Reroot tool - pytanie

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
EternalFlame
Kontakt:

Reroot tool - pytanie

Post autor: EternalFlame »

Ponieważ jeszcze jestem dość nieogarnięta w temacie, będę miała pytanie, które możecie uznać za dość głupie.
Dotychczas, wymieniałam włosy lalkom, metodą supełkową, czy jak to tam się nazywa. Wszystko ładnie, pięknie, cacy. Tylko, że teraz przyszła kolej na poniacze i chciałabym, z metody supełkowej, przerzucić się na coś wygodniejszego.
Jest takie urządzenie, nazywa się ono reroot tool, można je nabyć na zagranicznych stronach. Jednak, chciałabym kupić coś takiego w Polsce. Przeszukiwałam różne sklepy lalkarskie i tego nie znalazłam. Może mi ktoś z Was napisać, jak się po polsku nazywa taki reroot tool i ewentualnie, gdzie można go nabyć?

Będę bardzo wdzięczna.
Mam nadzieję, że nie powielam jakiegoś tematu. Przeszukiwałam wątki dotyczące rerootingu, ale nic nie znalazłam na temat nazwy tajemniczego narzędzia :D

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Re: Reroot tool - pytanie

Post autor: reiha »

tutorial narzędzie zrobione z igły - https://fleurdolls.wordpress.com/2011/1 ... y-czesc-3/. Na zagranicznych stronach wkładają igłę w nóż z wymiennym ostrzem.

w empiku widziałam podobnie wyglądające narzędzie do quillingu, ale nie wiem czy będzie się nadawało.

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Post autor: DragonLady »

Gotowe widziałam tylko parę razy (na zagranicznych stronach oszywiście) i też są to właśnie skośnie ucięte igły w jakiejś oprawce. Przykładowo Dollyhair sprzedaje takie cosie, dodatkowo z ostrzonymi końcówkami (tak twierdzą w opisie :)).
Ludzie robią to samodzielnie, ucinając część ucha od igły.
Czy u nas można kupić nie wiem, ale w sumie nie szukałam, bo jako wróg kleju robię reroot na supełki ;).

Awatar użytkownika
midorigami
Kontakt:

Post autor: midorigami »

ja też jestem za zrobieniem samemu :D nie jest trudno , a jaka oszczędność ;)

ODPOWIEDZ