Wanted: pasjonatki do artykułu o laluniach

Gdzie, co i jak- czyli dzielimy się adresami ciekawych stron o tematyce lalkowej.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MrsMarmot
Kontakt:

Wanted: pasjonatki do artykułu o laluniach

Post autor: MrsMarmot »

Zbieraczki, Zbieracze, Pasjonatki i Pasjonaci!
Pracuję w p e w n y m portalu kulturalno-społecznościowym; obawiam się podać nazwę z uwagi na kryptoreklamę (czy to jest dozwolone na forum?). Myślę sobie stworzyć artykuł o lalkowych perwersach podobnych mnie, czyli : jestem dużo za duża na lalki, powinnam już powić dzieci lub chociaż rozwinąć karierę zawodową, a zamiast tego lepię kanapki z modeliny, otoczona kotami/psami/ zakurzonymi książkami. Dziękuję Bogu za to, iż mój partner/partnerka znoszą moje ekscentryczno-jałowe życie. Jestem samotna, rozumieją mnie jedynie moje lalki.

Wszystko co wyżej, oczywiście z przymrużeniem oka ;).

Szukam, potrzebuję, pożądam nieustraszonych pasjonatek tematu, które głodują aby kupić sobie Pullipkę.

Ze swojej strony obiecuję rzetelny, porywający, czyli najlepszy tekst.

Awatar użytkownika
Urshula
Kontakt:

Re: Wanted: pasjonatki do artykułu o laluniach

Post autor: Urshula »

Napisz coś więcej?? w jakiej konwencji ma to być artykuł?ostatnio pojawiło sie kilka artykułów na temat lalek,lalkomaniaków,itp...i zdarzyły się mało rzetelne również i mijające z prawdą publikacje....Jeśli chcesz napisz PM :) zapraszam!

Awatar użytkownika
MrsMarmot
Kontakt:

Re: Wanted: pasjonatki do artykułu o laluniach

Post autor: MrsMarmot »

Celem rozbudowania informacji, kopiuję wiadomość przesłaną Urshuli:

"Jeśli chodzi o "coś więcej" odnośnie artykułu - celów jest kilka. Po pierwsze: marzy mi się uświadomienie odbiorcy, w tym wypadku czytelnikowi, że lalka to nie tylko atrybut małej kobietki, przygotowujący ww. do roli dobrej mamy. Potrzebuję do tego osób, które dawno przestały być małymi dziewczynkami, które w lalce widzą inną wartość (mam nadzieję, że każda z potencjalnych rozmówczyń takową mi przedstawi). Po drugie: lalka to nie tylko sikający bobas czy Barbie (chociaż osobiście kocham te drugie całym sercem) - tu ukłon w stronę Blythe, Pullip, Dal, porcelanowe lalunie - zależy od Pasjonatek, do których uda mi się dotrzeć. Po trzecie: dzień z życia Pasjonatek; szyjemy, lepimy, budujemy domki, meble etc. Czyli z czym wiąże się lalkowe hobby. Po czwarte: natknęłam się na dział traktujący o reakcji otoczenia na nietypowe (ich zdaniem) hobby; i to chciałabym ująć w artykule.

Każdej z Was chciałabym zadać kilka pytań związanych z ww. punktami, chętnie umieszczę w portalu zdjęcia z Waszych prywatnych zbiorów.

W dużym skrócie to tyle, możliwe, że pojawią się inne wątki, ale to wyniknie już w trakcie rozmów, dlatego nie chcę na razie niczego przesądzać."

Jeśli będziecie miały/mieli jakieś pytania, wątpliwości, piszcie, chętnie odpowiem.

ODPOWIEDZ