Playline 2017
- dollbby
- Kontakt:
Re: Playline 2017
zdjęcia promo vs. real zniechęcają mnie dalej....
- ingrid
- Kontakt:
Wchodzę na ten wątek, ale nie komentowałam, bo co tu komentować. Wieje nudą, jak po hucznym weselu. After party, masowo powielane. Buzie fashionistek przestały intrygować, nie ma w nich silnych cech etnicznych, przynajmniej w moim odczuciu, jakiejś dziewczyny z Kolumbii np., mocnej Afrykanki, czy Azjatki. Nie mówię, że to ma być zaraz linia dotw, trochę globalizmu i dżinsów nie zaszkodzi, tyle, żeby było też regionalnie, np. ładna czarnowłosa Meksykanka, o śniadej zdecydowanej karnacji, piękne indiańskie oczy, różowy t-shirt, dżinsy rurki, buty kowbojki i etniczne kolczyki z frędzelkową torbą. Niby obecnie coś z tego trochę jest, ale wygląda według mnie zbyt płasko, nijako, jak banda dzieciaków z amerykańskiej szkoły średniej, a nie ludzie z różnych części świata.
Ja wiem, że nie powinno się do końca szufladkować i generalizować, nakładać łatkę, ale piękno kultury wynika w sumie z tego, że rodzi się poprzez pokolenia i pewne grupy etniczne mogą czuć się dumne, że im dany styl pasuje wyjątkowo bardzo.
Co do samych lalek też już nie jestem specjalnie przekonana. Pozy ciałek powtarzają się, szczególnie zgięta w łokciu prawa ręka, a lewa prosta. Do tego twarze wyglądają na mój gust płasko, mało interesująco, tak jakby przestawiały ludzi z ubogim wnętrzem i płytkich emocjonalnie, którzy nie wiadomo do czego się uśmiechają. Może nie wszystkie takie są, ale w tej serii rzadko trafia się buźka, jak Mbili na małym ciałku, która ma w sobie coś tajemniczego. No i włosy u facetów, ten kalafior u Kena AA jest podsumowaniem. Faceci mogliby robić za butelki na szampon, w cenie 19.99, do kąpieli, bo wiadomo dobra lalka, jak jest do wszystkiego i kąpieli nawet, a jak coś jest do wszystkiego, to jest, jak mawiają do niczego.
Zainteresowała mnie seria Barbie w świecie gier komputerowych, to może się w sumie udać, takie wyłamanie z tematu, jak będzie, się okaże.
Playline daje ogromne możliwości, ale cóż, na dzień dzisiejszy nie ja jestem od projektowania i zarządzania, co ma się znaleźć w katalogu.
Ja wiem, że nie powinno się do końca szufladkować i generalizować, nakładać łatkę, ale piękno kultury wynika w sumie z tego, że rodzi się poprzez pokolenia i pewne grupy etniczne mogą czuć się dumne, że im dany styl pasuje wyjątkowo bardzo.
Co do samych lalek też już nie jestem specjalnie przekonana. Pozy ciałek powtarzają się, szczególnie zgięta w łokciu prawa ręka, a lewa prosta. Do tego twarze wyglądają na mój gust płasko, mało interesująco, tak jakby przestawiały ludzi z ubogim wnętrzem i płytkich emocjonalnie, którzy nie wiadomo do czego się uśmiechają. Może nie wszystkie takie są, ale w tej serii rzadko trafia się buźka, jak Mbili na małym ciałku, która ma w sobie coś tajemniczego. No i włosy u facetów, ten kalafior u Kena AA jest podsumowaniem. Faceci mogliby robić za butelki na szampon, w cenie 19.99, do kąpieli, bo wiadomo dobra lalka, jak jest do wszystkiego i kąpieli nawet, a jak coś jest do wszystkiego, to jest, jak mawiają do niczego.
Zainteresowała mnie seria Barbie w świecie gier komputerowych, to może się w sumie udać, takie wyłamanie z tematu, jak będzie, się okaże.
Playline daje ogromne możliwości, ale cóż, na dzień dzisiejszy nie ja jestem od projektowania i zarządzania, co ma się znaleźć w katalogu.
- Annorelka
- Kontakt:
No bo też tak mają wyglądać, "różnorodność" oznacza zachwycanie się Amerykanów nad samymi sobą jacy to są teraz kolorowi i zróżnicowani, oh!Niby obecnie coś z tego trochę jest, ale wygląda według mnie zbyt płasko, nijako, jak banda dzieciaków z amerykańskiej szkoły średniej, a nie ludzie z różnych części świata.
