Pytanie do tonnerkowców.

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Pytanie do tonnerkowców.

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Od dłuższego czasu mieszka u mnie pewna duża laleczka imieniem Geneviève od Mattela. Biedaczka dość smętnie wygląda w uszytych przeze mnie baletowych fatałaszkach, więc postanowiłam troszkę odświeżyć jej image. Na nieszczęście ostatnio w ogóle nie mam weny do szycia dla lalek, a tym bardziej dla takich większych...

Mam więc zasadnicze pytanie do wszystkich, którzy posiadają lalki od Tonnera (ja się na nich, ani na ich ciałkach kompletnie nie znam, więc proszę się ze mnie nie podśmichiwać ;) ): Czy jest taka lalka, której ciuszki pasowałyby na tę Geneviève poniżej?

Obrazek

Oczywiście próbowałam obmierzyć Gienkę i z moich zmagań z linijką wyszły takie obliczenia:
- wzrost - 27,5 cm
- obwód biustu w najszerszym miejscu - ok. 17 cm
- obwód bioder w najszerszym miejscu - ok. 14 cm

Jeśli byłby ktoś łaskaw to sprawdzić, to będę dozgonnie wdzięczna :)

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Re: Pytanie do tonnerkowców.

Post autor: Lacrima »

Ellowyne ma większe biodra, z tego co słyszałam Antoinette i to zwykłe ciałko też. O innych mi nic nie wiadomo.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

ja mam ten sam problem z moxxie... jest tyc mniejsza od twojej geni ale ciuchy barbie wchodzą ledwoi się niedopinają. A szyć to nie mam zamiaruxD

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Lacrima, dziękuję! Większe biodra to chyba nie będzie problem, bo zawsze można ubrać jakąś zawiesistą kieckę ;)

Dollby, ja ostatnio mam mały kryzys z szyciem i nic mi nie wychodzi, więc nawet nie próbuję :D A na Geneviève ciuszka od Barbie nie da rady wcisnąć, chyba, że na jeden cycek :P

Awatar użytkownika
rozella
Kontakt:

Post autor: rozella »

Aniu , zmierzyłam Tyler. Jest wysoka na 40 cm. szer bioder przez pośladki 17,5 cm obw. biustu ok 17.5 cm.

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

rozella pisze:Aniu , zmierzyłam Tyler. Jest wysoka na 40 cm. szer bioder przez pośladki 17,5 cm obw. biustu ok 17.5 cm.
Dziękuję, Rozello! Chyba zaryzykuję i kupię tej laleczce jakąś sukienkę od tych lalek. Gdyby była odcinana pod biustem, to może nie było by widać, że jest zbyt szeroka w biodrach :) A tak w ogóle, to nie wiedziałam, że masz tonnerkę :D

ODPOWIEDZ