Demoniczne zabawki znowu atakują

Gdzie, co i jak- czyli dzielimy się adresami ciekawych stron o tematyce lalkowej.
Awatar użytkownika
Madelaine
Kontakt:

Re: Demoniczne zabawki znowu atakują

Post autor: Madelaine »

Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie
---
http://drugiezyciemad.blogspot.com/

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

To jest tak jak ktos godną uwagi idee zmataczył dla swojej ideologi, :niewiem: :niewiem: a godna uwaga to taka ze nauka jest ponad fantasmagorie i zabobony( wampir to zabobon własnie)Owszem -bajki, fantazje etc sa dobre i pożyteczne dla rozwoju dziecka, chodzi raczej o albo umiar albo przeciwwagę.Jeżeli dziecko karmi sie jedynie fantazjami to może mieć potem problemy, może jako dorosły padac ofiarą przeróznych matactw. O.o Okrucieństwo w dawnych bajkach było zamierzone , uczyło dziecko że świat wcale nie jest taki cacy.Kościelne zabytki pełne sa okrutnych obrazów i figur , na mnie w dziecinstwie Jezus przybity do krzyża robił piorunująco negatywne wrażenie i jeszcze ten szantaż emocjonalny, ze on tak za moje grzechy ;( .
Ale nie da się ukryć ze branża zabawkarska poszła w podobnym kierunku ino tylko polukrowała towar :boisie: .A szantaż też jest ,no bo nie kupisz dziecku monsterki(choc ci się nie podoba) skoro wszystkie koleżanki już mają?Jedyne co zauważyła dobre to to ze ucza one delikatności, bo wez spróbuj zbyt intensywnie sie tym pobawic to ci sie rozleci. :]
Co do opowieści to jak Haremu Potterowi nie mam nic do zarzucenia a nawet więcej , to bardzo dobra literatura :ok: .To Zmierzch jest w mojej ocenie - harlekinem. :mur:

:zlezka:

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Post autor: verrin »

Madelaine pisze:http://kubrynska.com/2013/07/31/pies-demona/
I to tyle w temacie pieska ;)
Ja się właśnie cały czas zastanawiałam co się z tym biednym pieskiem stało :(

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

verrin pisze:
Madelaine pisze:http://kubrynska.com/2013/07/31/pies-demona/
I to tyle w temacie pieska ;)
Ja się właśnie cały czas zastanawiałam co się z tym biednym pieskiem stało :(
Może by trzeba w schroniskach poszukać, popytać, czy jest jakiś piesek zwymiotowany :mysli:
Ciekawa jestem, czy zdarza się również zwymiotwanie kotka? Jako posiadaczka dwóch kotów obawiam się teraz wymiotować bo nie wiem jak by takiego pieska moje koty przyjęły...

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

Jest takie powiedzonko "góra urodziła mysz",może to nie był piesek tylko myszka?I to by wyjaśniło co sie z tym zwierzakiem potem stało,uciekło gdzie diabeł mówi dobranoc.

ODPOWIEDZ