Playline 2017
- EvilCupcake
- Kontakt:
Re: Playline 2017
Oh wow. Ale w czym jest problem?
A tak serio, to prowokacje tego typu są na poziomie kiepskiego gimnazjum. Po co to? Dyskusję można wywołać w inteligentny sposób.
Mattel potwierdził, że ta lalka to OOAK i NIE ZOSTANIE WYDANA. Jej wizerunek powstał tylko na potrzeby kampanii i instagrama barbiestyle, który uwaga, uwaga, kierowany jest głównie do kolekcjonerów dorosłych, we współpracy z Aimee Song z Song of Style.
I nie, mattel nie zmienia orientacji Barbie.
A tak serio, to prowokacje tego typu są na poziomie kiepskiego gimnazjum. Po co to? Dyskusję można wywołać w inteligentny sposób.
Mattel potwierdził, że ta lalka to OOAK i NIE ZOSTANIE WYDANA. Jej wizerunek powstał tylko na potrzeby kampanii i instagrama barbiestyle, który uwaga, uwaga, kierowany jest głównie do kolekcjonerów dorosłych, we współpracy z Aimee Song z Song of Style.
I nie, mattel nie zmienia orientacji Barbie.
- ingrid
- Kontakt:
Mogłabym napisać o wiele więcej i jeszcze bardziej uargumentować swoje stanowisko wobec sprawy, ale bądź co bądź, to jest dział playline, nawet jeśli idzie ku zamknięciu, wraz z pojawieniem się playline 2018. Otwórzmy temat "Homoseksualna, Transseksualna, Heteroseksualna, Shemale, czy Zmaskulinizowana" lalka i prowadźmy dyskusję dalej.
EvilCupcake Cieszę się, że u Mattela podjęli oficjalne stanowisko. Wiesz to tylko banalny wpis na instragramie, dla dorosłych, ale nie zapominajmy, że to oficjalne konto ich działalności i że zapewne na ich ręce, jak i na ich każdy niemal krok spogląda nie jedno ugrupowanie i siła polityczna z różnych części świata. Nawet jeśli w owej firmie nie interesują się polityką ( w co wątpię), to polityka z pewnością interesuje się nimi, szczególnie, że są jednym z filarów globalnej edukacji społeczeństw i pośrednio niosą wbrew pozorom ogromną odpowiedzialność.
Lwica Twój styl wypowiedzi przypomina mi moją mamę, ona podobnie się wypowiada, nie że w tej akurat kwestii, tylko podobnie układa zdania
. Kiedyś już prywatnie pisałyśmy o różnych sprawach i przykrościach, zapewne pamiętasz. Ja również jak najbardziej szanuję Twoje zdanie.
EvilCupcake Cieszę się, że u Mattela podjęli oficjalne stanowisko. Wiesz to tylko banalny wpis na instragramie, dla dorosłych, ale nie zapominajmy, że to oficjalne konto ich działalności i że zapewne na ich ręce, jak i na ich każdy niemal krok spogląda nie jedno ugrupowanie i siła polityczna z różnych części świata. Nawet jeśli w owej firmie nie interesują się polityką ( w co wątpię), to polityka z pewnością interesuje się nimi, szczególnie, że są jednym z filarów globalnej edukacji społeczeństw i pośrednio niosą wbrew pozorom ogromną odpowiedzialność.
Lwica Twój styl wypowiedzi przypomina mi moją mamę, ona podobnie się wypowiada, nie że w tej akurat kwestii, tylko podobnie układa zdania
- EvilCupcake
- Kontakt:
Tylko po co robić kolejne podziały?
