Barbie & friends

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Barbie & friends

Post autor: Mangalarga »

W necie pojawiły się zdjęcia lalek z pokrewnej linii Barbie & friends. Będą trzy blondyny, więc podejrzewam trzy Barbie. Poza tym będzie Raquelle, Ryan, Teresa, Nikki, Ken i Summer. Nie widać rudzielca, więc raczej nie będzie Midge.
Minusy - totalnie sztywniackie ciałka i wmoldowane włosy u facetów... :facepalm:

Zdjęcia są STĄD

Ken:
Obrazek

Ryan:
Obrazek

Zdjęcie całej ekipy z tyłu pudełka:
Obrazek

Tok rozumowania Mattela jest nie do pojęcia - po całkiem udanej linii Life in the Dreamhouse dają takie coś...
Jednak nie ukrywam, że ciekawią mnie twarze Raquelle i Nikki - jeśli będą ładne, być może kupię je dla główek.

Pojawiły się także przypuszczenia, że ta linia ma zastąpić Fashionistas.
Obrazek

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Re: Barbie & friends

Post autor: MajorMistakes »

Bo było za dobrze. Wielka bieda, że nie ma żadnego poważnego konkurenta dla Mattela. Lalki sztywnieją, ubrania są drukowane do połowy, monsterki krzywo malowane, strach myśleć co będzie dalej.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

A może i lepiej, że będą sztywne, jeśli za tym pójdzie niższa cena? Mam wrażenie, że od zginaczkowego dobrobytu trochę się ludziom poprzewracało ;)
(Tym bardziej, że mnie osobiście te artykułowane anorektyczne ciała odrzucają na kilometr.)

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Widzisz, to zależy co komu odpowiada. Mnie zależy na jak największej ruchomości i Mattel był moją jedyną sensowną opcją. Jeżeli usztywnili SIC! politykę, to czarno to widzę. Pewno tańsze będą, ale nie dramatycznie.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Nie rozumiem, czemu panny są artykułowane, a Kenowie sztywni...

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

Również ciekawa jestem Raquelle. Mam tylko nadzieję, że Mattel stworzy jeszcze artykułowane lalki, bo na co będziemy wymieniać ciałka?! :| Ogólnie po zdjęciach panów muszę powiedzieć, że mnie nie zachwyca. Nawet w oryginale jest małą różnica koloru głowy i ciała, twarze mają takie jakieś klonikowate nieco, a przede wszystkim te włosy! O zgrozo! :face:
Broken Doll in the Middle of Chaos...

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Że co proszę? Zastąpić Fashionistas sztywnymi ciałkami?! Koszmar! Jeśli to prawda, to teraz dopiero ceny Fashionistas podskoczą do góry!

A głowy panów mi się podobają. Cóż z tego, że włosy wmoldowane, Kenom i tak zazwyczaj nic nie robi się z czupryną.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Fatalnie :< Ciągle nie mogę się zdecydować, czy chcę rudą, rzęsiastą Midge, teraz muszę się szybko podjąć decyzję, bo może się okazać, że kolejne wyjdą z artykulacją kija od miotły :|

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

MajorMistakes pisze:Widzisz, to zależy co komu odpowiada. Mnie zależy na jak największej ruchomości i Mattel był moją jedyną sensowną opcją. Jeżeli usztywnili SIC! politykę, to czarno to widzę. Pewno tańsze będą, ale nie dramatycznie.
Też tak sądzę, ja kupuję mnóstwo Fashionistas i to tylko i wyłącznie na ciałka, odpady tzn, głowki idą do repaintu i rerootu. Nie widzę potrzeby posiadania choć jednej sztywnej lalki. Mam nadzieje, że Fashionistas nie zostaną wycofane, w innym wypadku będę robić zapasy >.<
Obydwaj panowie ohydni, ale to dla mnie nie żądna niespodzianka, zazwyczaj tacy są. Jestem ciekawa Raquelle, chodzisz z niepokojem czekam na wyraźniejsze zdjęcia jej ciałka, bo wygląda na niezginalne.
Mono pisze:A głowy panów mi się podobają. Cóż z tego, że włosy wmoldowane, Kenom i tak zazwyczaj nic nie robi się z czupryną.
Zależy jak kto, ja im robię rerooty.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

jewelsnake pisze:Też tak sądzę, ja kupuję mnóstwo Fashionistas i to tylko i wyłącznie na ciałka, odpady tzn, głowki idą do repaintu i rerootu. Nie widzę potrzeby posiadania choć jednej sztywnej lalki. Mam nadzieje, że Fashionistas nie zostaną wycofane, w innym wypadku będę robić zapasy >.<
Ja tak samo. Sztywne mogą być lalki, które kupię tylko po to, by stały i ładnie wyglądały, ale na razie nie mam takowych w planach. Reszta musi być ruchoma! :D
Zapasy ciałek to niezła myśl.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Oooo, jaka okropna seria! I kenowie z plastikiem na głowach. :pudło: Będę omijać szerokim łukiem :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Hm Co do Kenów się nie wypowiadam, bo nie jestem nimi zachwycony. Ogólnie lalki z plastikowymi włosami to jakaś porażka... Tak więc bez komentarza. :fool:
Natomiast jeżeli chodzi o dziewczyny, to bardzo interesują mnie Raquelle, Nikki, Teresa i ta złoto włosa na końcu. :zakochany:
Specjalnie powiększyłem sobie zdjęcie całej ich paczki i jestem zdania że (nawet pomimo pikseli na zdjęciu) owe lalki prezentują się bardzo obiecująco.
Podobają mi się nawet ich ubranka, co w moim przypadku jest raczej dziwnie, bo nie przepadam za Mattelowskimi szmatkami. O.o
Z decyzją o ich kupnie poczekam na lepsze zdjęcia... Ale coś czuję że i tak będę chciał mieć te 4 lalki w swojej kolekcji. :cwaniak:

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Lalki kojarzą mi się nieco z Fashion Fever i może będą podobnie tanie (pamiętam, ze FF były po 19.99 - 24.99 w Realu)?
A tak zazdrościłam współczesnym dziewczynkom, że mają obecnie tyle artykułowanych lal do wyboru. :(

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

Annorelka pisze:A tak zazdrościłam współczesnym dziewczynkom, że mają obecnie tyle artykułowanych lal do wyboru. :(
Ja tak samo... Pamiętam, że nawet jako dziecko byłam zła, ze Barbie są takie sztywne... Zawsze mi to przeszkadzało w zabawie. Dlatego też kochałam Barbie Twirling Balerina mojej siostry.
Naprawdę mam nadzieję, że Fashki nie zostaną wycofane... Mam dopiero jedną, a w planach mam jeszcze kilka!
Broken Doll in the Middle of Chaos...

ODPOWIEDZ