➨ Trujewszczakowe repainty
- Arima
- Kontakt:
Re: ➨ Trujewszczakowe repainty
Wow, jakie cuda! Te wielgachne niebieskie oczęta i te słodkie usteczka! Już nie mogę się doczekać efektu końcowego. A z tym zaczynaniem nowego przed skończeniem wcześniejszego projektu - też tak mam tyle że z pisaniem. 
- trujewszczak
- Kontakt:
Dziękuję.
Niestety jestem bardzo podekscytowana, gdy zaczynam nowy repaint, ale po 15 minutach mi przechodzi i zamienia się to raczej w smutną konieczność, bo przecież ile tak mogą leżeć łyse i bez twarzy.

W połowie pracy!
Chciałabym umieć robić ładne zdjęcia. Żeby po każdym nie zastanawiać się czy to przez mój brak umiejętności posługiwania się aparatem, czy one naprawdę są aż tak paskudne.
Niestety jestem bardzo podekscytowana, gdy zaczynam nowy repaint, ale po 15 minutach mi przechodzi i zamienia się to raczej w smutną konieczność, bo przecież ile tak mogą leżeć łyse i bez twarzy.

W połowie pracy!
Chciałabym umieć robić ładne zdjęcia. Żeby po każdym nie zastanawiać się czy to przez mój brak umiejętności posługiwania się aparatem, czy one naprawdę są aż tak paskudne.
- Arima
- Kontakt:
Wygląda bardzo zachęcająco, choć zdjęcie ciemne. Najlepiej robić zdjęcia w raw, a potem obrabiać w kompie. Głowa do góry! Są w sieci niezłe poradniki fotograficzne. Ja jestem samoukiem i wiem, że jeszcze mnóstwo pracy przede mną. Grunt to się nie poddawać.
- trujewszczak
- Kontakt:
Chciałam, żeby było mroczne, ale wiem, że mroczne =/= ciemne. 
- Arima
- Kontakt:
Mrok mi się podoba, moja everka jest gotką. 
Dobrze kadrujesz i masz dobre oko, a to ważne.
Dobrze kadrujesz i masz dobre oko, a to ważne.
- midorigami
- Kontakt:
Jak się chce zrobić zdjęcie ,, mroczne'' to jest to bardzo trudne
zwłaszcza na początku bo trzeb zwiększyć czas naświetlania, a wtedy aparat nie może się poruszyć, bo zdjęcie wyjdzie zamazane. Także efekty pracy może przedstawiaj w bardziej neutralnym oświetleniu , a eksperymenty zostaw na sesje
bo inaczej będzie nas zżerać ciekawość 
skończ proszę wszystkie lalki
chcemy je zobaczyć, wiem jak to jest z tym zaczynaniem i niekończeniem bo mam ten sam problem
ale pomyśl jaka będzie satysfakcja już przy gotowym tworze , który wyjdzie z pod Twoich łapek. Może jak zrobisz sobie listę rzeczy do zrobienia / skończenia i powiesisz nad łóżkiem to Cie to zmotywuje i pomoże osiągać cele ?
skończ proszę wszystkie lalki
- trujewszczak
- Kontakt:
Nie wiem czy mój aparat ma w ogóle taką opcję. Kompletnie się na tym nie znam, ale jest dość wiekowy jak na czasy szybkiego rozwoju technologicznego, bo ponad 10 lat liczy sobie na pewno. Kiedyś próbowałam bawić się ustawieniami, ale nic z tego nie wyszło.
W ogóle mam wrażenie, że mój telefon robi dużo lepsze zdjęcia, ale tu niestety pojawia się problem z rozdzielczością.
A co do listy, to już to przerabiałam i niestety moja podświadomość kompletnie ignoruje wszelkie listy i plany działań (maruda...).
Nie mam teraz za bardzo warunków do kończenia lal. Muszę zamówić kilka rzeczy do repaintu, ale czekam aż się przeprowadzę na stancję. Może tym razem uda mi się stworzyć mały kącik i nie będę musiała ich zostawiać w domu... Bo na półce stoi jeszcze siedem takich, które pójdą pod skalpel.
Więc wrzucam szybkie zdjęcie, gdzie wyraźniej widać drugą mordkę.

Tych pomarańczowych przebarwień nie widać na lalce. Ale zdjęcie idealnie PODKRLEŚLA pozostałość po moim pierwszym repaincie i braku obycia z lakierem.
A co do listy, to już to przerabiałam i niestety moja podświadomość kompletnie ignoruje wszelkie listy i plany działań (maruda...).
Nie mam teraz za bardzo warunków do kończenia lal. Muszę zamówić kilka rzeczy do repaintu, ale czekam aż się przeprowadzę na stancję. Może tym razem uda mi się stworzyć mały kącik i nie będę musiała ich zostawiać w domu... Bo na półce stoi jeszcze siedem takich, które pójdą pod skalpel.

Tych pomarańczowych przebarwień nie widać na lalce. Ale zdjęcie idealnie PODKRLEŚLA pozostałość po moim pierwszym repaincie i braku obycia z lakierem.
- lwica
- Kontakt:
Ślicznie malujesz lalki.Bardzo podobają mi się ich oczy.Czy tej po prawej stronie to widać ząbki?Jeżeli tak,to wygląda to bardzo uroczo.
- trujewszczak
- Kontakt:
Dziękuję!
Tak, tam są ząbki. Dopiero zaczęłam je modelować kredkami, dlatego wyglądają tak niepozornie, ale nabiorą jeszcze trochę przestrzenności.
Tak, tam są ząbki. Dopiero zaczęłam je modelować kredkami, dlatego wyglądają tak niepozornie, ale nabiorą jeszcze trochę przestrzenności.
- Arima
- Kontakt:
Śliczne! Zwłaszcza sposób malowania rzęs mi się podoba. Nie mogę się doczekać skończonych dziewuszek. 
- Itan83
- Kontakt:
Bardzo mi się podoba- ta z przymkniętymi oczkami