, ma prawdopodobnie podcięte końcówki bo włosy są do pasa, a tak to nic jej nie dolega. Zbieram Barbie wg moldów, ale kilka starszych na osobnej półeczce by mi aż tak koncepcji nie zepsuło ;) Ale nie mam doświadczenia w kupowaniu starszych, a pamiętam, że na początku czasem kupowałam lalki trochę nieprzemyślanie.

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

JoannaS pisze:Wirus barbiozy i mnie dopadł, znalazłam w SH Peaches N Cream i mam takie zabawne poczucie posiadania ssskarbu :) Śliczne macie lale! Chciałam zapytać, gdzie je zdobywacie, na allegro jest trochę pudełkowych ale szkoda by mi było je wyciągać z pudełka, a w pudełku eksponować nie będę. Ile powinna kosztować, w stosunku do ceny pudełkowej, lalka we własnej sukience, lub chociaż z tej epoki, i nie pogryziona? Ja za swoją w SH dałam 18zł, ma prawdopodobnie podcięte końcówki bo włosy są do pasa, a tak to nic jej nie dolega. Zbieram Barbie wg moldów, ale kilka starszych na osobnej półeczce by mi aż tak koncepcji nie zepsuło ;) Ale nie mam doświadczenia w kupowaniu starszych, a pamiętam, że na początku czasem kupowałam lalki trochę nieprzemyślanie.
ja głownie na allegro kupuję ale raczej używane niż pudełkowe. "od pudełka" ma tylko PJ kupioną na flte za kosmiczną kwotę :facepalm: u mnie w "szmateksach" nie ma wogóle lalek :( czasem trafią się maskotki,ale to tylko czasem,takie godne uwagi. reszta to zwykłe "szarpańce" dla psa ;)
<3

JoannaS
Kontakt:

Barbusia, dziękujęza odpowiedź :) Jaka cena jest rozsądna na allegro za gołą superstarkę ze zmierzwionym ale kompletnym fryzem z lat 80tych?

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Joanna co do ceny,to zależy ile jesteś w stanie zapłacić za lalkę na którą "chorujesz" ;) Ja na ogół przepłacam,bo już tak mam że jak mi się jakaś barbioszka spodoba to mi z głowy wyjść nie chce a wtedy płacze i płacę :szok:
<3

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Post autor: roroDolls »

osz, ale mi pikawa szaleje... ide wykompac jakiegos trupka z pudla;-)

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

JoannoS ja swoje znajduję na allego lub olx.Co do ceny to są one różne w zależności od tego jak bardzo chcę mieć daną lalkę.Za niektóre zapłaciłam 5-10 złotych ale za inne nawet 50-70 złotych.Oczywiście mówię o używanych i gołych.Także wszystko zależy od tego jak bardzo dana lalka Ci się podoba i ile możesz za nią dać.Barbie Peaches n Cream to piękna lalka.Bardzo Ci gratuluję.Ja jej jeszcze u siebie nie mam,ale szukam.Pochwal się zdjęciem Swojej ślicznotki.

JoannaS
Kontakt:

Umieściłam zdjęcie w "Skarbach z SH",skarby-z-second-hand-u-t300-1395.html, nie mam na razie lepszego, dopiero jak znajdę jakąś odpowiednią kreację to poćwiczymy pozowanie :)

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

JoannoS widziałam i nawet jako pierwsza komentowałam.Będziesz szyła jej sukieneczkę podobną do oryginału.Super.Masz rację do niej tylko kolor kremu brzoskwiniowego pasuje.Pochwal się nam kreacją,jak ją uszyjesz.

JoannaS
Kontakt:

Spróbuję, tylko muszę znaleźć tani szyfon, szukam w SH.

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

to i ja zapodam moje wykapane i nieco opracowane Superstarki (a mam jeszcze z 1,5 w zanarzu;-)

my first
Obrazek

dream date:
Obrazek

celiny&mieczyki peaches&cream
Obrazek

Brzoskwinka z eBaya i bardziej moja brzoskiwnka w neglizu z charity /jeszcze niezdedcydowalam co z suknia)
Obrazek

moja Crystal z charity (z cakiem kozystnym bobem;-)
Obrazek

cdn

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

RoroDolls przepiękne Baśki.Sama nie wiem która ładniejsza.Crystal Barbie cudowna,Dream Date też przepiękna ale najwspanialsze są brzoskwinki i to dwie i masz oryginalną sukienkę.Super.Ostatnio mam chcicę na Barbie Peach n Cream,ale i ja na pewno kiedyś swoją znajdę.Gratuluję bardzo mocno.

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

dzieki.. wlasnie ze zdziwieniem stwierdzam, ze te klasyki (crystal / peach maja jakis szal w oczach i uroda niedorownuja strojom w pewnym sensie...fioletowo-okie maja moc uroku nawet owiniete pasmanteria jak widac;-)
/mam puki co silne postanowienie pozbycia sie jednej z Brzoskwinek..dam znac)

ODPOWIEDZ