,,Siano" z włosów

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
Myszka27
Kontakt:

,,Siano" z włosów

Post autor: Myszka27 »

Nie wiem, czy dobry dział, no ale w końcu jest to dział ,,radzimy sobie", więc czemu nie? Chodzi o to, że często lalkom robi się z włosów ,,siano". Cóś takiego:
Obrazek
Wie ktoś co z tym zrobić? Czy takie ,,siano" nadaje się tylko do rerootu?
P.S. Przepraszam za jakość zdjęcia.

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Re: ,,Siano" z włosów

Post autor: privace »

Zależy od rodzaju włosów-np. klonów i lalek Simby raczej nie da się nic zrobić.
Lalki mattel mają włosy fajnej jakości i jak masz cierpliwość, to są do uratowania.
lalkowe-spa-t126.html

Myszka27
Kontakt:

Jak klikam na link wyskakuje mi ,,404 not found" Mogę prosić o ponowienie linku?

Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

Post autor: Magalita »

Moim zdaniem jest to do uratowania jeśli są to włosy lalki mattel.
wystarczy umyć szamponem do włosów, wpłukać, dać odżywkę do włosów i rozczesać od końcówek ku górze. takie w miarę rozczesane przelać gorącą wodą i jeszcze raz rozczesać z odżywką i znów gorącą wodą. zależnie jak włosy bardzo są zniszczone powinny wyglądać całkiem nieźle :)
Zapraszam - blog pod nowym adresem! ----> http://summerdollstories.blogspot.com/
Obrazek

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Poprawiłam link :)

Myszka27
Kontakt:

Dziękuję ślicznie! :] A jeśli chodzi o lalkę, jest to Moxie Girlz Alexa ;) Myślicie, że na niej da rade?

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

A jakie odżywki proponujecie? Mam Miri z włosami >być może do uratowania<. Chciałabym kupić jakąś lalkową, NIEDROGĄ odżywkę, ale trochę boję się eksperymentów. Króliczy tutorial jest świetny, ale nigdy nie miałam tak spektakularnych efektów jakie pokazujecie, więc prawdopodobnie robię coś nie tak.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

MajorMistakes pisze:A jakie odżywki proponujecie? Mam Miri z włosami >być może do uratowania<. Chciałabym kupić jakąś lalkową, NIEDROGĄ odżywkę, ale trochę boję się eksperymentów. Króliczy tutorial jest świetny, ale nigdy nie miałam tak spektakularnych efektów jakie pokazujecie, więc prawdopodobnie robię coś nie tak.
ja używam ludzkiej odżywaki pantene albo jakątam akurat mam w domu. Efekt mojego rozczesywania i wygładzania masz teraz w domu. a ten typ włosów jak u kąpielowej barbie jest jednym z gorszych do ogarnięcia.
Alexa chyba ma takie same - moja Alexa przynajmniej takie ma nie wiem jakie ma Twoje. ale włosy moxie girlz powinny być w porządku.
Major jak chcesz przyślij ją do mnie :D za cenę przesyłki Ci rozczeszę :)
Zapraszam - blog pod nowym adresem! ----> http://summerdollstories.blogspot.com/
Obrazek

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Kusząca propozycja :) Może jak ją domyję- bo przyszła wybawiona i po kreatywnym fryzjerze (kurcze, prawie jak wszystkie moje lalki, może to ten sam?) i trochę hadko pokazywać porządnym ludziom.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

MajorMistakes pisze:Kusząca propozycja :) Może jak ją domyję- bo przyszła wybawiona i po kreatywnym fryzjerze (kurcze, prawie jak wszystkie moje lalki, może to ten sam?) i trochę hadko pokazywać porządnym ludziom.
Nie takie rzeczy się widziało ;) spoko ślij :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Ja używam dodatkowo prostownicy już po wszystkicvh tych zabiegach, żeby włosy były idealnie proste i ładne. Tylko przy tym trzeba uważać, bardzo!
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Myszka27
Kontakt:

A przy prostownicy włosy Moxie się nie stopią?

Awatar użytkownika
misia27
Kontakt:

Post autor: misia27 »

Prostowałam już włosy Moxie prostownicą, tylko uważałam na temperaturę, aby nie była za wysoka. Na jednym pasmie sprawdziłam, czy nic nie będzie się działo z włosami.

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Myszko, to naprawdę niebezpieczne dla lalkowych włosów. Bardzo łatwo można je stopić, szczególnie wtedy, kiedy nie masz opcji ustawiania temperatury. Najlepiej od spodu sprawdzać, czy nie jest za gorąca i prostować trzeba szybko przeciągając, ale nie mocno ściskać, bo się włosy naciągną. Ogólnie nie polecam, wrzątek bezpieczniejszy.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