Jak pozbyć się tłustych włosów u Barbie?

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Re: Jak pozbyć się tłustych włosów u Barbie?

Post autor: Mangalarga »

dollbby pisze:moje osobiste zdanie, nic się nie zda na te tłuste wstrętne włosiska jak tylko reroot. To jest spowodowane klejem w środku głowy który wychodzi na włosy z każdą podwyższoną temperaturą. . . :mur:
Dokładnie - moja Catty po umyciu miała ładne włosy, nie minęły dwa dni i były tłuste u nasady. Ale i tak mam w planach jej reroot ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Osobiście nie spotkalam się z tłustymi wlosami u barbioszek,a czy ktos probowal zanurzanie w gorącym occie albo w wódce?
<3

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

dollbby pisze:moje osobiste zdanie, nic się nie zda na te tłuste wstrętne włosiska jak tylko reroot. To jest spowodowane klejem w środku głowy który wychodzi na włosy z każdą podwyższoną temperaturą. . . :mur:
No popatrz. A jak zapudrowałam Rochellkę w lipcu tak nadal ma suche włosy. Więc jednak nie tylko reroot pomaga.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Ja swoje macam i obracam i maltretuję szyciem i dalej się ładnie trzymają :) Na szczęście, bo chociaż kusi mnie Ghoulia w morskich włosach i jeszcze inne kombinacje, boję się rerootu. No i koszty! :| Włosy pewnie kosztują fortunę.
Wacianowłosa Rosiczka i ruda Sporty są bez zmian. Za to te grubszwłose, takie jak Draca i Robecca nie są tłuste, ale nie są też idealnie sypkie. Nie wiem jak to nazwać, takie nabłyszczono-natłuszczone, ciut klapnięte, ale nie narzekam :P

I tak, to było PROFESJONALNE nazewnictwo lalczanego owłosienia.

Awatar użytkownika
Pariflora306
Kontakt:

Post autor: Pariflora306 »

zapraszam na mój tutorial poświęcony wlace z tłustymi włosami, efekty utrzymują się już kilka miesięcy więc sądzę, że warto spróbować :)
http://pariflora.blogspot.com/2014/01/t ... adzic.html
Raz się żyje! Dlaczego mam sobie odmówić lalki, która mi się podoba i sprawia że się uśmiecham? Ja również nie widzę przeciwwskazań ;)

Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog

http://pariflora.blogspot.com/

marika
Kontakt:

Post autor: marika »

Pariflora306 pisze:zapraszam na mój tutorial poświęcony wlace z tłustymi włosami, efekty utrzymują się już kilka miesięcy więc sądzę, że warto spróbować :)
Jestem zachwycona działaniem twojego sposobu!Włosy moich monsterek wyglądają cudownie a jakie przyjemne w dotyku ;D.

Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Post autor: Ner »

No proszę ;P A jak babcia radziła mi "umyć" futro mąką ziemniaczaną, to jej nie wierzyłam, że to może działać... ;)

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Pariflora306 pisze:zapraszam na mój tutorial poświęcony wlace z tłustymi włosami, efekty utrzymują się już kilka miesięcy więc sądzę, że warto spróbować :)
Eh Ja walczę z moją Catrine DeMew, której najpierw umyłem włosy ale to nic nie dało. Dziś próbowałem Twojego sposobu i niestety nie do końca pomogła ta metoda (włosy dalej są jakieś takie tłustawe i dziwne w dotyku) ale chyba spróbuję raz jeszcze... Może tym razem będzie lepiej. Boje się tylko, że zniszczę lalce włosy tymi ciągłymi próbami ich odtłuszczenia. :zalamka:

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Może teraz spróbuj pudrem dla niemowląt? Swoją Roszelę myłam nieskończoną ilość razy i jakoś nie bardzo ją to obeszło...

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Post autor: Chupacabra »

Ratujcie moją biedną lalkę skrzywdzoną przez mattela proszę. Kombinowałam już niesamowicie, myłam jej głowę mąką jak tu radzono i no cóż... jest troszkę lepiej, przedziałek wydaje się okej, włosy przy twarzy trochę lepsze, ale to co się zrobiło z tyłu to jakiś koszmar, wcześniej były one tłustawe i sztywne, teraz są tłuste, sztywne i do tego jakieś paskudnie klejące, zrobiło się tak po próbach z mąką i nie wiem co robić.
Ratunku! :straszne:
http://wkolorowym.blogspot.com/ - Fotki fotki - 16.04

Awatar użytkownika
Pat
Kontakt:

Post autor: Pat »

Dokładnie zmyłaś mąkę? Może spróbuj pudrem dla dzieci? Wetrzyj porządnie we włosy i zostaw na jakiś czas (najlepiej na noc) potem normalnie umyj.
Dolls... Dolls everywhere...

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Post autor: Chupacabra »

Dokładnie, dokładnie, dwa razy. Zobaczę co z tym pudrem tylko się muszę kopsnąć gdzieś do sklepu. Dziękuję.
http://wkolorowym.blogspot.com/ - Fotki fotki - 16.04

marika
Kontakt:

Post autor: marika »

Chupacabra pisze:Ratujcie moją biedną lalkę skrzywdzoną przez mattela proszę. Kombinowałam już niesamowicie, myłam jej głowę mąką jak tu radzono i no cóż... jest troszkę lepiej, przedziałek wydaje się okej, włosy przy twarzy trochę lepsze, ale to co się zrobiło z tyłu to jakiś koszmar, wcześniej były one tłustawe i sztywne, teraz są tłuste, sztywne i do tego jakieś paskudnie klejące, zrobiło się tak po próbach z mąką i nie wiem co robić.
Ratunku! :straszne:
Muszę przyznać, że po tej mące ziemniaczanej zostaje jej trochę na włosach.Wygląda to jakby lalka miała łupież. :boisie: Potem musiałam ją trzepać nad wanną bo wszystko się z niej sypało :bezradny:

ODPOWIEDZ