Piękne, delikatne i rzadkie lalki, wydawane w małej ilości egzemplarzy. Kruchutkie, bo przecież materiałem, z którego je stworzono, jest porcelana. Nieco mniej ruchliwe niż ich plastikowe koleżanki. U nas, w Polsce, stosunkowo trudno dostępne. Szkoda, bo z uwagi na swoją wyjątkowość są dwa razy bardziej kuszące dla kolekcjonerów.
Zdziwiło mnie to, że zdecydowanie najbardziej spodobały mi się laleczki z facemoldem "Mackie" zaś rozczarowały "Superstary". Przełożone na język porcelany zrobiły sie nieco mniej atrakcyjne niż te plastikowe.
Ale czy to są lalki wydane przez Mattele? Nie pamiętam takich, może są w jakimś katalogu? I z którego są roku?
Piękne, makijaże są dużo lepsze niż u playline. Właściwie czy to były jakieś limitki?
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ
Te wszystkie porcelanki (a nawet więcej) na pewno są od Mattela, proszę bardzo, oto dowód: http://www.barbiecollector.com/showcase ... /porcelain
Zgodnie z opisami były to limitki. Drogie limitki, nawet po niespełna 400 dolców za sztukę.
Lalek kolekcjonerskich/limitowanych nigdy nie było w katalogach zawierających lalki playline'owe. Jeśli się nie mylę, to były/są oddzielne katalogi z lalkami kolekcjonerskimi.
Mi najbardziej podobają się te baletnice, z Prima Ballerina Collection. Po prostu cudeńka
Te porcelanowe baletnice barbie z malowideł Edwarad Degasa to moje największe marzenie. Jesli mi się tylko uda gdzieś trafić na taką-kupię na pewno. Przeboleje nawet kwotę. One są jak dzieło sztuki!
Cudeńka! Sama już nie wiem, która porcelanowa Baśka, podobała mi sie najbardziej. Bardzo lubię porcelanki, może nawet bardziej niż bardzo, cóż, nie ma nadziei, że w moim lumpku kiedykolwiek pojawi sie taka. Ale jak wygram w totka to sobie kupię.
Są przepiękne ! Na pewno baletnicę z pierwszego zdjęcia postawiłabym sobie na półeczce i podziwiała jak obrazek :3
W sumie i tak w planach miałam zakupienie jakieś ślicznej porcelanki ...
Mam na stanie jedną z porcelanowych Barbioszek.
Co Wam mogę powiedzieć?- jest INNA
Bez jakiejkolwiek artykulacji i nawet nie kręci głową. Robi jednak piorunujące wrażenie. Zwłaszcza gdy gościom powie się, że to też Barbie
Cholernie ciężko jest też zrobić jej dobre zdjęcie