Jak pewnie niektórzy z Was wiedzą, planuję OOAKa wzorowanego na postaci Alice Liddell z gier American McGee's Alice i Alice: Madness Returns - *klik*
Chcę m.in. odwzorować jak najdokładniej wszystkie jej sukienki z drugiej gry. Jednym z elementów jest wisiorek w kształcie litery omega, który pojawia się w prawie wszystkich strojach. Problem w tym, że nie wiem jak wykonać taki wisiorek w skali 1:6 - bo kupić raczej się nie da. Wygięty drut to najprostsze rozwiązanie, ale będzie wyglądał mało wiarygodnie
Macie jakieś sugestie?
Gdybyś miała wśród znajomych frezera, to ten raczej nie miałby problemu ze zrobieniem takiego .
Może uda Ci się znaleźć taką zawieszkę do bransoletki, to się chyba charm nazywa, niekiedy takie rzeczy można znaleźć też jako zawieszki do telefonu.
A ja bym zrobiła jak przy obcasach butów: wyciąć i skleić dwie-trzy warstwy kartonu, pomalować. Jak skleisz nie zwykłym klejem biurowym, lecz jakimś typu kropelka, będzie twarde i sztywne
KiciaKocia pisze:A może zrób taką omegę z masy termoutwardzalnej i pomaluj potem srebrną farbą?
też uważam ten sposób za najlepszy! sama zrobiłam w ten sposób pierścionek z okiem (dosłownie) używając masy można uzyskać dowolne kształty biżuterii, do tego wygląda to realistycznie.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough" Manic Street Preachers