Mój pierwszy reroot

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
Awatar użytkownika
Nemezis
Kontakt:

Re: Mój pierwszy reroot

Post autor: Nemezis »

Wczoraj skończyłam swój pierwszy reroot :) Użyłam do niego włosów polipropylenowych i igły z Retro Dolls oraz główki fashionistas. Kupiłam tę lalkę dla artykułowanego ciałka, a głowa była praktycznie na zmarnowanie, posłużyła więc do celów naukowych ;) Co do tych włosów z polipropylenu, mam mieszane odczucia - z jednej strony są idealne do nauki, bo sztywne, wydajne, stosunkowo niedrogie, ale jednak są średnio przyjemne w dotyku i wyglądają dość sztucznie... Raczej nie użyłabym ich do rerootu jakiejś cenniejszej dla mnie lalki ;) W każdym razie kolejny reroot planuję zrobić włoskami nylonowymi.
Poniżej zdjęcia z efektami mojej pracy. Użyłam dwóch kolorów: "lemon ice" i "panther". Jaśniejszych włosów zużyłam niecały 1 motek, tego ciemniejszego może 1/4 (przecinałam motki na 3 części a później składałam włosy na pół, robiąc pośrodku supełek). Cała operacja poszła chyba dość szybko (ok. 6-7 godzin), może dlatego, że główka fashionistki jest bardzo miękka i igła wchodziła w nią jak w masło :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

niemiłamonika
Kontakt:

Post autor: niemiłamonika »

Woow, super , już wiem że na bank któraś moja dostanie czarne włosy od szyi :)Wyszło mega, ja wkładałam w główkę za dużo włosków za pierwszym razem.Ty masz rękę.

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Jak na pierwszy raz to rewelacja i pełna profeska! Świetny przedziałek, idealna ilość włosków, w dodatku pokusiłaś się o zestawienie dwóch kolorów. Super! Śmiało chwal się następnymi poczynaniami, będę oczekiwać :)

Awatar użytkownika
Nemezis
Kontakt:

Post autor: Nemezis »

Dzięki dziewczyny :D Na kolejny reroot mam już przygotowany rudy nylon, tylko nie mogę się zdecydować, która lalka dostanie te włosy... :niewiem:

ODPOWIEDZ