Kiedy sprzedawać lalki?

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Kiedy sprzedawać lalki?

Post autor: Grażyna »

Postanowiłam iść w innym lalkowym kierunku, potrzebuję miejsca (i nie ma co ukrywać) pieniędzy.
Kiedy jest najlepsza pora na sprzedaż lalek? W grudniu, wydaje mi się, że nie - święta, wydatki i nikt nie kupi dziecku rozpakowanej lalki, skoro może kupić nową...W styczniu? Ale wtedy na Allu aż się roi od nietrafionych prezentów, które idą w świat. Czekać do lutego?
Skoro już zdecydowałam się na sprzedaż, chcę to zrobić raz a dobrze, a nie wystawiać tę samą lalkę po dziesięć razy.
Poradźcie coś :prosi:
Obrazek

Awatar użytkownika
ayaaida
Kontakt:

Re: Kiedy sprzedawać lalki?

Post autor: ayaaida »

Wiesz co, ja myślę, że teraz jest dobry czas! Jest już na tyle blisko do świąt, że jak ktoś upatrzy sobie w necie lalkę, to zdoła namówić (rodziców czy też samego siebie ;) ) na kupno, bo przecież to będzie "pod choinkę" ;) ale jednocześnie jest jeszcze na tyle daleko, że wydatki prezentowe w większości przypadków się jeszcze nie zaczęły, więc portfele nie zdążyły ucierpieć ;) :D

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Grażyno, wiesz ile ja razy sprzedałam Barbie, a potem dowiadywałam się, że była prezentem na urodziny czy dzień dziecka dla dziewczynki? Mnóstwo było takich sytuacji! I jak widać nie było problemu, że lalka była używana i bez pudełka. Więc jeśli nie masz oporów, by Twoje lalki poszły w ręce dzieci, to sprzedawaj właśnie teraz. O ile do świąt jeszcze daleko, to do Mikołajek już bliżej :)
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Też mi się Mikołajki skojarzyły! A łatwiej mi napisać kiedy NIE sprzedawać lalek. Na pewno nie na początku wakacji, kiedy kupa ludzi wyjeżdża z domów i zakupy im nie w głowie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

przepraszam ze tu wlepiam inf, wiem bo widziałam na forum od post ale nie moge go teraz odnaleźć
na alllegro teraz - sprzedaje się
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=4946128

sa to co prawda lalki z nieruchomymi rączkami w łokciach , wiec dla mnie odpada , ale ceny są naprawdę miłe sercu.Jak widac teraz jest dobra pora na sprzedawanie:)

ODPOWIEDZ