szklanooka to samo można powiedzieć o MH, które są dużo razy częściej repaintowane niż barbie;)
rozumie twoje podejście do takich barbie ... bo podobnie mam do MH (oczywiście nic im nie ubliżając - poprostu taki gust

).. oczywiście doceniam pracę artystów, którzy je repaintują, malują i robią nie wiadomo co jeszcze ... ALE zrobić coś z niczego i żeby sprzedawało się to za dobrą kasę (nawet 1000zł

) połączyć detale, półfabrykaty, zrepaintować i zrobić z tego jedną spójną całość to sztuka. Jeśli ludzie kupują taki produkt oznacza to, że ma sam w sobie jakąś wartość (artystyczną, estetyczną czy idzie za tym renoma artysty )
Nie mówię, że lalki z Doll by Passion są naj naj ze wszystkich OOAK ..bo zawsze znajdzie się ktoś lepszy ... lalki z tych linków, które podałaś wyglądają jak "podróby" DbP ... widocznie ktoś zauważył pomysł (aha nieźle się sprzedaje to ja też zrobie) i robi coś podobnie ...lub odwrotnie .. DbP zauważyła pomysł u kogoś i teraz sprzedaje swoje barbie za kupę kasy .. a przecież makijaże lalkowe czy "ozdobienie" takiej barbie zajmuje dużą ilość czasu
Już nie raz widziałam różne rzeczy na etsach czy ebay... że rzeczy niekoniecznie dobrze zrobione, ale mają tą jedną wyróżniającą się rzecz lub mają większą renome od innych sprzedają się jak świeże bułeczki za grube $ ...a osoba, która stara się ... odwala świetną robotę co do cala .. ma sprzedaż niską bądź zerową ..
tak swoją drogą dla mnie osobiście nie ma lepszego repaintera lalek od Noela Cruza