Mattel ma pewne wpływy i możliwości i aktualnie kreują się na firmę dla wszystkich, więc nie widzę powodu dla którego nie mieliby zaangażować się w działanie na rzecz mniejszości seksualnych. Co jest złego w tym, że pan X wyjdzie za pana Y i mattel temu przyklaśnie? W żaden sposób to nikomu nie szkodzi, potrzeba tylko trochę więcej tolerancji żeby to zrozumieć. I nie, tolerowanie nie oznacza, że z miejsca trzeba się z czymś zgadzać i to praktykować, wystarczy nie utrudniać życia drugiemu człowiekowi. Dla kogoś rodziną może być kobieta, facet i dzieci i to jest w 100% ok, ale niech nie zabrania innym stworzyć rodziny na własnych zasadach. (piszę tu o zdrowych relacjach kochających się ludzi)
No i serio, całe zamieszanie powstało przez zdjęcia dwóch siedzących lub stojących obok siebie lalek, to jakiś absurd. Zupełnie tak jakby heteroseksualna Barbie nie mogła mieć homoseksualnej koleżanki. Mamy rozumieć, że w prawdziwym życiu hetero i homo też nie mogą się ze sobą zadawać?
Mattel ma pewne wpływy i możliwości i aktualnie kreują się na firmę dla wszystkich, więc nie widzę powodu dla którego nie mieliby zaangażować się w działanie na rzecz mniejszości seksualnych. Co jest złego w tym, że pan X wyjdzie za pana Y i mattel temu przyklaśnie? W żaden sposób to nikomu nie szkodzi, potrzeba tylko trochę więcej tolerancji żeby to zrozumieć. I nie, tolerowanie nie oznacza, że z miejsca trzeba się z czymś zgadzać i to praktykować, wystarczy nie utrudniać życia drugiemu człowiekowi. Dla kogoś rodziną może być kobieta, facet i dzieci i to jest w 100% ok, ale niech nie zabrania innym stworzyć rodziny na własnych zasadach. (piszę tu o zdrowych relacjach kochających się ludzi)
No i serio, całe zamieszanie powstało przez zdjęcia dwóch siedzących lub stojących obok siebie lalek, to jakiś absurd. Zupełnie tak jakby heteroseksualna Barbie nie mogła mieć homoseksualnej koleżanki. Mamy rozumieć, że w prawdziwym życiu hetero i homo też nie mogą się ze sobą zadawać?
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Zamieszanie powstało nie przez zdjęcie, a przez niepotrzebne komentarze.
Wypowiedzi PinkFlamingo, Marcina i Miumiu zawarły właściwie wszelkie moje poglądy, więc się specjalnie od siebie wypowiadać nie będę.
Czy można by prosić moderatorów o przeniesienie tej dyskusji w jakiś inny dział? Bo coś czuję, że to się będzie ciągnąć i ciągnąć, a niekoniecznie wszyscy mają ochotę to czytać.
Wypowiedzi PinkFlamingo, Marcina i Miumiu zawarły właściwie wszelkie moje poglądy, więc się specjalnie od siebie wypowiadać nie będę.
Czy można by prosić moderatorów o przeniesienie tej dyskusji w jakiś inny dział? Bo coś czuję, że to się będzie ciągnąć i ciągnąć, a niekoniecznie wszyscy mają ochotę to czytać.
- Aarjelin
- Kontakt:
No niestety, po zobaczeniu zbliżeń też to zauważyłam i jestem dość mocno rozczarowanaAnnorelka pisze:Weszłam do tematu, bo chciałam pokazać większe zdjęcia niektórych Skipperek:
http://papusilemele.com/en/2017/11/26/n ... 18-part-2/
Wydają mi się że bardziej podpadają pod Stacie?
Z dobrych wieści: Naszczęście uroczy mold "Skipper 2010" w repertuarze Playline 2018 nie został jednak całkiem zapomniany (co mnie bardzo cieszy bo mam do niego ogromną słabość
1.) nową Fashionistkę w czerwonej koszulce z misiem
2.) na dniach tradycyjną teen Skipperkę "Barbie Sister Skipper Doll with ice cream accessories Giftset" – Release Date: November 22, 2017 Amazon.com https://barbielistholland.files.wordpre ... s-face.jpg
3.) a jeszcze w grudniu uraczą nas nią w postaci opalonej Dreamtopiańskiej księżniczki
...a dodajmy do tego Kelnerkę z tegorocznego setu z Kucharką i moja Skipperkowa kolekcyjka wreszcie znowu się powiększy
ps: Tutaj są praktycznie wszystkie nowości razem w jednym poście
"You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Ooo, ta Teddy Bear jest bardzo ładna. 
