Playline 2016

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Re: Playline 2016

Post autor: dollbby »

a tak narzekaliśmy na wprowadzenie sztywnych fashionistek! Może to był celowy zabieg, by wprowadzić te! Zmiany w ciałkach są super, i również czekam na rzut do sklepów <3

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Eh Ja to mam pecha... Kupiłem na Amerykanos'ie (FLTE) dwie lalki z tej najnowszej serii Made to Move, dokładnie to Purple Top i Blue Top, błyskawicznie zapłaciłem i byłem pewny że mam zaklepane obie lalki. :hurra:
Jednak byłem w błędzie... Gdybym sam nie napisał do FLTE to pewnie bym się nie dowiedział, że lalka Purple Top jest obecnie niedostępna, bo nie mają jej na stanie... Przez co moje zamówienie zostało na razie wstrzymane. :zly:
Łaskawie dali mi kilka opcji wyboru:
1) zrezygnowania z Purple Top i wysłanie samej Blue Top,
2) zrezygnowanie z Purple Top, domówienie jakiejś innej rzeczy i wysłanie jej razem z Blue Top,
3) zostawienie Purple Top do czasu aż się znów u nich pojawi (tyle, że wtedy będę musiał dopłacać za jej wysłanie), a wysłanie samej Blue Top,
4) zostawienie Purple Top do czasu aż się znów się pojawi i dopiero wtedy wysłanie jej wraz z Blue Top,

Oczywiście nie potrafią powiedzieć jak długo będę musiał czekać na ponowne pojawienie się Purple Top w ich ofercie. Jedyne co mogą mi zagwarantować to to że gdy tylko dostaną Purple Top wtedy zostanie dla mnie zaklepana i moje zamówienie zostanie zrealizowane. :zalamka:
Więc ogólnie pozostaje mi wybranie 4 opcji i czekać aż Purple Top znów się u nich pojawi... Eh

A czy ktoś z Was kupował już którąś z tych nowych lalek??

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Made to Move mają ogromne wzięcie i Amazon nie nadąża z zaopatrzeniem magazynów ;)
Ja poczekam aż będą szerzej dostępne, najlepiej gdzieś w Europie. Kusi mnie, żeby zamówić już teraz, ale bezpośrednio z amazon.com może wyjść drogo z wysyłką, a FLTE nie dostarcza do UK i musiałabym czekać cholera wie jak długo na paczkę od rodziców (wciąż czekam na Aveę Trotter, która doszła na polski adres w czerwcu...).
Obrazek

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Mam nadzieję, ze to wzięcie na ruchome lalki pokaże coś Mattelowi. :P

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Będzie i Murzynka Made to Move!
Obrazek
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Ciekawi mnie jaki będzie miała odcień - dużo osób spekuluje odcień Afra (m.in. SIS Grace), inni liczą jednak na odcień Nikki.
I tak mam nadzieję, że Mattel wypuści kiedyś te ciałka także w odcieniach postaci z linii SIS.
Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

super recenzja, ale czy mi się wydaje czy różnice w kolorze są... tych części typu stopy, dłonie??

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Pewnie są z nieco innego plastiku. Ale podobno na żywo wyglądają o wiele lepiej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Jej, Toybox! :D Czekałam na recenzję tych lalek na tym blogu z utęsknieniem - jeszcze bardziej mnie utwierdziło w przekonaniu, ze chcę, tym bardziej, że cena przystępna!

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Annorelka pisze:Jej, Toybox! :D Czekałam na recenzję tych lalek na tym blogu z utęsknieniem - jeszcze bardziej mnie utwierdziło w przekonaniu, ze chcę, tym bardziej, że cena przystępna!
Mam tak samo! Chcę takie ciałka dla wszystkich moich Barbie! :serducho:

EDIT: Podobno Made to Move zaczynają pojawiać się w amerykańskich TRU - jest szansa, że niedługo zawitają na tą stronę Atlantyku!
Obrazek

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

A tutaj filmik dokładnie prezentujący ruchliwość nowych ciałek z serii "Made To Move" i porównanie z typowymi ciałkami Fashionistas.

https://www.youtube.com/watch?v=wErZoVC7hXg

Cieszę się, że wszyscy posiadacze tych lalek powtarzają "stiff" (sztywny) w kontekście ich stawów :-) Czyli nie będzie luźnych pajacykowatych kończyn :-)

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Powiem Wam, że nowe ciałko mnie aż tak bardzo nie zachwyca. Tzn. ruchomość jest świetna, ale łączenie nóg nie wygląda najlepiej i trzeba myśleć o dłuższym ubranku, bo uda wyglądają tak sobie. Stopy nie mają zbyt mocnych zawiasów (przynajmniej mój egzemplarz). Moim zdaniem bicepsy są zbyt umięśnione. Nie przesadzam swoich lalek z zasady na inne ciałka, ale nawet jakby to robiła, to myślę, że nie zdecydowałabym się na ten krok. Ogólnie "Made to Move" są sympatyczne, ale Mattel powinien popracować jeszcze nad wykonaniem. Kupić warto, ale za te 15 dolarów.
To tyle relacji z pierwszego dnia obcowania z lalką

Awatar użytkownika
Itan83
Kontakt:

Post autor: Itan83 »

Jeden ze sklepów internetowych (polskich) wycenił sobie Made to Move za 320zł :wysmiewa: gdzie na amazon można kupić za 39$ po prostu śmiech na sali...

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Ostatnio oglądałam filmik na internecie polecony przez osobę tutaj na forum w temacie tych amerykańskich marketowych polowań na lalki i jak się tak dobrnie do niemal końca nagrania jest scena, gdzie dziewczyna dorywa lalki Made to Move w cenie 12.99$, czyli tak jak przypuszczałam będą u nas pewnie w granicy 60-90zł

Natomiast u mnie zawieruszyło się takie oto ciałko faceta. Tylko bez poruszenia proszę xD !, to absolutnie nie nowa wersja Kena :> , ten mój nawet nie ma (albo nie mogę się doszukać) loga firmy, ani miejsca produkcji, maksymalny no name. Nie mniej już ktoś na podobną artykulację wpadł i funkcjonuje ona całkiem nieźle. Te ciałko trzymam na przeszczep dla Gastona z Disney Store, chętnie nabyłabym głowę Gastona i outfit z butami, może ktoś sprzedaje?
Obrazek

ODPOWIEDZ