- takes
- Kontakt:
ojej mała rudowłosa wygląda przeuroczo!
- miumiu
- Kontakt:
mnie sie podobają i z sześć sobie kupię
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
- lwica
- Kontakt:
O super,wreszcie coś ciekawego.Mam tylko nadzieję,że będzie więcej takich kompletów do wyboru.
- Dampirg85
- Kontakt:
Nawet fajne są te zestawy. Chociaż i tak gdybym dostał te buty w swoje ręce to bym je trochę przemalował, by wyglądały ciut bardziej "realistycznie".
Co od ciuszków to podoba mi się tylko panterkowa kurtka i buty, bo reszta wydaje mi się trochę tandetna i nijaka.
Ogólnie podoba mi się pomysł z rożnymi rozmiarami tych samych ciuszków, widać Mattel chcę zachęcić ludzi do kupowania nie tylko chudych barbioszek ale i tych wyższych, niższych czy grubszych. Plus dla Mattela. 
Co od ciuszków to podoba mi się tylko panterkowa kurtka i buty, bo reszta wydaje mi się trochę tandetna i nijaka.
- Mangalarga
- Kontakt:
- Pink Flamingo
- Kontakt:
- VMarcin
- Kontakt:
...no i czar prysnął... na tym zdjęciu w ogóle mnie nie przekonuje do kupna.
- dollbby
- Kontakt:
Urwie się łeb i będzie ok! Jak się zachwycałem ograniczonym makijażem naturalnym, tak teraz się zaczynam bać, że niedługo bedą drukowac na twararzach placki farby...
- Pink Flamingo
- Kontakt:
Mnie akurat całkiem się ta buzia podoba, jeżeli kiedyś jakimś trafem znajdę ją na półce polskiego sklepu, nie powiem, zastanowię się co najmniej dwa razy
Faktycznie, dollbby ma rację, coraz więcej takich "naturalnych" twarzyczek się w playline pojawia, co siłą rzeczy powoduje, że wydają się jednakowe. Żałuję, że Mattel nie pomyśli nad innym malunkiem oka, brwi czy ust, jeżeli praktycznie zupełnie rezygnuje z makijażu. Tutaj, np., jasna plama na ustach powoduje, że wargi zlewają się ze sobą i przy jaśniejszym świetle bez cienia faktycznie będą pacniętą na lalkową buzię plamą farby...
Faktycznie, dollbby ma rację, coraz więcej takich "naturalnych" twarzyczek się w playline pojawia, co siłą rzeczy powoduje, że wydają się jednakowe. Żałuję, że Mattel nie pomyśli nad innym malunkiem oka, brwi czy ust, jeżeli praktycznie zupełnie rezygnuje z makijażu. Tutaj, np., jasna plama na ustach powoduje, że wargi zlewają się ze sobą i przy jaśniejszym świetle bez cienia faktycznie będą pacniętą na lalkową buzię plamą farby...
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/doll_enthusiast/
- VMarcin
- Kontakt:
...no normalnie super
nowe keny mają ruchome ręce, za to nieruchome głowy, bo ta końcówka w szyi, jest na stałe wmoldowana jak w tych najtańszych lalkach barbie.
https://www.youtube.com/watch?v=aY-O3fqSGZ4
Ja nie wiem co za baran teraz decyduje w tym Mattelu o tych zmianach, każda zmiana jest coraz bardziej idiotyczna.
Ja nie wiem co za baran teraz decyduje w tym Mattelu o tych zmianach, każda zmiana jest coraz bardziej idiotyczna.
- Dampirg85
- Kontakt:
Też wczoraj widziałem tą recenzję i dokładnie to samo sobie pomyślałem.VMarcin pisze:...no normalnie supernowe keny mają ruchome ręce, za to nieruchome głowy, bo ta końcówka w szyi, jest na stałe wmoldowana jak w tych najtańszych lalkach barbie.
Eh Jak tak dalej pójdzie to te "tańsze" lalki (chociaż wcale takie nie są) będą sztywne jak kłoda, a ich ogólne wykonanie będzie tandetne.
Do tego ciuszki w które ubrany był ten ciemnoskóry Ken wyglądają jak kiepska chińszczyzna. Już ciężko było Matte'owi zrobić osobno koszulkę i kamizelkę... A do tego te kolory i ogólna workowatość ciuszków - żenada.