Playline 2017

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Re: Playline 2017

Post autor: ingrid »

Wchodzę na ten wątek, ale nie komentowałam, bo co tu komentować. Wieje nudą, jak po hucznym weselu. After party, masowo powielane. Buzie fashionistek przestały intrygować, nie ma w nich silnych cech etnicznych, przynajmniej w moim odczuciu, jakiejś dziewczyny z Kolumbii np., mocnej Afrykanki, czy Azjatki. Nie mówię, że to ma być zaraz linia dotw, trochę globalizmu i dżinsów nie zaszkodzi, tyle, żeby było też regionalnie, np. ładna czarnowłosa Meksykanka, o śniadej zdecydowanej karnacji, piękne indiańskie oczy, różowy t-shirt, dżinsy rurki, buty kowbojki i etniczne kolczyki z frędzelkową torbą. Niby obecnie coś z tego trochę jest, ale wygląda według mnie zbyt płasko, nijako, jak banda dzieciaków z amerykańskiej szkoły średniej, a nie ludzie z różnych części świata.

Ja wiem, że nie powinno się do końca szufladkować i generalizować, nakładać łatkę, ale piękno kultury wynika w sumie z tego, że rodzi się poprzez pokolenia i pewne grupy etniczne mogą czuć się dumne, że im dany styl pasuje wyjątkowo bardzo.

Co do samych lalek też już nie jestem specjalnie przekonana. Pozy ciałek powtarzają się, szczególnie zgięta w łokciu prawa ręka, a lewa prosta. Do tego twarze wyglądają na mój gust płasko, mało interesująco, tak jakby przestawiały ludzi z ubogim wnętrzem i płytkich emocjonalnie, którzy nie wiadomo do czego się uśmiechają. Może nie wszystkie takie są, ale w tej serii rzadko trafia się buźka, jak Mbili na małym ciałku, która ma w sobie coś tajemniczego. No i włosy u facetów, ten kalafior u Kena AA jest podsumowaniem. Faceci mogliby robić za butelki na szampon, w cenie 19.99, do kąpieli, bo wiadomo dobra lalka, jak jest do wszystkiego i kąpieli nawet, a jak coś jest do wszystkiego, to jest, jak mawiają do niczego.

Zainteresowała mnie seria Barbie w świecie gier komputerowych, to może się w sumie udać, takie wyłamanie z tematu, jak będzie, się okaże.

Playline daje ogromne możliwości, ale cóż, na dzień dzisiejszy nie ja jestem od projektowania i zarządzania, co ma się znaleźć w katalogu.

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Niby obecnie coś z tego trochę jest, ale wygląda według mnie zbyt płasko, nijako, jak banda dzieciaków z amerykańskiej szkoły średniej, a nie ludzie z różnych części świata.
No bo też tak mają wyglądać, "różnorodność" oznacza zachwycanie się Amerykanów nad samymi sobą jacy to są teraz kolorowi i zróżnicowani, oh! :P Przynajmniej ja to tak odbieram. Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam!

Awatar użytkownika
takes
Kontakt:

Post autor: takes »

ojej mała rudowłosa wygląda przeuroczo!

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

mnie sie podobają i z sześć sobie kupię

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Zestawy butów:
Obrazek

Obrazek
źródło

Ubrania dla każdego z typów ciał:
Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

O super,wreszcie coś ciekawego.Mam tylko nadzieję,że będzie więcej takich kompletów do wyboru.

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Nawet fajne są te zestawy. Chociaż i tak gdybym dostał te buty w swoje ręce to bym je trochę przemalował, by wyglądały ciut bardziej "realistycznie". :P
Co od ciuszków to podoba mi się tylko panterkowa kurtka i buty, bo reszta wydaje mi się trochę tandetna i nijaka. :mysli: Ogólnie podoba mi się pomysł z rożnymi rozmiarami tych samych ciuszków, widać Mattel chcę zachęcić ludzi do kupowania nie tylko chudych barbioszek ale i tych wyższych, niższych czy grubszych. Plus dla Mattela. ;)

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Od dawna marzyły mi się zestawy samych butów :serducho: Super!
Obrazek

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Ownerska fotka MtM skateboard'erki:
ObrazekBarbie Made to Move Skateboarder by Dante Franklin, on Flickr

Awatar użytkownika
VMarcin
Kontakt:

Post autor: VMarcin »

...no i czar prysnął... na tym zdjęciu w ogóle mnie nie przekonuje do kupna.

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

Urwie się łeb i będzie ok! Jak się zachwycałem ograniczonym makijażem naturalnym, tak teraz się zaczynam bać, że niedługo bedą drukowac na twararzach placki farby...

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Mnie akurat całkiem się ta buzia podoba, jeżeli kiedyś jakimś trafem znajdę ją na półce polskiego sklepu, nie powiem, zastanowię się co najmniej dwa razy ;)
Faktycznie, dollbby ma rację, coraz więcej takich "naturalnych" twarzyczek się w playline pojawia, co siłą rzeczy powoduje, że wydają się jednakowe. Żałuję, że Mattel nie pomyśli nad innym malunkiem oka, brwi czy ust, jeżeli praktycznie zupełnie rezygnuje z makijażu. Tutaj, np., jasna plama na ustach powoduje, że wargi zlewają się ze sobą i przy jaśniejszym świetle bez cienia faktycznie będą pacniętą na lalkową buzię plamą farby...

Awatar użytkownika
VMarcin
Kontakt:

Post autor: VMarcin »

...no normalnie super :wrr: nowe keny mają ruchome ręce, za to nieruchome głowy, bo ta końcówka w szyi, jest na stałe wmoldowana jak w tych najtańszych lalkach barbie.

https://www.youtube.com/watch?v=aY-O3fqSGZ4

Ja nie wiem co za baran teraz decyduje w tym Mattelu o tych zmianach, każda zmiana jest coraz bardziej idiotyczna.

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

VMarcin pisze:...no normalnie super :wrr: nowe keny mają ruchome ręce, za to nieruchome głowy, bo ta końcówka w szyi, jest na stałe wmoldowana jak w tych najtańszych lalkach barbie.

https://www.youtube.com/watch?v=aY-O3fqSGZ4

Ja nie wiem co za baran teraz decyduje w tym Mattelu o tych zmianach, każda zmiana jest coraz bardziej idiotyczna.
Też wczoraj widziałem tą recenzję i dokładnie to samo sobie pomyślałem.
Eh Jak tak dalej pójdzie to te "tańsze" lalki (chociaż wcale takie nie są) będą sztywne jak kłoda, a ich ogólne wykonanie będzie tandetne. :wrr:
Do tego ciuszki w które ubrany był ten ciemnoskóry Ken wyglądają jak kiepska chińszczyzna. Już ciężko było Matte'owi zrobić osobno koszulkę i kamizelkę... A do tego te kolory i ogólna workowatość ciuszków - żenada. :mysli: Jedynie głowa mi się podoba... Chociaż i tak sporym minusem jest fakt, że przy wyciąganiu z pudełka lalka zostanie uszkodzona (dziura w głowie po plastikowym mocowaniu). W sumie to po mocowali głowę do kartonu, skoro dzięki tej nowej końcówce w szyi, jest totalnie nie ruchoma?! :mysli:

ODPOWIEDZ