- EvilCupcake
- Kontakt:
O, widzę więcej zdjęć ubranek z Mario i postaciami Sanrio. Mam nadzieję, że nie będą strasznie u nas za nie zdzierać, bo są chciejne.
- Pokrzyva
- Kontakt:
Jaki mold ma śniada syrenka z fioletowym włosem? Ma piękną buzię IMHO, dać jej czarne włosy i jest Pocahontas! 
Tu powinien być jakiś motywujący, głęboki tekst.
- arigato78
- Kontakt:
Pokrzyva, oto moje skojarzenia:
http://papusilemele.com/en/wp-content/u ... -Blue6.jpg
http://images.mattel.com/scene7/DYY90_0 ... 0&hei=1600
http://images.mattel.com/scene7/FJF38_0 ... 0&hei=1600
Nie wiem czy ten mold ma swoją nazwę... To chyba nowość (?)
Bardzo mi się podoba ta a'la Lopezka w kombinezonie w kwiaty :-) Czekam, aż się pojawi w sprzedaży.
http://papusilemele.com/en/wp-content/u ... -Blue6.jpg
http://images.mattel.com/scene7/DYY90_0 ... 0&hei=1600
http://images.mattel.com/scene7/FJF38_0 ... 0&hei=1600
Nie wiem czy ten mold ma swoją nazwę... To chyba nowość (?)
Bardzo mi się podoba ta a'la Lopezka w kombinezonie w kwiaty :-) Czekam, aż się pojawi w sprzedaży.
- reiha
- Kontakt:
zdjęcia promocyjne z dziewczynkami są urocze 
Podoba mi się Kassandra w gwiazdki, Floral Frills (bluzka jest paskudna!) i Bambi od łazienki.
Barbie Dreamtopia Princess Doll Brunette też nie ma nowego moldu? Ten wypatrzony przez Pokrzyvę jest śliczny
Ale tak naprawdę nie wiem czy na jakąś się zdecyduję, jestem zmęczona kupowaniem dwóch lalek żeby złożyć jedną. Ubrania zwykle też do niczego się nie nadają, bo są zadrukowane tylko z przodu :p
Podoba mi się Kassandra w gwiazdki, Floral Frills (bluzka jest paskudna!) i Bambi od łazienki.
Barbie Dreamtopia Princess Doll Brunette też nie ma nowego moldu? Ten wypatrzony przez Pokrzyvę jest śliczny
Ale tak naprawdę nie wiem czy na jakąś się zdecyduję, jestem zmęczona kupowaniem dwóch lalek żeby złożyć jedną. Ubrania zwykle też do niczego się nie nadają, bo są zadrukowane tylko z przodu :p
- Pokrzyva
- Kontakt:
Tak, teraz widzę, że to chyba faktycznie ten mold od "Lopezki" - jest śliczny i mam chcieja na tę syrenkę... Tylko znowu problem, o którym pisała Reiha
jestem zmęczona przeszczepami głów, szukaniem pasujących skintonów - No i kwestia finansowa... nawet, gdybym postanowiła, że mogę mieć jedną syrenkę w zbiorze ( który zawiera same hybrydy, mtmy i kilka ciałek typu ruchome fashionistki + ładne główki)... To ONA MA MOLDOWANY TOP, CZEMUUUU
kiedyś syrenki miały staniczki...
Tu powinien być jakiś motywujący, głęboki tekst.
- arigato78
- Kontakt:
Oj, znam ten ból... Ale pamiętaj - jeśli jakiś lalkowy pyszczek Ci się spodoba i będziesz miała jakiś pomysł na niego, to zaopatrz się w jeden egzemplarz lalki przyczepionej do tego pyszczycha ;-) Walniesz reroot, odłożysz w najgorszym przypadku w kąt na kilka miesięcy, a potem nagle może Ci się trafi jakieś "gibkie" dopasowane kolorystycznie ciałko. Póki co... zawsze można zrobić przeszczepa na ciałko aktualnych fashionistek. A głowa - jesli jest ładna i ma potencjał, warta jest zachowania jej, bo nie wiadomo co za rok Mattel nam przyniesie... Może będą same grube babochłopy w dziurawych spodniach z irokezem na głowie (taki żarcik a'propos wiadomo czego ;-))Pokrzyva pisze:Tak, teraz widzę, że to chyba faktycznie ten mold od "Lopezki" - jest śliczny i mam chcieja na tę syrenkę... Tylko znowu problem, o którym pisała Reihajestem zmęczona przeszczepami głów, szukaniem pasujących skintonów - No i kwestia finansowa... nawet, gdybym postanowiła, że mogę mieć jedną syrenkę w zbiorze ( który zawiera same hybrydy, mtmy i kilka ciałek typu ruchome fashionistki + ładne główki)... To ONA MA MOLDOWANY TOP, CZEMUUUU
kiedyś syrenki miały staniczki...
