Mam kilka lalek, których twarze dosłownie opanierowano w błyszczącym syfie. Istnieje jakiś bezpieczny sposób na pozbycie się tego bez ryzyka uszkodzenia farby pod spodem?
Mocno wybawione egzemplarze są niemal lub całkowicie pozbawione brokatu - da się ten proces jakoś przyspieszyć? Długie moczenie ma jakiś wpływ? (chyba nie ma, bo u my scenki po intensywnym wrzątkowaniu włosów usta jak były oblepione tak nadal są, ale może w pewnym momencie świństwo się odkleja?)
Jak usunąć brokat nie uszkadzając makijażu?
- Medithanera
- Kontakt:
- Lunarh
- Kontakt:
Re: Jak usunąć brokat nie uszkadzając makijażu?
Mnie się udało zdrapać... paznokciem. Delikatnie i z wyczuciem skrobałam po ustach i brokat zlazł. Malunek ust nie tknięty. No ale to jest metoda dla takich hardcorów, jak ja 
- Szklanooka
- Kontakt:
Może magiczną gąbką?
- Medithanera
- Kontakt:
Metoda paznokciowa raczej nie dla mnie: cierpliwości nie mam, ale wymęczyłam. Z ust Chelsea zszedł ładnie razem z klejem, nad oczami wróżki został mi klej i nic go nie rusza.
Magiczna gąbka nie działa. Tzn. w jednym przypadku na trzy zadziałała, ale w drugim zmyła makijaż A ZOSTAWIŁA brokat, a w trzecim sprawiła, że z ust odpadła brokatowa łupka do której przykleiła się też farba.
Mydło, szczoteczka do zębów i ciepła woda też bez rezultatu. Skończyło mi się padło testowe, ale teraz dopiero przez mój pusty łeb przeszła myśl o tym, że to może wina zbyt mocnego tarcia tą gąbką.
Magiczna gąbka nie działa. Tzn. w jednym przypadku na trzy zadziałała, ale w drugim zmyła makijaż A ZOSTAWIŁA brokat, a w trzecim sprawiła, że z ust odpadła brokatowa łupka do której przykleiła się też farba.
Mydło, szczoteczka do zębów i ciepła woda też bez rezultatu. Skończyło mi się padło testowe, ale teraz dopiero przez mój pusty łeb przeszła myśl o tym, że to może wina zbyt mocnego tarcia tą gąbką.