Na tyle ile ja wiem
Powstały jako specjalna linia dla dziewczynek AA i nie tylko. Ich autorką jest Stacey McBride-Irby, która spełniła nie tylko swoje marzenia o ciemnoskórych Barbie ale głównie marzenie jej córki o lalkach podobnych w jak największym stopniu do ciemnoskórych kobiet (włosy, kształt twarzy, makijaż i ubranie)

Ich powiązanie z Barbie jest takie, że jedna z lalek o imieniu Grace jest przyjaciółką Barbie i przeprowadza się z rodziną do Chicago a tam poznaje nową grupę przyjaciół - czyli: Karę, Trichelle, Chandrę i Darrena. Każde z nich ma młodsze rodzeństwo.
Grace ma siostrę - Courtney

Kara - Kiannę

Trichelle - Janessę

Chandra - Zaharę

A Darren ma brata - Juliana

Mają oni być wzorem dla swojego młodszego rodzeństwa i uczyć ich "życia"?
DO tej grupy lalek należy także Marisa z serii Rockawear

Ale nie znam dokładnego jej powiązania z grupką przyjaciół - zapewne jest jakiś serial albo moja wiedza jest jeszcze za mała
Zapraszam też do przeczytania tego artykułu
http://www.clutchmagonline.com/2009/12/ ... community/
Osobiście niedługo stanę się posiadaczką Marisy - zdążyłam już wyczytać, że powinna pasować na ciałko zwykłej Fashionistas choć istnieje minimalna różnica w odcieniu. Nie wiem jak jest z pozostałymi choć widuję Trichelle na ciałku artsy i Marisa na ciałku zwykłej Fashionistas - oto zdjęcie

Jakoś nie mogę znaleźć czy kara i Grace też będą pasować na Artsy - mam wrażenie, że są jednak ciut ciemniejsze... Może ktoś z was coś wie?
Osobiście podobają mi się te lalki, mają ciekawe ubranka i nie wszystko ocieka różem i brokatem. Szkoda, że są tak słabo dostępne w Polsce - ale chyba wiemy dlaczego...
Oczywiście jak tylko dotrze moja Marisa nie omieszkam zrobić dokładnych zdjęć i recenzji z przeszczepu na ciało artykułowane.