Dla mojej dyńki

Szyjesz, dziergasz? Pochwal się swoim dziełem!
golden_eye
Kontakt:

Re: Dla mojej dyńki

Post autor: golden_eye »

Zestaw dla dyńki. Wszystko robiłam sama - sukienka, opaska na głowę, halka i rajstopy. :D Fryzura też moja, wymęczona w bólach bo nic innego się nie chce trzymać :bezradny:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Suriri
Kontakt:

Post autor: Suriri »

Suuupeeeeer :o

Awatar użytkownika
Morrighan
Kontakt:

Post autor: Morrighan »

Śliczna sukieneczka :) Pasuje bardzo do lalki :)
Myślałaś nad pończoszkami do tej sukienki? Wydaje mi się, że fajnie by wyglądały takie białe kończące się koronką.

golden_eye
Kontakt:

Dzięki :D starałam się, jak jest coś do poprawki to podpowiedzcie, przy następnej (będę dziś już kroić) poprawię.

Morrighan - mam pończochy zrobione , ale bez koronki, takie zwykłe gładkie, nie zdążyłam zrobić zdjęć w nich, bo dzień mi sie skończył i jakiekolwiek światło. A dziś mały mi wszystko ze stołu ściąga, razem z lalką i firanką :facepalm: chciałam w czarnych rajtkach ją jeszcze zrobić ale chyba poczekam, aż M wróci z pracy.
Takie z koronką zrobię :*

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Super! :klaszcze: Ja bym jeszcze dodała halkę, taką tiulową, żeby był ładny "efekt puff" i żeby dół się lepiej układał, wtedy byłoby idealnie. (W sumie czasami wystarczy tylko odpowiednio uprasować fałdki i wygląda jakby była gruba halka pod spodem, ale ja lubię halki :3)
Kieca śliczna, sama bym w takiej chodziła, bo uwielbiam paski. ^^
ObrazekM.Q. For Marina by Kikihalb ♧ Forest~Tales ♧, on Flickr

golden_eye
Kontakt:

Właśnie ten tiul nieszczęsny :( Pożałowałam na niego :pudło: do następnej już będzie :D Dziękuję :*

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Najtaniej to udaje mi się kupić tiul w sklepach z odzieżą używaną - jakiś welon, spódnica - czasami się coś trafi za parę groszy ;)

golden_eye
Kontakt:

Ciuchlandy mam oblatane ;) ale u mnie niestety żadnego tiulu, jedyne co się nadaje to męskie koszule, które da się na taką właśnie sukienkę przerobić :D Tiul u krawcowej tylko widziałam, ale kupię do następnej sukienki, trudno. Przecież dużo go nie zejdzie ;)

-- 20 sty 2015, o 13:42 --

Obrazek
Franczeska, jeszcze brudna, muszę poczytać co i jak żeby nie zepsuć jej myciem nie tym co trzeba. Włosy chyba ktoś doprowadził do użytku wcześniej, bo są mięciutkie, idealnie proste i wyczesane, i zbyt czyste jak na tak brudaśną lalkę. Kolejka do obszycia się przesunęła ;)
Palce ma pomazane długopisem od środka i chyba maźnięte lakierem różowym paznokcie? Czy to fabrycznie ten lakier?

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Pierwsza seria Dead Tired :D Paznokcie nie są firmowe, ale pasują, ja bym je zostawiła :D Nie mogę się doczekać żeby zobaczyć, co dla niej uszyjesz :zakochany:

Sukienka naprawdę jest z koszuli? Muszę łaskawszym okiem spojrzeć na męski dział w ciucholandzie... Wzdychałam już do sukienki widząc ją na Twoim blogu, ale jak zwykle zapominam zostawić komentarza :| Cały zestaw jest tak dopracowany, że wygląda jak kupny :D
(i te perełki w opasce :serducho:)

golden_eye
Kontakt:

reiha pisze:Pierwsza seria Dead Tired :D Paznokcie nie są firmowe, ale pasują, ja bym je zostawiła :D Nie mogę się doczekać żeby zobaczyć, co dla niej uszyjesz :zakochany:

Sukienka naprawdę jest z koszuli? Muszę łaskawszym okiem spojrzeć na męski dział w ciucholandzie... Wzdychałam już do sukienki widząc ją na Twoim blogu, ale jak zwykle zapominam zostawić komentarza :| Cały zestaw jest tak dopracowany, że wygląda jak kupny :D
(i te perełki w opasce :serducho:)
Muszę sobie gdzieś zapisać tą serię, bo mam pamięć jak durszlak, dziękuję za identyfikację :*

Serio koszulowa, druga za jaką się wczoraj wzięłam - również z koszuli, mogę zrobić zdjęcia resztek z mankietami, kołnierzykiem i resztką pleców jako dowód zbrodni :lol: cała seria będzie takich koszulowych, bo mam kilka nachomikowane :zawstydzony: bardziej normalne ciuchy też kiedyś, ale co poradzić, mam fazę na sukienki :zawstydzony:
Dzięki za dobre słowo :*

golden_eye
Kontakt:

Drugi zestaw skończony, wzbogacony o halkę i pończochy zamiast rajstop :hurra:

Obrazek

Obrazek

Więcej zdjęć na blogu ;)

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt: