EAH - wadliwy nadgarstek, co robić?

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
emry
Kontakt:

EAH - wadliwy nadgarstek, co robić?

Post autor: emry »

Korzystając z wyprzedaży przedświątecznych, kupiłam sobie piknikową Raven. W domu, po rozpakowaniu, okazało się, że ma wadę nadgarstka. Joint jest wczepiony w rękę, ale obrócony o 90 stopni, tzn. lalka nie może ruszać dłonią do przodu i do tyłu, ale może na boki. Trzyma się to trochę na słowo honoru, ale "okleina" dłoni pęka pod wpływem ruszania stawem (a całkiem unieruchomić się go nie da).
Obrazek
Obrazek

Da się to jakoś naprawić? Czy lepiej poszukać nowych rąk? A jeżeli lepiej poszukać nowych, czy ktoś wie, gdzie mogę takie kupić, żeby się nie wykosztować (na ebayu zapłaciłabym za parę dłoni Raven z wysyłką ok. 20$)? Mogą być Ravenowe albo rękawiczkowe, wszystko mi jedno :)
"Wątpienie jest moją religią."
~Carlos Ruiz Zafón, "Gra anioła"

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Re: EAH - wadliwy nadgarstek, co robić?

Post autor: reiha »

Może spróbuj napisać do Mattela? Magalita kiedyś była bardzo uparta i w końcu wymienili jej zezowatą Torę na nową. Najwyżej odmówią.

Im chyba pasują dłonie od MH, mogę sprawdzić, wtedy mogłabyś użyć taniego klona.

Awatar użytkownika
Badgerstone
Kontakt:

Post autor: Badgerstone »

Można próbować naprawić a ślady po przykładowo przeniesieniu stawu można zeszlifować drobnym papierem a potem wygładzić acetonem, bo rozpusza lakier. Ale myślę, że dużo mniej nerwów może kosztować próba napisania do winowajców :)

Jak oni jej to w ogóle zrobili.
Jak to widzę, to mam przed oczami jakiegoś nieludzko zmęczonego pracownika, który za nieludzką pensję robi takie rzeczy :(

emry
Kontakt:

Post autor: emry »

Dzięki za podpowiedź, zamejluję do nich, jak tylko znajdę adres mejlowy. Ja i strona Mattela jesteśmy zdecydowanie niekompatybilne :D Jak nie wyjdzie, to trudno. Pobawię się w dra Frankensteina >:D
@Badgerstone: No cóż, przynajmniej ma nadgarstek w nadgarstku... Mniej więcej. Przynajmniej trafili w rękę!
"Wątpienie jest moją religią."
~Carlos Ruiz Zafón, "Gra anioła"

ODPOWIEDZ