Kredki do repaintu
- Itan83
- Kontakt:
- Badgerstone
- Kontakt:
Re: Kredki do repaintu
W moim odczuciu derwenty czasem oddawaly pigment a czasem nie - to dotyczylo wybranych kolorow, czasem jeden nie chcial wejsc na drugi. A mondeluzy sa takie ze jaka nie wezme wiem ze jedwabiscie sie rozprowadza. Czasem gdy czubek jest ostry,do rzes itp to jak nadusze zbyt mocno owszem ukruszy sie ale nie gniewam sie bo one chca malowac a derwenty nie chca. I kilka kolorow derwentow sa jak mondeluzy, ale to jakos nie to.
- karusia79
- Kontakt:
Już zgłupiałam z tymi kredkami
Czytam i już nie wiem jakie wybrać. Waham się pomiędzy Derwentami Watercolor a Inktense, mam Koh-i-noory ale jakos...Pomocy 
- trujewszczak
- Kontakt:
Polecam kupić na sztuki i sprawdzić.karusia79 pisze:Już zgłupiałam z tymi kredkamiCzytam i już nie wiem jakie wybrać. Waham się pomiędzy Derwentami Watercolor a Inktense, mam Koh-i-noory ale jakos...Pomocy
- DragonLady
- Kontakt:
Albo dobrać się do czyichś i maznąć choćby na jakim kloniku, żeby zobaczyć jak się sprawują. Zawsze jak kupuję kredki (choć nie do repaintu akurat), muszę chociaż po kawałku papieru poskrobać. Chociaż przyznam, testować w sklepie na lalce byłoby chyba... trochę dziwniej
.
- karusia79
- Kontakt:
Niestety u siebie nie mam możliwosci skrobnięcia próbnego. Zostaje mi tylko internet.:-(
- DragonLady
- Kontakt:
No to chyba faktycznie kupić po sztuce i sprawdzić... bo nawet jak przykładowo wezmę jakieś moje i pogryzmolę po kawałku gumy to Tobie i tak nic to nie da, nie poczujesz jak się nakładają.
- karusia79
- Kontakt:
Oglądałam sporo tutków na youtubie i przewiją się różne kredki, ale chyba najpopularniejsze to derwenty. A wy jakimi rysujecie buźki lalkom?