Malibu Barbie z lat 70. - pierwsza plażowa Barbie

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dollytopia
Kontakt:

Malibu Barbie z lat 70. - pierwsza plażowa Barbie

Post autor: Dollytopia »

W wakacyjnym klimacie postanowiłam założyć dział w pełni poświęcony Malibu Barbie z 1971 roku. Produkowano ją praktycznie do 1977 roku z moldem Stacey, później jeszcze przez parę lat z twarzą Superstar. Doczekała się ona wielu wydań i wersji różniących się od siebie odcieniem włosów, skóry, kostiumami i dodatkami.
Zachęcam do dzielenia się zdjęciami swoich Malibu :)

Nie da się ukryć, że uwielbiam tę wakacyjną dziewczynę, więc mam ich kilka - niektóre po rerootach :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Re: Malibu Barbie z lat 70. - pierwsza plażowa Barbie

Post autor: Pink Flamingo »

Świetne plażowe zdjęcia tej ikonicznej plażówki! A zrerootowana panna w ciemniejszym, miodowym blondzie wygląda jak marzenie! :serducho: Gratuluję cudnych panienek z Malibu, rozbudziłaś moją chętkę na chociaż 1 ;)
Czy wszystkie Twoje lalki to vintage czy może któraś z nich jest repro z serii My Favorite Barbie albo wcześniejszej z 2002?

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Pink Flamingo pisze:Świetne plażowe zdjęcia tej ikonicznej plażówki! A zrerootowana panna w ciemniejszym, miodowym blondzie wygląda jak marzenie! :serducho: Gratuluję cudnych panienek z Malibu, rozbudziłaś moją chętkę na chociaż 1 ;)
Czy wszystkie Twoje lalki to vintage czy może któraś z nich jest repro z serii My Favorite Barbie albo wcześniejszej z 2002?
To samo miałam napisać :D w ciemniejszych włoskach lalka wygląda uroczo :slinka:
<3

Awatar użytkownika
Dollytopia
Kontakt:

Miło mi, że podoba Wam się Malibu w wersji miodowy blond, bo jest ona moją ulubioną i ten reroot był pracochłonny :D
Pink Flamingo pisze: Czy wszystkie Twoje lalki to vintage czy może któraś z nich jest repro z serii My Favorite Barbie albo wcześniejszej z 2002?
Wszystkie są vintage. Kiedyś chciałam kupić repro ale doszłam do wniosku, że nie bardzo mi się podoba, tzn. jej twarz jest podobna ale jednak jakby bardziej pociągła?
W cenie repro można nabyć dwie używane i je odrestaurować, co też zrobiłam :) Choć nie ukrywam, że ta Malibu z pierwszych zdjęć to oryginał w niemal idealnym stanie - udało mi się kupić bardzo okazyjnie i nie musiałam przy niej nic robić :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Moja się jeszcze do pokazywania nie nadaje, bo czeka na reroot i muszę jej kupić nowe ciało, ale niestety nie wiem czy gdzieś jakieś pasujące znajdę. XD

Awatar użytkownika
Czarnab1
Kontakt:

Post autor: Czarnab1 »

Moje staruszki odrestaurowane
ObrazekMalibu Barbies Collection by Czarnab1, on Flickr

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Czarnab1 , bardzo fajne zdjęcie! I śliczne plażowe staruszki :) Zazdroszczę takich skarbów, chyba zacznę się uważniej rozglądać za jakimiś malibu, bo to niesamowicie urokliwa lalka i w końcu ikona :)

Awatar użytkownika
Czarnab1
Kontakt:

Post autor: Czarnab1 »

Pink Flamingo Dziękuję. Koniecznie kup sobie taką.
Uwielbiam Malibu środkową z 2 powodów: ma oryginalny wygląd i jest moją najstarszą lalką w kolekcji. :serducho:
Chyba widziałam na allegro 2 malibu w licytacji. Spróbuj powalczyć o nią, naprawdę warto. Zakochasz się od razu po rozpakowaniu paczki ;)

Awatar użytkownika
Dollytopia
Kontakt:

Dziewczyny, śliczne Malibuszki, w świetnym stanie, ponadczasowe plażówki :D
Asiasta, bardzo ładny reroot, dobrze dobrałaś odcień :)

ODPOWIEDZ