Syrenka rzeczywiście ma potencjał. Mi się bardzo z tej serii podoba Mbili z żółtymi kłakami :-) Na promo-fotach buziak wygląda ładnie. No i ta latino-księżniczka też mi się podoba, póki co :-)
- reiha
- Kontakt:
jest też ryzyko, że zanim znajdę to ciało, ta lalka z ładną twarzą będzie przez ten czas wszędzie, WSZĘDZIE i kiedy odpowiednia promocja na mtm nadejdzie, będę miała jej totalnie dosyć, jak to było z LA Girl
mam taką grupę lalek oczekujących na przeszczep, wydałam na nie pieniądze, więc chciałabym móc cieszyć się nimi JUŻ, zamiast czekać kolejne pół roku na wyjęcie z pudełka (no bo pierwsze pół aż jakiś sklep spuści z ceny).
mam taką grupę lalek oczekujących na przeszczep, wydałam na nie pieniądze, więc chciałabym móc cieszyć się nimi JUŻ, zamiast czekać kolejne pół roku na wyjęcie z pudełka (no bo pierwsze pół aż jakiś sklep spuści z ceny).
- Asiasta
- Kontakt:
Co powiecie o Barbie Fashionistas nr 79? Jej buźka przykuła moją uwagę.
http://barbie.mattel.com/shop/en-us/ba/ ... urvy-fjf43
Co prawda makijaż nie pasuje do ubranka ale gdyby tak główkę włożyć na inne ciało i ubrać odpowiednio....
http://barbie.mattel.com/shop/en-us/ba/ ... urvy-fjf43
Co prawda makijaż nie pasuje do ubranka ale gdyby tak główkę włożyć na inne ciało i ubrać odpowiednio....
- Aarjelin
- Kontakt:
Mnie z tego zbiorowego postu nowości na 2018 w oko wpadły głównie: Curvy MtM (wiadomo
), wspomniane już moldowe-Skipperki, sterta ubranek i łazienkowa Neysa ("Barbie Bathroom Sink Doll")
ale...
https://barbielistholland.files.wordpre ... l-face.jpg Wcześniej jakoś mi umknęła, ale faktycznie jakby jej włosy wymienić na kruczoczarne byłaby cudna Pocahontas
muszę przyznać, że ten mold prezentuje się o niebo lepiej w śniadej karnacji niż jako ruda Azjatka
jakoś trak subtelniej, łagodniej, no po prostu uroczo
Asiasta, makijaż fakt raczej wieczorowy a ubranko jak na działkę
do tego bluzka nieco koszmarna... ale za to te spodenki są takie słodkie
Jednak moją uwagę najbardziej przykuł chyba odcień szminki, taki ciemny, głęboki, no raczej nietypowy ogólnie jak na Playline
interesująca odmiana
A i wiadoma sprawa, że po przesadzeniu na lubiane ciałko (MtM, Pivotal czy nawet stare ruchome-Fashionistas) plus ubraniu po swojemu i każda panna od razu wygląda lepiej
...i kurcze teraz jeszcze ta fioletowowłosa syrenkaPokrzyva pisze:Jaki mold ma śniada syrenka z fioletowym włosem? Ma piękną buzię IMHO, dać jej czarne włosy i jest Pocahontas!
Asiasta, makijaż fakt raczej wieczorowy a ubranko jak na działkę
A i wiadoma sprawa, że po przesadzeniu na lubiane ciałko (MtM, Pivotal czy nawet stare ruchome-Fashionistas) plus ubraniu po swojemu i każda panna od razu wygląda lepiej
"You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3