BarbieDream pisze:Byłam, widziałam, mam - zabieram się za "rozpudełkowanie" <3
Czyli co, faktycznie są w Carrefourze po te 90 zł??
Zrobisz na swoim blogu jakąś mini recenzję tych lalek??
Tak są
Miałam zrobić już wczoraj, ale nie miałam jakoś weny do pisania... Ciuszki wizualnie są super, ale jak to obecny mattel - mają odrobinę niedociągnięć (gdzieniegdzie wystają nitki...). Dodatki są fajne, wydaje mi się, że są lepiej dopracowane niż w innych seriach. Poza tym ciałka są baardzo sztywne i o dziwo nieco jaśniejsze od standardowych fashionistas (nie wiem jakby to się miało do Raquelle). No i twarze - co kto lubi, ale głowy są wielkie, oczy też, straszne rzęsy (ale z dość fajnego tworzywa, są mięciutkie - nie sztywne) - i jakoś tak ten kiczowaty look mnie urzekł i nie mogę pozbawić ich głów...
Jeżeli chodzi o starą fashinistkową Raquelle to jest nadal jaśniejsza. Ciekawi mnie jak wygląda ta nowa. Moja Baśka z tej serii ma chyba jakieś wybrakowane ciałko, albo tak trafiłam, bo jest podejrzanie lekka. W porównaniu z Migde wypada gorzej jakościowo. Mnie drażni to, że mają zęby na wierzchu Nie lubię takich lalek.
Jestem w szoku! To dlatego coś mi nie pasowało w tym nowym ciałku! One mają wyjmowane dłonie i ręce od łokci... (na swojej wolę nie sprawdzać) zdjęcie z flickra:
Łoooo
Wyjmowane dłonie świetna sprawa, niewiele rzeczy denerwuje mnie tak jak zaczepianie palcami o rękawy (ostatnio poprułam tak sweterek ).
Ale po co wyjmowane łokcie? Przecież nie będziemy z nich robić lalek hybryd. No i faktycznie ciekawe czy nogi też tak mają.
Pewnie będą się przez to szybciej rozpadać więc na Allegro już wkrótce wysyp lalek kalek "brak ręki poniżej łokcia nie przeszkadza w zabawie".
Do mojego Carrefoura oczywiście nie przywieźli ani jednej lalki...
BarbieDream pisze:Jestem w szoku! To dlatego coś mi nie pasowało w tym nowym ciałku! One mają wyjmowane dłonie i ręce od łokci... (na swojej wolę nie sprawdzać) zdjęcie z flickra:
Kolejne łooo, też nie wiedziałam. Próbowałam właśnie wyrwać łokcie Raquelle i niby się da ale nie mam siły. Nadgarstki i kolana też nie chcą się ruszyć, ale ja słaba jestem. Skoro tak ciężko idzie i nie ma o tym żadnej informacji to chyba nie miały być oficjalnie rozrywalne.
Ja ostatnio oskubałam prawie jeden z rękawów mojej Baśki z futerka (które i tak się sypie na potęgę)przez jej palce. Ciekawa sprawa. Jak nie będę się bała to sprawdzę
Zdjęcie na 16. stronie link. Czy to jest ta seria? Nie widziałam w tym wątku tych lalek, a w katalogu były nowe monsterki i everki, więc...
Czy może to jest tylko ten Fashion Design Maker na lalkach z tej serii?
Zdjęcie na 16. stronie link. Czy to jest ta seria? Nie widziałam w tym wątku tych lalek, a w katalogu były nowe monsterki i everki, więc...
Czy może to jest tylko ten Fashion Design Maker na lalkach z tej serii?
Jak do tej pory były tylko dwie serie, może to jest 3? Albo tak jak mówisz - Fashion Design... Okaże się za jakiś czas pewnie