jak usunęłam marker z wlosów barbie

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ashley Shell
Kontakt:

jak usunęłam marker z wlosów barbie

Post autor: Ashley Shell »

Ponad 4 lata temu dostałam barbie, która miała pomalowane włosy odblaskowym markerem
Obrazek
W sumie to było na początku mojego lalkowania i nie chciałam lalce zniszczyć włosów i z niczym nie kombinowałam.
Teraz chciałam aby nowa sukienka pasowała do lalki, ale odblaskowe pasemko mi przeszkadzało, więc zaryzykowałam i wzięłam
zmywacz bezacetonu ( ja używam z bielendy za ok. 2zł) i ku mojemu zaskoczeniu i szczęściu ... mazak odblaskowy zmył się :)
Nie w 100%, ale w 90ciu napewno :) Co najlepsze marker nie wpłynął bardzo na kolor włosów, owszem są z lekką odblaskowa poświatą, ale teraz włosy wyglądają cudnie!

Podczas zmywania:
Obrazek

Po umyciu włosów:
Obrazek

i przód
Obrazek

Mam nadzieję, że post sie przyda komuś na przyszłość ^^ ważne by użyć do tego zmywacza bez acetonu i zabezpieczyc twarz lalki, bo zwykły zmywacz zmyje ;)

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Re: jak usunęłam marker z wlosów barbie

Post autor: LolitaDolls »

Przydatny tut! Ja osobiście preferuję profeszynal zmywacz do hybryd (z acetonem, ale sprawdzon i polecam) do takich rzeczy.

Awatar użytkownika
Ashley Shell
Kontakt:

LolitaDolls zmywacz do hybryd to aceton a aceton rozpuszcza dużo rzeczy .. chyba, że mówisz o cleanerze, który odtłuszcza paznokcie i nie tylko ;)

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Post autor: LolitaDolls »

Nie, chodzi mi o zmywacz. Do plastików takich jak Pullip stosowałam go i nie działo się nic złego. Przeciwnie, był nawet lepszy od bezacetonowego z tej firmy. Ale na twarz monsterki się nie nadał, musiałam brać bez acetonu. Chyba tez zależy od jakości zmywacza, bo kiedyś używałam takiego szajsowego i trochę uszkodził mi mordę pullipa.

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Ja lakier brokatowy+mazak też usuwałam zmywaczem do paznokci- a jak mi się zmywacz skończył, to resztki usunęłam szamponem przeciwłupieżowym ;)
Delikwentka przed:
Obrazek
W trakcie:
Obrazek
Po:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ashley Shell
Kontakt:

privace szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o tym sposobie :( bo warto wiedzieć, że mazak sie da usunąć z włosów i lalki nie pisze się na straty ^^

Minnie678

Re: Farbowanie włosów lalek

Post autor: Minnie678 »

Nie wie ktoś czym zmyć pomalowane włosy bibułą? .-.
Mam dosyć obecnego koloru włosów mojej lalki :')

ODPOWIEDZ