Barbie wróżki

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Barbie wróżki

Post autor: Mangalarga »

Pomyślałam, że nie zaszkodzi taki temat ;)

Zacznę od ciekawostki - nowa wróżka (różowa) z tego roku ma mold Mackie!
Dobrze to widać na tym zdjęciu: LINK
Olśniło mnie kiedy zobaczyłam ją dziś na żywo. Już będę wiedziała skąd wytrzasnąć niezbyt drogo taką buźkę, jeśli zamarzy mi się OAK o tym moldzie! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Re: Barbie wróżki

Post autor: Mono »

Wróżki to była jakiś czas temu moja wielka słabość :D Chciałam mieć wszystkie, różowe nie różowe, każdą :D Potem się opamiętałam i ograniczyłam tylko do tych z Wróżko- i Syrenkolandii. Dziś mam 3: Dandelion, Azurę i różową, ktora jest po prostu wróżką, ale ładniutką, dlatego wciąż u mnie mieszka :D

Chciałabym jeszcze mieć Mariposę i Elinę, kompletne, ze skrzydełkami.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

A ja mam odwrotnie... :) Zdecydowanie bardziej lubiłam starsze wróżki, moje lalki to Bubble Angel i Bubble Fairy Barbie. Te nowe wręcz mnie przerażają xD
No i oczywiście kiedyś bardzo chciałabym mieć dwie kolekcjonerskie:
Fairy of the forest
http://www.barbiecollector.com/shop/dol ... doll-25639
Fairy of the garden
http://www.barbiecollector.com/shop/dol ... doll-28799

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Ja nie przepadam za Mattelowskimi playline'owymi wizjami wróżek jako pełne brokatu rózowe twory, i uważam tak zarówno o tych starych jak i nowych. Wyjątkiem są Dandelion i Azura które mnie zauroczyły na blogu Mono juz dawno temu (maja zarąbiste pyszczki i fajne kolorki).
Co innego kolekcjonerskie, te są zachwycajce! Tylko kosztują fortunę :( Sama posiadam Enchantress i w życiu jej nie oddam! :D
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Mangalargo, widziałam tę nową Barbie wróżkę i moja reakcja była identyczna, jak Twoja - jak na dzisiejsze playline'y, to jej buźka Mackie jest naprawdę śliczna :). Gdybym lubowała się w przesadzaniu główek Barbie na ciałka fashionistek, to ta wróżka już dawno miała by "ruchliwe" ciałko ;)

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Makijaż ma nieco za różowy na mój gust (a przynajmniej w odcieniu, który nie do końca trawię). Ale ogólnie ta twarzyczka wyróżnia się na tle regału z Baśkami mającymi w ogromnej większości mocno opatrzony mold Generation Girl. Mackie to jednak Mackie, ma swój nieodparty urok, przynajmniej dla mnie.

Ja nabyłam ostatnio Wróżkę Ślubną, tą różowowłosą. Ma przecudną buźkę, szkoda, że jest taka sztywna. Mam ogromną nadzieję, że jej głowa będzie pasowała odcieniem do ciałka Raquelle, jeśli nie (tfu! tfu! odpukać), trudno, zostanie na ciałku wróżkowym, bardzo podoba mi się jej twarzyczka, przeżyłabym jej mocno ograniczoną ruchomość :)

Z innych wróżek bardzo podoba mi się Dandelion, ma przesympatyczną twarzyczkę, pomarańczowe włosy też mają swój urok. Gdybym tylko miała pomysł na tą lalkę, pewnie już bym na nią polowała. Chociaż kto wie, może kiedyś, jeśli trafi się okazja, to Dandelion znajdzie się u mnie :D

Chciałabym też nową ciemnoskórą wróżkę z moldem Asha, także dla główki, która poszłaby na ciałko Fashionistki Nikki. Niestety, nie do dostania u nas, szkoda.

Ogólnie rzecz biorąc, mam zamiar obserwować wróżkowe serie Barbie, często trafiają się wśród nich ciekawe lalki :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

Ja też miałam kiedyś zajawkę na wszystkie wróżki, pstrokate itp.
Podoba mi się mold Mackie za te zamknięte usta! Makijaż mnie odstraszył od tej lalki ale mold śliczny.
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Obejrzałam dzisiaj dokładniej drugą z tych nowych wróżek, brunetkę - szczęka opadła mi z hukiem na podłogę.
Ma co prawda nielubiany przeze mnie mold Generation Girl, ale malowanie jest o wiele lepsze niż u playline'owych wyszczerzonych blondynek - jej uśmiech wydaje się o wiele naturalniejszy, makijaż jest w dość mocnych kolorach, ale nie wieje tandetą. Ciemniejsze włosy też swoje robią.
Nie myślałam, że kiedyś powiem to o playnile'owej GG, ale jest śliczna! Wskoczyła dość wysoko na moją wishlistę, raczej ją nabędę.
Niepromocyjne foto, na którym dość dobrze widać jej buźkę:

Obrazek
new fairy barbie by sailorb1959, on Flickr

Nie powiem, tegoroczne wróżki zaskoczyły mnie pozytywnie!
Obrazek

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Mangalarga pisze:Obejrzałam dzisiaj dokładniej drugą z tych nowych wróżek, brunetkę - szczęka opadła mi z hukiem na podłogę.
Ma co prawda nielubiany przeze mnie mold Generation Girl, ale malowanie jest o wiele lepsze niż u playline'owych wyszczerzonych blondynek - jej uśmiech wydaje się o wiele naturalniejszy, makijaż jest w dość mocnych kolorach, ale nie wieje tandetą. Ciemniejsze włosy też swoje robią.
Nie myślałam, że kiedyś powiem to o playnile'owej GG, ale jest śliczna! Wskoczyła dość wysoko na moją wishlistę, na pewno ją nabędę.
Jedyne niepromocyjne foto, jakie znalazłam, na którym dość dobrze widać jej buźkę:

Obrazek
Barbie Fairy (Close-up) by GO Custom Cakes by B, on Flickr

Nie powiem, tegoroczne wróżki zaskoczyły mnie pozytywnie!
Może sama twarz mnie nie zachwyciła aż tak bardzo, ale ta sukienka jest genialna - świetny projekt!!!!

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Ups, w międzyczasie podmieniłam zdjęcie na lepsze :zawstydzony:
Ta "sukienka" to tak naprawdę tort - jeden z wielu tortów z lalką, jakie widziałam (dziwny pomysł, ale cóż...).
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Nowe wróżki:

Obrazek

Tym razem jedna z brunetek ma mold LeAnn/Carnaval - widziałam ją już w sklepach, bardzo sympatyczna buzia :)
Obrazek

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Mangalarga pisze:
Tym razem jedna z brunetek ma mold LeAnn/Carnaval - widziałam ją już w sklepach, bardzo sympatyczna buzia :)
Właśnie! Aż się zdziwiłam w sklepie, że ma inną buźkę niż GG. To baaardzo miła odmiana :)

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Najnowsza Księżniczko-wróżko-syrenka...
Obrazek
Czasami naprawdę żałuję, że nie jestem w stanie spojrzeć na te lalki oczami dziecka. Małe dziewczynki na pewno będą zachwycone, ale ja jestem w stanie zrobić jedynie :phi:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Grażynko, spójrz na to z innej strony... Już teraz małe fanki Barbie nie będą miały dylematu, którą Barbie wybrać - księżniczkę, wróżkę czy syrenkę, bo od teraz mogą mieć Barbie 3 w 1! :D :P

ODPOWIEDZ