Nasze ubranka dla lalek - wątek zbiorczy ..

Szyjesz, dziergasz? Pochwal się swoim dziełem!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Re: Nasze ubranka dla lalek - wątek zbiorczy ..

Post autor: barbusia77 »

Moje ostatnie "twory" ;) Obrazek sukienka z dzianiny :] Obrazek kutrka :]
Obrazek ciepłe wdzianko ;)
Nie dorównam Wam w jakości dziewczyny,bo ja straszny nerwus jestem. Uczę się cierpliwości ;)
<3

Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Post autor: Malina »

Nie ma co przesadzać ze skromnością :P Sukienka jest przesłodka, a żakiecik wygląda jak stockowy :klaszcze:

Awatar użytkownika
Soihime
Kontakt:

Post autor: Soihime »

No ja nic nie zwykłego nie zrobiłam, ale to pierwsza sukienka, której nie zrobiłam na "odpierdol się".

Obrazek

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Post autor: lubamaruda »

Pokazuję moje ostatnie tworki. Kupiłam dwie wymarzone, wyśnione FR i dostałam pieprzca na ich punkcie :zdrowie: Dosłownie. Pozują cud-miód wyglądają jak bóstwa - no czego chcieć więcej? Tylko ubrań dla nich nie miałam :P
W międzyczasie jak czekałam na Kyori uszyłam takie cuś dla Nikki:
Obrazek
Ale jak już przyszła Kyori to poszalałam :D Przez pewien czas szyłam biżuterię z sutaszu ale sznurki leżały już od pewnego czasu nieużywane a, że z materiału wychodziły mi jakieś krzywulce ( w których Kyori wyglądała smętnie) to postanowiłam użyć tych sznurków i uszyć jej z nich gorset :D Zabawy z tym było co nie miara mimo wszystko szycie tego sprawiło mi wiele przyjemności o wiele więcej niż szycie biżuterii dla ludzi. Jakoś tak dla lalek robi mi się wszystko przyjemniej.
Obrazek
Potem uszyłam jej topielnianą suknię ślubną.
Obrazek
Obrazek
A potem jak już przyjechała, dałam Hellii stanik barbiowatej, którą już pokazywałam i uszyłam jej majtki:
Obrazek
I taką sukienkę:
Obrazek
Obrazek
Jeśli przesadziłam z ilością zdjęć zbesztajcie mnie :D
Teraz szyję gorset z sutaszu dla Hellii, czuję, że porwałam się z motyką na słońce i powoli wymiękam ale widać już powoli koniec :D Także niebawem pokażę i to :)

Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Cuda! Ubrania i cała stylizacja rudej są genialne. Inne z resztą też.
Ale jeśli chcesz zbesztania, to nie ma sprawy :P Kto wsadza taką piękną kieckę do kałuży ja się pytam?!

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Toż to staw najprawdziwszy! :D Uszyłam kieckę właśnie po to by Kyori w niej utopić i zrobić z niej demona wodnego :P Ale kiecka jest już cała i zdrowa a Kyori dumnie w niej pozuje na komodzie :)

Awatar użytkownika
Carleesi
Kontakt:

Post autor: Carleesi »

Fajna ta sutaszowa kiecka. :)
Blog Instagram Flickr Facebook

Awatar użytkownika
WalnutSprout
Kontakt:

Post autor: WalnutSprout »

lubamaruda pisze:Pokazuję moje ostatnie tworki. Kupiłam dwie wymarzone, wyśnione FR i dostałam pieprzca na ich punkcie :zdrowie: Dosłownie. Pozują cud-miód wyglądają jak bóstwa - no czego chcieć więcej? Tylko ubrań dla nich nie miałam :P
Piękne ubranka i mam wrażenie że to dzięki nim twoje lalki wyglądają niczym bóstwa. Cuuuudownie szyjesz, będę od ciebie czerpać inspirację.
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Elka
Kontakt:

Post autor: Elka »

A czy tą topielną suknię to można zamówić w jednym egzemplarzu dla mojej Kyori czy to tylko na prywatne potrzeby uszyta?

Uwielbiam takie zwiewne kiecki i mogła bym mieć takich cały tuzin i najlepiej każdą w innym kolorze :D

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Elka pisze:A czy tą topielną suknię to można zamówić w jednym egzemplarzu dla mojej Kyori czy to tylko na prywatne potrzeby uszyta?
Też o tym pomyślałam! Przepiękna ta suknia i chętnie i ja bym skorzystała, jeśli szyjesz na zamówienie :)

Awatar użytkownika
Ashley Shell
Kontakt:

Post autor: Ashley Shell »

Patrze na te wasze małe cuda i od razu mam ochotę uszyć coś na rozmiar Barbie ^^

lubamaruda kreacje wymiatają:)

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Tak mi miło, że Wam się podobają moje fatałaszki, że chyba zaraz się rozpłynę :D :zakochany:
Elka, BarbieDream na razie nie szyję dla czyichś panien, chociaż nie powiem fajnie by było :D Póki co jednak brak mi umiejętności, dopiero niedawno nauczyłam się robić podstawowe wykroje. Muszę najpierw opanować co nieco, trochę się poduczyć i dopiero wtedy pomyślę nad tym by puścić jakieś stroje w świat.
Nie chcę by ktoś miał bubla ode mnie tylko rzecz dopracowaną w każdym calu :zawstydzony: Serio, jakbyście zobaczyli jak robię "wykrój" tej czarnej kiecki, którą ma na sobie ruda Helka pęklibyście ze śmiechu! :rotfl: Ale niech to będzie tajemnicą... :cicho:

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Luba, jeszcze raz Ci pogratuluję, bo Twoje kreacje są totalne! Czarna sukienka z frędzlami, uzupełniona wiankiem i pasem z ozdobną klamrą to niesamowicie udana stylówa :)

Ja też się trochę bawię w szycie i kombinuję w tym temacie. Ostatnio szyłem dla Nyashy i zachwycił mnie jej rozmiar :) To, co na Baśkach wygląda na duże, nieforemne i "ni w pinć ni w dzisinć", Nyasha doskonale broni :) Kusi mnie ogromnie szycie dla jakichś 16 i starszego ciałka FR, może uda mi się do końca roku posiąść takie cuda :) Ach, dla Nyashy zrobiłem też buty - jej stopa jest duużo większa od Barbiowej i musiałem pokombinować. Nieskromnie powiem, że jestem z butów dumny, bo sporo przy nich dłubania było, a wyszły całkiem przyzwoicie :)

ObrazekNyasha_01 by Michał O., on Flickr ObrazekNyasha_14 by Michał O., on Flickr

Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Najs ciuchy no i buty :serducho: Z czego robisz podeszwy? Ja kupiłam ostatnio w tym celu piankę kreatywną, ale nie wiem jeszcze jak się za to dokładnie zabrać. Też chcę się pobawić w szewca :)

Awatar użytkownika
lubamaruda
Kontakt:

Nie no stroje pierwsza klasa! Zwłaszcza ten drugi mi się podoba - piękny dobór kolorów i ten krój! Ekstra! Buty to majstersztyk :zakochany:

ODPOWIEDZ